سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقاله همگرایی و تغییر زبانی در زبانُلری و اهمیت واژه گزینی دراحی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله همگرایی و تغییر زبانی در زبانُلری و اهمیت واژه گزینی دراحیاء، حفظ و گسترش آن ( با تاکید بر گویش فئیلی) دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله همگرایی و تغییر زبانی در زبانُلری و اهمیت واژه گزینی دراحیاء، حفظ و گسترش آن ( با تاکید بر گویش فئیلی) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله همگرایی و تغییر زبانی در زبانُلری و اهمیت واژه گزینی دراحیاء، حفظ و گسترش آن ( با تاکید بر گویش فئیلی)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله همگرایی و تغییر زبانی در زبانُلری و اهمیت واژه گزینی دراحیاء، حفظ و گسترش آن ( با تاکید بر گویش فئیلی) :

چکیده:

زبان گهواره تمدن انسان ،شجره نامه هر قوم و مقوله ای است که اولین شیوه خود ابرازی را شامل میگردد. در کشور ما ایران نیز مثل همه کشورها تنوع زبان،گویش و لهجه وجود دارد و علاوه بر فارسی به عنوان زبان رسمی ،زبانها و گویشهای دیگری هم وجود دارد که در ابعاد مختلف و نیز از حیث تعداد گویشوران و نزدیکی به زبان رسمی باهم متفاوتند.هر یک از این گویشها و زبانها به عنوان زبان مادری یکی از اقوام ایرانی بخش مهمی از فرهنگ و هویت قومی انان به حساب می آید.ضرورت پرداختن به گویشهای گوناگونی که در گستره کشور ایران پراکنده اند امری بدیهی و مهم است که از دیدگاه زبانشناسی نیز اهمیت به سزایی دارد. این گویشها سرمایههای گرانقدری هستند که همانند آینهای شفاف فرهنگهای گوناگون سرزمینمان را مینمایانند. در گذر زمان زبانی دچار تغییر میشود. اصولأ تغییر و تحول زبانها یکی از ویژگی های ذاتی زبانها است که تحت تأثیر عوامل درون زبانی و عوامل برون زبانی انجام می گیرد. زبانُلری یکی از زبانهای شاخه غربی ایران است که در گستره وسیعی از جنوب غرب کشور از استان ایلام،همدان و مرکزی تا استان فارس و سواحل خلیج فارس(دیلم ،گناوه و دشتستان) به آن تکلم می کنند. گویش فئیلی زبانُلری، زبان بسیاری از مردمان ُلرستان (خرم آباد،چگنی،پلدختر،درود و قسمتهایی از کوهدشت و بروجرد )،ایلام( دره شهر، آبدانان،دهلران و قسمتهایی از مهران و ملکشاهی )،خوزستان(اندیمشک،نیمی از شوش و قسمتهایی از دزفول)، قزوین و گیلان(لوشان) استُ.لری و گویش فئیلی آن مثل بسیاری از زبانها و گویشها در حال تغییر زبان در همه سطوح نحوی،آوایی و واژه گانی به سمت زبان معیار و ملی یعنی فارسی است .سرعت این تغییر زبانی متأسفانه بسیار زیاد بوده و روز به روز ما شاهد خاموشی واژه ها ،افعال و آواهای اصیلُلری فئیلی و جایگزینی واژه ها ،افعال و آواهای زبان معیار به جا آنها هستیم.در این نوشتار ابتدا به بررسی علل همگرایی،شیوه های همگرایی و شواهد همگرایی گویش فئیلی زبانُلری با زبان معیار پرداخته شده است و در نهایت واژه گزینی و شیوه های قابل استفاده آن در مورد گویش فئیلی زبانُلری جهت احیای واژه گان اصیل این گویش مورد بحث قرار گرفته است.

واژه گان کلیدی:زبانُلری،گویش فئیلی،همگرایی زبانی،واژه گزینی

تغییر و همگرایی زبانی

زبان گهواره تمدن انسان ،شجره نامه هر قوم و مقوله ای است که اولین شیوه خود ابرازی را شامل میگردد. زبان در واقع شناسنامه و کارت شناسایی هر قوم و ملتی است،لذا پرداختن به آن از ضروریات است.در کشور ما ایران نیز مثل همه کشورها تنوع زبان،گویش و لهجه وجود دارد و علاوه بر فارسی به عنوان زبان رسمی ،زبانها و گویشهای دیگری نظیر ُلری،کردی،آذری،بلوچی،تاتی،گیلکی،طبری،عربی و ترکمنی هم وجود دارد که در ابعاد مختلف و نیز از حیث تعداد گویشوران و نزدیکی به زبان رسمی باهم متفاوتند.هر یک از این گویشها و زبانها به عنوان زبان مادری یکی از اقوام ایرانی بخش مهمی از فرهنگ و هویت قومی انان به حساب می آید.

1

ضرورت پرداختن به گویشهای گوناگونی که در گستره کشور ایران پراکندهاند امری بدیهی و مهم است که از دیدگاه زبانشناسی نیز اهمیت به سزایی دارد. این گویشها سرمایههای گرانقدری هستند که همانند آینهای شفاف فرهنگهای گوناگون سرزمینمان را مینمایانند. هر یک از واژههای یک گویش گوشه ای از تاریخ اجتماعی و فرهنگی ملت ما است. از سوی دیگر با شناخت ظرافتهای ساختاری گویشهای مختلف میتوانیم جلوههایی از زایایی و پویایی زبان فارسی را دریابیم و برای حل مشکلات کنونی زبان فارسی، از جمله واژهسازی و معادلیابی برای واژههای بیگانه و قرضی، از آنها بهره جوییم. زبانها و گویشهای مختلف به دلیل عوامل سیاسی، اجتماعی، جغرافیایی با هم تفاوت دارند. گاه در گذر زمان زبانی دچار تغییر می شود. زمانی یک زبان جدید بوجود میآید »دیالکتیک زبانی… است. بر اساس این اصل، هیچ زبان یا گویشی به کلی از بین نمیرود، بلکه از صورتی به صورت دیگر تبدیل میشود(ارانسکی،ترجمه کشاورز،.(1378

زبان به عنوان یک نهاد اجتماعی از یک سو برای ایفای نقش ارتباطی خود به ثبات نیاز دارد و از سوی دیگر به موازات دگرگونیهایی که در سطح جامعه پدید میآید، ناگزیر دچار تغییر میگردد و خود را با نیازهای اساسی منطبق میسازد(مدرسی،.(1368

تعاملات بین قومی و بین المللی یکی از عوامل مولد و تسریع کننده تغییر زبانی است .امروزه تعامل اقوام و ملل به شکل بسیار عجیبی گسترش یافته است و این امر موجب تاثیر گذاری بیش از پیش اقوام و ملل بر روی یکدیگر در همه عرصه ها شده است
.در این خصوص تاثیر زبانها بر یکدیگر برای بعضی از اقوام و ملل به فرصت و برای برخی دیگر به تهدیدی جدی تبدیل گشته است.

اصولأ تغییر و تحول زبانها یکی از ویژگی های ذاتی زبانها است که تحت تأثیر عوامل درون زبانی و عوامل برون زبانی انجام می گیرد.تحت تأثیر پدیده های فرهنگی و اجتماعی شاهد دو نوع تغییر زبانی هستیم:الف)تغییر تدریجی ب)تغییر ناگهانی، که معمولأ نوع اول رواج بیشتری دارد.

جهت پرداختن به بحث تغییر زبانی ناگزیر باید چند اصطلاح توضیح داده شود که عبارتند از :همگرایی زبانی،تغییر زبان،مرگ زبان،بقاء زبان،زبان مرده، زبان رو به زوال و زبان در معرض خطر.

همگرایی زبانی :(convergence Language)در حوزه زبانشناسی اجتماعی،اصطلاح همگرایی زبانی به فرایند شببه شدن گویشها به یکدیگر اطلاق میگردد.فرایند شبیه شدن معمولأ یک سویه بوده و جهت آن از زبان محلی و غیر معیار به سمت گویش ملی و معیار است(عمو زاده،(1381

تغییر زبان((Language shift :این اصطلاح در واقع اصطلاح دیگری برای توضیحات اصطلاح همگرایی زبانی است.در تعریف، تغییر زبان حالتی است که در آن مردم یک جامعه دو یا چند زبانه از زبان بومی خود به نفع زبانی دیگر دست می کشند.

مرگ زبان( (Language death :حالتی از تغییر زبانی است.مرگ زبان وقتی اتفاق می افتد که اعضای جامعه زبانی که دچار تغییر زبانی شده است ،تنها گویشوران آن زبان در دنیا باشند.بدیهی است مرگ یک زبان با مرگ آخرین گویشور آن زبان اتفاق می افتد.

بقاء زبان((: Language maintainous بقاء زبان نقطه مقابل مرگ زبان است و وقتی اتفاق می افتد که اعضای یک جامعه زبانی در یک جامعه دو یا چند زبانی تصمیم می گیرند به استفاده از زبان آبا و اجدادی خود ادامه دهند.

زبان مرده یا خاموش(:(daed or extinct Languageزبانی است که هیچ گویشور بومی ندارد.

زبان رو به زوال یا در حال احتضار(:(moribund Languageزبانی است که در میان نسل جوان و خردسالان هیچ گویشور بومی ندارد.

زبان در معرض خطر( :(endangered Languageزبانی که گویشوران آن بسیار اندک باشند(بشیر نژاد،(1383

2

مرگ زبان را می توان یک فرایند تدریجی دانست که از تغییرزبانی شروع می شود و در صورت گسترش ،تغیر زبانی ممکن است موجب زبان رو به زوال و در مرحله بعد زبان در معرض خطر و در نهایت خاموشی و نیستی زبان گردد.البته باید دانست که همه تغییر زبانها به زوال و مرگ منجر نمی شود.

عوامل موثر بر همگرایی زبانی

سه عامل اصلی میزان رشد مدنیت، سطح رشد کاربران و اراده سیاسی اجتماعی کاربران و آگاهی ایشان بر نقش حفظ و گسترش زبان در حفظ ارزشهای هویتی، عوامل اصلی رشد و گسترش یک زبان هستند و ظرفیتهای بیانی هر زبان، رابطه مستقیم با این سه عامل داشته و از آن پیروی میکند.

در مورد میزان رشد مدنیت باید گفت که گسترش و سطح پیچیدگی رابطه اقتصادی، علمی، فرهنگی و;به طور مستقیم زبان را تحت تأثیر قرار میدهد و آن را پیچیده و کامل میکند. این سطح پیشرفت، سطح اندیشه ورزی را نیز به دنبال خود دارد و متقابلا، ارتقای سطح اندیشه ورزی منجر به تکامل رواب انسانی و ارتقای سطح دانش اجتماعی و علوم در عرصههای گوناگون میشود.از دیدگاه نظری، ظرفیت بیانی تقریبا همه زبانها، در بیان عاطفی و حالات انسانی، یکسان است. هر چند در شکل بیان، طبیعتا با توجه به شکل گیری رواب نو، ممکن است برخی نسبت به برخی دیگر از عمق بیشتر برخوردار باشند، اما این قضیه (ظرفیت بیانی) در حوزه علوم، صادق نیست! دلیل آن هم وجود رابطه مستقیم و تأثیرگذار بین وجود معرفت علمی و سطح بیان این معرفت (زبان) می باشد که در دگردیسی مدنی، همواره در حال روی دادن است. درک این نکته بسیار مهم است، چرا که بدون دریافتن این رابطه، قادر به درک یکی از مهمترین علل پسرفت زبانهای گوناگون و یا نابودی آنها نخواهیم بود. اگر دقت کنیم، درخواهیم یافت که بیشتر زبانهایی که به تدریج از بین رفتهاند، سطح تکامل آنها محدود به گویش بوده است و برخی دیگر نیز که دارای زبان نوشتار بودهاند، به دلیل ناهماهنگی بین بستر رشد زبان (جامعه) با سطح عمومی تکامل علوم و مدنیت، به تدریج عقب نشسته، کمتر به کار گرفته شده و زمانی که دیگر توان پاسخ به نیازهای روز را نداشتهاند، از دور خارج شدهاند.

یکی از عوامل دیگر رشد زبان، سطح رشد کاربران آن است. به بیان دیگر، رشد زبان، رابطه مستقیمی دارد با سطح رشد علمی و معرفتی و اجتماعی افرادی که از یک زبان خاص استفاده میکنند؛ بنابراین، شمار افراد باسواد یک جامعه، میزان سواد ایشان، سطح استفاده از رسانههای جمعی و همچنین، آزادی فضای کاربری زبان، از جمله مؤلفههایی هستند که در تکامل یک زبان نقش بازی میکنند.

عامل مهم دیگر رشد زبان، ترکیبی از اراده سیاسی، اراده اجتماعی کاربران و همچنین آگاهی بر ارزشهای هویتی، حفظ و گسترش زبان است. باید دقت شود که توجه همزمان به ابعاد گوناگون و عوامل سه گانه مدنیت، رشد کاربران و اراده و وقوف بر قضیه توجه به حفظ و گسترش زبان، میتواند به حفظ و گسترش یک زبان یاری رساند و غفلت از هر کدام از عوامل، زمینههای پسرفت و یا عقب ماندگی زبانی و به تدریج محو آن را فراهم میکند(عرفانی،.(1390

زبانشناسان سایر عواملی که در بقائ یا خاموشی یک زبان موثر هستند رامی دانند عبارتنداز: جهانی شدن ،ملی گرایی افراطی(برتون ،ترجمه فکوهی،1380؛فیشمن، 1982،نقل از مسکینی ،(1390 ،مهاجرت،صنعتی شدن،شهرنشینی،محدودیتهای اعمال شده از سوی دولتها،تعداد گویشوران ،اعتبار اجتماعی زبانها(برخورداری از پشتوانه سیاسی،اجتماعی،نظامی،علمی و ادبی)حوزه های کاربرد(کاربرد آن در خانه،محل کار،رسانه ها،تجارت و مذهب) ،زبان آموزش در نظام آموزشی کشور و بلایای طبیعی.

بدیهی است زبان محلی و غیر معیاری که فاقد نظام نوشتاری وآثار ادبی و علمی درخور باشد به دلیل از دست دادن بسیاری از عوامل بالا از جمله اعتبار اجتماعی و حوزه های کاربرد ،ازتوانایی مقابله ای مناسبی برای حفظ و بقاء خود در مقابل زبان معیار و ملی برخوردار نیست.

3

تغییر زبان شامل تغییرات سطوح ساختاری سه گانه یعنی نحوی،واژه گانی و آوایی است که در این بین تغییر نحوی کندتر از تغییر واژه گانی و آوایی انجام می گیرد.

علل همگرایی گویش فئیلی با زبان معیار

زبانُلری یکی از زبانهای شاخه غربی ایران است که در گستره وسیعی از جنوب غرب کشور از استان ایلام،همدان و مرکزی تا استان فارس و سواحل خلیج فارس(دیلم ،گناوه و دشتستان ) به آن تکلم می کنند.زبانُلری دارای زیرمجموعه های زیر است:لکی(بعضی یک زبان مستقل و بعضی شمالی ترین زبان قومُلر می دانند)،فئیلی،ثلاثی،بختیاری،ممسنی،کهکیلویه و بویر احمدی.به عقیده بسیاری از زبانشناسان زبانُلری بازمانده زبان پارسی باستان یا مشتق از پارسی میانه است.

گویش فئیلی زبانُلری، زبان بسیاری از مردمانُلرستان(خرم آباد،چگنی،پلدختر،درود و قسمتهایی از کوهدشت و بروجرد)،ایلام( دره شهر، آبدانان،دهلران و قسمتهایی از مهران و ملکشاهی)،خوزستان(اندیمشک،نیمی از شوش و قسمتهایی از دزفول)، قزوین و گیلان(لوشان) است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله بررسی تاثیرات بهداشتی آلودگی هوا وصدا

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله بررسی تاثیرات بهداشتی آلودگی هوا وصدا دارای 5 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی تاثیرات بهداشتی آلودگی هوا وصدا کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی تاثیرات بهداشتی آلودگی هوا وصدا،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی تاثیرات بهداشتی آلودگی هوا وصدا :

سال انتشار: 1393
محل انتشار: اولین همایش ملی محیط زیست
تعداد صفحات: 5
چکیده:
آلودگی های هوا و صدا از معضلات زیست محیطی روز افزون و فراگیر اغلب شهرها می باشند که ارمغان گسترش شهر و زندگی شهری جدید می باشند و در کنار انواع مزیتهایی که شهرنشینی با خود به همراه دارد شرایط زیستن را برای اغلب شهروندان مشکل نموده است. در بروز اختلالات مختلف گوارشی، پوستی، قلبی و ریوی و انواع بیماریهای روانی و اختلالات ذهنی می توان اثری از آلودگی هوا و صدا مشاهده نمود. در این مقاله سعی شده با بر شمردن انواع اثرات آلودگی های هوا و صدا از جنبه های مختلف، میزان عمق خسارات آنها تبیین گردد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله در مورد ضمانتنامه بانکداری

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله در مورد ضمانتنامه بانکداری دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد ضمانتنامه بانکداری کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد ضمانتنامه بانکداری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد ضمانتنامه بانکداری :

ضمانتنامه های بانکی
مقدمه
در تجارت بین المللی، برای خرید کالا یا خدمات، اغلب ارزیابی دقیق توان و قابلیت فنی و مالی فروشنده و یا ارائه کننده خدمات، چندان ساده نیست. همچنین در حین انجام کار و یا پس از عقد قرارداد و گشایش اعتبار اسنادی ممکن است حوادثی رخ دهد که به واسطه آن فروشنده از انجام تعهدات خود خواسته یا ناخواسته کوتاهی نماید. بنابراین خریدار کاملاًَ محق است که جهت حصول اطمینان از حسن اجرای قرارداد توسط فروشنده از او در خواست ضمانتنامه مورد لزوم را بنماید.
ضمانتنامه بانکی چیست؟

ضمانتنامه بانکی عبارت است از تعهد غیر قابل برگشت یک بانک به پرداخت وجه مورد ضمانت در صورت عدم ایفای قرارداد توسط یک شخص ثالث. این شخص ثالث فروشنده یا متعهد انجام قرارداد می باشد. ضمانتنامه معمولاًَ تعهد جداگانه ای است که مستقل از بدهی و یا ملحوظ در قرارداد بین طلبکار و بدهکار اصلی می باشد. تحت شرایط ضمانتنامه بانک ضامن باید وجه ضمانتنامه را با اولین درخواست ذینفع پرداخت نماید. معمولاًَ قوانین کشوری که ضمانتنامه در خاک آن صادر گردیده است، طبق رویه معمول ناظر بر اجرای شروط آن ضمانتنامه است.

ضمانت‌نامه و انواع آن
بانک با صدور ضمانت‌نامه بانکی تعهد می‌نماید در صورتی که متعهد (ضمانت‌خواه/ مضمون‌عنه)، تعهدات پیش‌بینی شده موضوع ضمانت‌نامه را در مواعد معین نپردازد و یا اینکه از انجام صحیح و به موقع تعهدات خود به هر علت خودداری نماید، به مجرد اعلام ذینفع (مضمون‌له و یا همان سازمانی که ضمانت‌نامه در قبال او صادر می‌شود)، وجه‌الضمان یا مبلغ قید شده در ضمانت‌نامه را در وجه ذینفع (مضمون‌له) بپردازد. بدیهی است ذینفع تنها تا قبل از انقضای سررسید (محدوده زمانی اعتبار ضمانت‌نامه) می‌تواند از بانک درخواست دریافت مبلغ ضمانت‌نامه را بنماید.

ضمانتنامه‌های بانکی غیر قابل انتقال بوده و فقط توسط ذینفع مندرج در متن ضمانت‌نامه قابل استفاده می‌باشد.
انواع متداول ضمانت‌نامه‌های بانکی عبارتند از:

• ضمانت‌نامه شرکت در مناقصه یا مزایده
• ضمانت‌نامه حسن انجام تعهدات
• ضمانت‌نامه حسن انجام کار
• ضمانت‌نامه پیش‌پرداخت
• ضمانت‌نامه استرداد کسور وجه‌الضمان
• ضمانت‌نامه گمرکی
طرفین ضمانتنامه

طرفین ضمانتنامه به شرح زیر می باشند:
1- دستور دهنده ( یا متقاضی ضمانتنامه یا ضمانتخواه یا مضمون عنه ) Ordered
2- بانک ضامن یا صادر کننده ضمانتنامه Guarantor
3- بانک صادر کننده ضمانتنامه متقابل Counter Guarantor
4- ذینفع ضمانتنامه یا مضمون له Beneficiary
انواع ضمانتنامه هایی که در تجارت بین المللی کاربرد دارند به قرار زیرند:
1- ضمانتنامه شرکت در مناقصه یا مزایده Tender (BID) Bond
2- ضمانتنامه حسن انجام کار Performance Bond

3- ضمانتنامه پیش پرداخت Advance Payment Guarantee
4- ضمانتنامه استرداد کسور وجه ضمان Retention Money Guarantee
ضمانتنامه چیست؟
سندی است که به موجب آن بانک ضمانت انجام تعهدات اشخاص حقوقی و یا حقیقی را که در رابطه با موضوع ضمانت نامه تحقق می یابد به عهده می گیرد و در صورت عدم ایفای به موقع تعهدات از سوی آنان ، با اعلام ذینفع به بانک، مبلغ ضمانت شده به حساب ذینفع واریز گردد.
آشنایی با انواع ضمانت نامه‌های ریالی و نحوه صدور آن:
انواع ضمانت نامه‌های ریالی عبارتند از:

ضمانت نامه شرکت در مناقصه/مزایده: ضمانت نامه شرکت در مناقصه/مزایده عبارت از تعهدی است که بانک به درخواست شرکت کننده در مناقصه/مزایده و به نفع طرفی که اشخاصی را برای شرکت در یک مناقصه/مزایده دعوت کرده است صادر می نماید. درصورت کوتاهی برنده مناقصه/مزایده از انجام تعهداتی که درشرایط مناقصه/ مزایده ذکر گردیده و در پیشنهاد تسلیم شده خود به عهده گرفته است، مبلغ تعیین شده در ضمانت نامه به ذینفع پرداخت می گردد.
ضمانت نامه حسن اجرای تعهدات ناشی از قرارداد (حسن انجام کار): ضمانت نامه حسن اجرای تعهدات ناشی از قرارداد عبارت از تعهدی است که بانک درصورت کوتاهی پیمانکار یا متعهد (مضمون عنه) در انجام درست تعهدات ناشی از قرارداد، و بر اساس اعلام کارفرما به بانک، معادل مبلغ ضمانت نامه، به وی پرداخت نماید.
ضمانت نامه برای استرداد پیش پرداخت: ضمانت نامه برای استرداد پیش پرداخت تعهدی است از سوی بانک جهت پرداخت مبلغ معینی وجه نقد به کارفرما ( ذینفع) درصورت کوتاهی پیمانکار (مضمون عنه) از باز پرداخت وجهی که به هنگام عقد قرارداد از سوی کارفرما به وی پرداخت شده است.
ضمانت نامه استردادکسور وجه الضمان: عبارت است از ضمانت نامه ای که بانک به استناد قرار داد اصلی بین کارفرما و پیمانکار برای پیمانکار صادر می کند.کارفرما مکلف است به تناسب پیشرفت کار و بر اساس صورت وضعیت ارائه شده در مقاطع مشخص وجوهی را به پیمانکار پرداخت نماید و

کارفرما علاوه بر ضمانت نامه هائی که تا این مرحله دریافت نموده است در هر مرحله پرداخت درصد مشخصی از آن را به منظور اطمینان از حسن اجرای تعهدات کسرو نگهداری می نماید تا درصورت تحویل قطعی وعدم وجود نواقص آن را به پیمانکار مسترد نماید و پس از تحویل موقت، کارفرما ممکن است از پیمانکار ضمانت نامه استرداد کسورات انجام شده را مطالبه کند تا بتواند

وجوه انباشته شده از محل کسوراتی که در هر مرحله پرداخت نگهداری نموده است را به پیمانکار پرداخت نماید.
ضمانت نامه جهت پرداخت حقوق گمرکی و ترخیص کالا: ضمانت نامه جهت پرداخت حقوق گمرکی و ترخیص کالا ، عبارت است از ضمانت نامه‌ای که بانک برای ترخیص کالاهای وارداتی از کشور های دیگربه نفع گمرکهای کشور و بنا به تقاضای وارد کننده کالا صادر می نماید.

راهنمای نحوه صدور ضمانت نامه ریالی
مراحل صدور انواع ضمانت نامه‌های ریالی:
1- مراجعه متقاضی به شعب یا سایت الکترونیکی بانک و دریافت مدارک زیر:
– فرم درج مشخصات متقاضیان دریافت تسهیلات مالی و خدمات اعتباری مربوط به اشخاص حقیقی و یا حقوقی (بر حسب نوع متقاضی)
– فرم درخواست صدور ضمانت نامه ریالی
– فهرست مدارک مورد نیاز بانک

تبصره- متقاضیانی که در بدو بهره برداری و شروع به کار می باشند جهت دریافت این نوع خدمات می باید علاوه بر فرمهای قبلی فرم مخصوص این نوع متقاضیان را نیز دریافت نمایند.
2- متقاضی پس از مطالعه و تکمیل فرمهای دریافتی اقدام به ممهور نمودن فرمها به مهر و امضاء مجاز خود/شرکت نموده و آنها را به همراه مدارک مورد نیاز بانک در مرحله پذیرش به بانک ارائه می نماید.
3- افتتاح حساب جاری قرض‌الحسنه نزد شعب بانک توسط متقاضی
4- بررسی وضعیت متقاضی توسط بانک
4-1- در صورت عدم تصویب تقاضا، موضوع توسط شعبه به صورت کتبی به متقاضی اطلاع

داده می شود.
4-2- در صورت تصویب تقاضا، بانک میزان و نوع تضمین‌ها و وثائق و میزان سپرده را تعیین و به اطلاع متقاضی می رساند.
5- پس از تامین وثایق، تضمینها و واریز سپرده و ارائه مدارک مرحله انعقاد قرارداد توسط متقاضی، بانک اقدامات لازم را جهت انعقاد قرارداد و صدور ضمانت نامه بعمل می آورد.
6- پس از انعقاد قرارداد، ضمانت نامه ریالی توسط شعب بانک صادر می گردد.
نکته- در تمامی مراحل فوق متقاضی می تواند از طریق شعبه از وضعیت تقاضای خود آگاهی یابد.
صدورضمانت نامه ارزی شامل موارد زیر می باشد:
1-صدورضمانت نامه ارزی متقابل پیش پرداخت
2-صدورضمانت نامه ارزی حسن انجام کار
3-صدورضمانت نامه ارزی به نفع بانک توسعه اسلامی
ضمانت نامه ارزی به نفع بانک توسعه اسلامی و نحوه صدور آن:
متقاضیان حقیقی/حقوقی می‌توانند به منظور دریافت تسهیلات ارزی کوتاه مدت از بانک توسعه اسلامی تقاضای تضمین اصل و فرع تسهیلات ارزی را به بانک صنعت و معدن ارائه دهند. در صورت واجد شرایط بودن متقاضی ضمانت نامه ارزی به نفع بانک توسعه اسلامی بدین منظور صادر می‌شود.
مراحل صدور ضمانت نامه ارزی به نفع بانک توسعه اسلامی:
1- مراجعه متقاضی به شعب یا سایت الکترونیکی بانک و دریافت مدارک زیر:
– فرم درج مشخصات متقاضیان دریافت تسهیلات مالی و خدمات اعتباری مربوط به اشخاص حقیقی و یا حقوقی (بر حسب نوع متقاضی)
– فرم درخواست صدور ضمانت‌نامه ارزی به نفع بانک توسعه اسلامی

– فهرست مدارک مورد نیاز بانک
2- مطالعه و تکمیل فرمها، ممهور نمودن فرمها به مهر و امضاء مجاز خود/شرکت تهیه مدارک مورد نیاز بانک در مرحله پذیرش
3- ارائه فرمها و مدارک مذکور به شعب بانک
4- افتتاح حساب جاری قرض‌الحسنه نزد شعب بانک توسط متقاضی
5- بررسی وضعیت متقاضی توسط بانک
– در صورت عدم تصویب تقاضا، موضوع به صورت کتبی به متقاضی اطلاع داده می شود
– در صورت تصویب تقاضا، بانک میزان و نوع تضمین‌ها و وثائق و مبلغ سپرده

را تعیین نموده و متقاضی موظف به تامین وثایق و تضمینهای تعیین شده می باشد.
6- متقاضی اقدام به تامین وثایق، واریز سپرده و تهیه و ارائه مدارک مرحله انعقاد قرارداد می نماید.
7- صدور ضمانت نامه ارزی به نفع بانک توسعه اسلامی توسط بانک
نکته- در تمامی مراحل فوق متقاضی می تواند از طریق شعبه از وضعیت تقاضای خود آگاهی یابد.
ضمانت نامه های بانکی ارزی
ضمانت نامه بانکی عبارت است از تعهد غیر قابل برگشت بانک برای پرداخت وجه مورد ضمانت در صورت عدم ایفای تعهدات توسط شخص ثالث (فروشنده یا متعهد انجام قرارداد) انواع ضمانتنامه های بانکی وارداتی عبارتند از: ضمانت نامه پیش پرداخت ADVANCE PAYMENT GUARANTEE . ضمانت نامه حسن انجام کار PERFORMANCE BOND GUARANTEE . ضمانت نامه شرکت در مناقصه و مزایده TENDER (BID) BOND GUARANTEE . سایر ضمانتنامه های مجاز
نحوه کار
ضمانتنامه ارزی وارداتی: به نفع خریداران ایرانی (کارفرمایان, وارد کنندگان کالا و خدمات) و به درخواست فروشندگان خارجی در مقابل تضمین بانکهای معتبر خارجی توسط اداره عملیات ارزی و روابط بین الملل صادر و از طریق شعبه مربوطه به ذینفع ابلاغ می گردد. بدینگونه که: الف: فروشنده خارجی با مراجعه به کارگزار محلی خود تقاضا می نماید که ضمانتنامه مورد تقاضا مطابق فرم استاندارد بانک سپه صادر و به خریدار ایرانی (کارفرمایان, واردکنندگان کالا و خدمات) ارائه گردد.

اداره عملیات ارزی و روابط بین الملل بانک سپه پس از دریافت ضمانتنامه فوق الاشاره از طریق کارگزار, بررسی های لازم معمول و ضمن اخذ مجوزهای لازم نسبت به صدور ضمانتنامه و ابلاغ آن ازطریق شعبه مربوطه( در حداقل زمان ممکن ) به نفع خریدار ایرانی اقدام می نماید. ب: ذینفع ضمانتنامه (خریداران ایرانی) پس از دریافت ضمانتنامه مورد تقاضا و قبول آن نسبت به انجام

اقدامات لازم از قبیل, دستور فعال نمودن اعتبار اسنادی(در رابطه با ضمانتنامه حسن انجام کار) دستور پرداخت وجه پیش پرداخت به فروشنده, تحت اعتبار اسنادی (ضمانتنامه پیش پرداخت) و یا معتبر تلقی نمودن پیشنهادات دریافتی از شرکتها و فروشندگان خارجی در مناقصات برگزار شده (ضمانتنامه شرکت در مناقصه و مزایده), اقدام می نماید. ضمنا” سایر ضمانتنامه های ارزی نیز با رعایت اصول کلی مجموعه قوانین و مقررات ارزی ناظر بر موضوع و با توجه به شرایط و توافقات حاصله فی مابین خریدار و فروشنده و حسب مورد قابل بررسی می باشد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پایان نامه موانع رشد و توسعه صنعت در کشورهای جهان سوم

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

پایان نامه موانع رشد و توسعه صنعت در کشورهای جهان سوم دارای 79 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پایان نامه موانع رشد و توسعه صنعت در کشورهای جهان سوم کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه پایان نامه موانع رشد و توسعه صنعت در کشورهای جهان سوم

« فصل اول»  
چکیده تحقیق  
مقدمه  
بیان مسئله  
ضرورت تحقیق  
اهداف تحقیق  
تعریف اصطلاحات  
« فصل دوم»  
پیشینه‌ی تحقیق  
ویژگیهای مشترک کشورهای جهان سوم از نظر دکتر آشفته تهران  
نوسازی فرهنگی و علمی نمودن آن: محور تحولات توسعه‌ای  
آموزش و پرورش از دیدگاه دکتر ازکیا  
روابط خارجی در ایران از دیدگاه دکتر ولایتی  
موانع توسعه از دیدگاه دکتر لهسایی زاده  
1)موانع داخلی توسعه  
1 – موانع اقتصادی  
1 – 1 کمبود سرمایه‌گذاری  
2 – 1 توزیع نابرابر کالا و خدمات  
3 – 1 رشد بی‌تناسب بخش خدمات  
4 – 1 بیکاری و فقر  
2 – موانع سیاسی  
1 – 2 استبداد  
2 – 2  مدیریت بد سیاسی  
3 – 2 دموکراسی ناقص  
4 – 2 مشارکت ناقص سیاسی  
3 – موانع فنی  
1 – 3 فن‌آوری سنتی  
2 – 3 فن‌آوری سرمایه‌بر  
3 – 3 فن‌آوری وابسته  
4 – 3 فن‌آوری معطوف به خارج  
4 – موانع اجتماعی  
1 – 4 جمعیت و مهاجرت  
2 – 4 وضع بهداشت و تغذیه  
3 – 4 بی‌سوادی و نقص نظام آموزشی  
5 – موانع فرهنگی  
1 – 5 روحیه تقدیرگرائی  
2 – 5 تجدد ستیزی  
3 – 5 کمبود شناخت علمی  
4 – 5 تضادهای قومی  
6 – موانع زیست محیطی  
1 – 6 کمبود آب کشاورزی  
2 – 6 تخریب منابع طبیعی  
3 – 6 استفاده بی‌رویه از مواد شیمیایی  
2) موانع خارجی توسعه  
1 – اقتصاد بین‌الملل  
1 – 1 مبادله نابرابر  
2 – 1 انحصارات اقتصادی  
3 – 1 انتقال مازاد اقتصادی  
4 – 1 تحریم اقتصادی  
2 – سلطه امپریالیستی  
1 – 2 سرکوب جنبشهای ملی  
2 – 2 کمک به ضد انقلاب  
3 – 2 ژاندارمری مناطق  
4 – 2 اعمال حق وتو  
3 – فن‌آوری برتر  
1 – 3 انتقال فن‌آوری مناسب  
2 – 3 انحصار در عرضه قطعات یدکی  
3 – 3 انحصار در علوم  
4 – نظارت‌های اجتماعی  
1 – 4 ارتقای طبقات بالای اجتماع  
2 – 4 بر حق جلوه دادن شکاف طبقاتی  
3 – 4 جذب نخبگان فکری  
5 – نفوذ فرهنگی  
1 – 5 مخدوش نمودن فرهنگ بومی  
2 – 5 اشاعه فرهنگ غربی  
3 – 5 جهانی کردن فرهنگ  
4 – 5 ترویج مصرف‌گرایی  
6 – تخریب محیط زیست  
1 – 6 استیصال منابع طبیعی  
2 – 6 آلودگی محیط زیست  
6 – 3 تحمیل سموم خطرناک  
1 – سرآرتور لوئیس  
2 – آلبرت هیرشمن  
3 – رائول پره‌بیش  
4 – هانی دیبوبسینگر:  
5 – ژن تینبرگن:  
ناهمگرایی بین کشورهای غنی و فقیر از دیدگاه آنتونی گیدنز  
« فصل سوم»  
« وضعیت صنعت در ایران»  
صنعت در ایران  
صنعت در دنیای جدید  
معنای نوین سیاسیت صنعتی از دیدگاه دکتر امیر احمدی  
الف) الگوی آسیای شرقی  
ب) الگوی تخصیص یابی انعطاف‌پذیر  
وضعیت بخش صنعت ایران از دیدگاه دکتر امیر احمدی  
سیاست صنعتی در ایران از دیدگاه دکتر امیر احمدی  
« فصل چهارم»  
تجزیه و تحلیل ونتیجه‌گیری  
نتیجه‌گیری  
فهرست منابع:  

بخشی از فهرست مطالب پروژه پایان نامه موانع رشد و توسعه صنعت در کشورهای جهان سوم

1      آشفته تهرانی، امیر / جامعه شناسی جهان سوم/ تهران انتشارات پیام نور/ شهریور 78
2      گروه مؤلفان/ کلیات علم اقتصاد/ تهران انتشارات پیام نور/ اردیبهشت 74
3      ازکیا، مصطفی/ جامعه‌شناسی توسعه/ انتشارات نشر کلمه/ چاپ چهاردهم، 1381
4      گیدنز، آنتونی/ جامعه‌شناسی/ ترجمه: صبوری، منوچهر/ تهران انتشارات نشر نی1373
5      لهسایی زاده، عبدالعلی/ جامعه شناسی توسعه/ انتشارات پیام نور 1381
6  امیراحمدی، هوشنگ/ ابزارهای توسعه صنعتی (تداوم و گسست)/ ترجمه: طیب، علی‌رضا/ تهران انتشارات فاروس/ چاپ اول 1377

چکیده تحقیق

تحقیق حاضر در پی این است تا علل موانع رشد و توسعه صنعت را در کشورهای جهان سوم و ایران مورد بررسی قرار دهد به همین منظور ابتدا به منظور ابتدا با مطالعه چندین کتاب و بررسی نظرات صاحب‌نظرانی که در این زمینه تحقیقاتی انجام داده‌اند پرداخته و نتایجی از آن حاصل گردید که به شرح ذیل می‌باشد

یکی از دلایل عدم رشد توسعه و صنعت در کشورهای جهان سوم وجود فقر و نابرابری بین شهر و روستا است که در این جوامع وجود دارد یعنی این که عده‌ای وضعیت بهتری پیدا می‌کنند در حالی که سایرین در نهایت اگر وضعیت بدتری پیدا نکنند در حالی که سایرین در نهایت اگر وضعیت بدتری پیدا نکنند در همان سطح باقی می‌مانند
در جوامع صنعتی و توسعه یافته نه تنها ثروتمند‌تر و مرفه‌تر هستند بلکه تساوی طلبی نیز در آن‌ها به نسبت کشورهای توسعه نیافته مشهودتر است
امروزه رشد ذهنی، توانمندی ، تفکر عقلانی، توانایی اختراع و اکتشاف وضع قانون و شناسایی آن به عنوان مؤلفه‌ای اساسی برایرشد صنعتی و اقتصادی مطرح است
چنانچه جامعه‌ای از نظر نیروی انسانی متخصص فقیر باشد سایر امکانات مادی نمی‌تواند کمک زیادی به رشد صنعت و توسعه نماید
موانع توسعه کشورهای در حال توسعه به 2 دسته داخلی و خارج تقسیم می‌شوند
مهم‌ترین وجه توسعه نیافتگی کشورهای در حال توسعه را باید در میان برخی عناصر فرهنگی جستجو کرد و وجود امپریالیسم را در توسعه صنعت نمی‌توان نادیده گرفت
به نظر صاحب‌نظران (ژن تینبرگن) یکی از مشخصه‌های آشکار توسعه نیافتگی کمبود سرمایه است که به طرق مختلف مشاهده می‌شود اختلاف بین اغنیاء و فقرا در کشورهای در حال توسعه به دو نکته دلالت دارد
کمبود اختلاف در سرمایه انسانی
اختلاف در نیرو و قدرت
تأکید دولت ایران بر امر توسعه صنعت پس از پایان جنگ عراق علیه ایران افزایش چشمگیری یافته و حاصل آن توفیق نسبی در انجام برخی طرح‌های زیربنایی در زمینه فولاد – پتروشیمی – خودروسازی – برق رسانی – احداث سدها و راه‌ها و حمل و نقل و . . .  بوده است

مقدمه

گسترش و دگرگونی اجتماعی و اقتصادی در جامعه‌های پرجمعیت جهان سوم هنوز مسئله روز است. از آنجا که کشورهای جهان سوم نزدیک به  جمعیت جهان را در خود جای داده‌اند موضوع عقب‌ماندگی و عدم رشد صنعت در این کشورها از جامعه جهانی نمی‌تواند مورد فراموشی سپرده شود

در واقع آنچه موجب کندی و آهستگی آهنگ پیشرفت اقتصادی به شمار می‌رود همانا شرایط اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی شیوه‌های رفتار و نظامهای فرآوری و آموزش و پرورش در جامعه است. تجزیه و تحلیل پیشرفت اقتصادی (کشاورزی و صنعتی) اندیشه سیاستمداران و جامعه‌شناسان را به خود سرگرم کرده است. و هر یک از دیدگاه ویژه دانش خود به این موضوع می‌نگرند

گروهی بر اهمیت نابرابری اقتصادی، گروهی بر وجود هدف کشورهای استعمارگر، گروهی بر اعمال نفوذ دولت‌های بیگانه و شرکت‌های چند ملیتی و کارتل‌ها و تراست‌ها و . . . تأکید می ورزند

در کشورهای جهان سوم که بیشتر مردم در روستاها زندگی می‌کنند میزان بیکاری و بیکاری پنهان بسیار زیاد است و مهاجرت داخلی فراوان دیده می‌شود و فاصله زیادی میان لایه‌های اجتماعی وجود دارد و صنعتی شدن پیشرفت چندانی ندارد و آنچه در راه صنعتی شدن صورت می‌گیرد بیشتر صنایع مونتاژ یا صنایع کوچک است که تازه آن هم در بسیاری موارد به حد کمال نمی‌رسد و راه پیشرفت واقعی تکنولوژی را نمی‌گشاید

اما در جامعه‌های جهان سوم دو پدیده مورد بررسی قرار می‌گیرد

متحول ساختن جامعه و پدید آوردن و عملی کردن آموزش‌ و پرورش نوین که در نتیجه موجب دگرگونی ساختارهای جامعه می‌شود
نوسازی جامعه با بکارگرفتن تکنولوژی به این منظور که بازده سرانه افزایش پیدا کند و در واقع این اصطلاح ما را به مفهوم صنعتی شدن یا گسترش ساختار صنعت نزدیک می‌سازد . امروزه صنعتی شدن مورد آرزوی مردم کشورهای جهان سوم است

بسیاری از نگره‌پردازان و سیاستمداران و دولتمردان این کشورها تنها راه رهایی از عقب‌ماندگی اقتصادی را در رشد صنعتی بخش‌های گوناگون فرآوری و تحول در کل سیستم اقتصادی – اجتماعی کشور می‌دانند

بیان مسئله

در کشورهای موسوم به جهان سوم علی رغم تلاش فراوانی که در قالب برنامه‌های عمرانی جهت کاهش توسعه نیافتگی، فقر و نابرابری صورت گرفته لیکن مشکلاتی چون فقر و نابرابری به قوت خود باقی است. به تعبیری جریان توسعه اقتصادی جدا از نابرابری‌های به جا مانده از پیش به خودی خود غالباً طوری است که طی آن عده‌ای وضعیت بهتری پیدا کرده‌اند در حالی که سایرین و در نهایت اگر وضعیت بدتری پیدا نکنند و در همان سطح باقی می‌مانند

ملاحظه می‌شود که درصد بالایی از کسانی که در زیر خط قرمز زندگی می‌کنند ساکن روستاها هستند که این خود بیانگر عمیق از لحاظ نابرابری در درون کشورهای توسعه نیافته در بین جمعیت‌های روستایی و شهری است

در کشور ایران نیز درصد بالایی از جمعیتی که دچار فقر و محرومیت هستند. در مناطق روستایی ساکن هستند ارتباطی بین سطوح توسعه یافتگی و میزان جمعیتی که در زیر خط قرمز قرار می‌گیرند وجود دارد بدین ترتیب که هر چه بر سطح توسعه نیافتگی و عقب‌ماندگی کشور افزوده می‌شود

از یک سو بر میزان جمعیت زیر خط فقر افزوده می‌شود و از سوی دیگر فاصله بین جمعیت زیر خط قرمز در مناطق روستایی در مقایسه با مناطق شهری افزایش می‌یابد. به عبارت دیگر در کشورهای توسعه یافته‌تر فاصله بین میزان فقر روستایی با میزان فقر شهری کمتر از مناطق کشورهای توسعه یافته‌تر است

بر این مناسبت که گفته می‌شود جوامع صنعتی و توسعه یافته نه تنـها ثروتمندتر و مرفه‌تر هستند بلکه تساوی طلبی نیز در آن‌ها به نسبت کشـورهای توسـعه نیافته مشهودتر است در زمینه توسعه اجتماعی باید عدالت اجتماعی بین شهر و روستا و جامعه عشایری به یک شکل و اندازه رعایت گردد و بالاخره در توسعه‌ی فرهنگی باید مردم را از غنا و موهبت دیگر فرهنگ‌های موجود در جهان بی‌بهره نگذاریم

ضرورت تحقیق

دانش و تکنولوژی فرآیند توسعه را شتاب می‌بخشد و در این شرایط پیشبرد هدفهای فنی اهمیت پیدا می‌کند. توســـعه یــک فـرآیند مجموعه‌ای است و بستگی به سازه‌های متعدد داردکه عبارت است از مواد خام، امـکانـات سرمـایـه‌ای ، فـرهـنگ و باورهای مردم، وجود صنعت و افزارهای فنی، برنامه‌ریزی‌های دورنگر بسیار سنجیده‌ در امور اقتصادی و اجتماعی، وجود نظام سیاسی مناسب و انسانی، تسلط‌جو آزادی‌خواهی و انسان دوستانه ، استفاده از پژوهش در فنی و دانش‌های کاربردی و پدید آوردن شرایط مناسب اجتماعی و روانی در جامعه آموزش نیروی انسانی – اراده و تصمیم به منظور انجام دگرگونی گسترده در سطح ملی، گذر از اقتصاد متعارف به اقتصاد صنعتی امروزه این جستار کاملاً روشن است که پیشرفت در تولید (فرآوردن ساختن) بر پایه پیشرفت‌های صنعتی و فنی استوار است و این خود وابسته به پیشرفت‌های دانش است

صنعت و فن مستلزم کاربرد عملی آگاهی‌های نوین است که همراه با سرمایه‌گذاری لازم انجام می گیرد و کشوری که سرمایه مورد نیاز را در اختیار ندارد نخواهد توانست به صنعت و فنون کاربردی دست یابد

در ایران مانند همه کشورهای جهان سوم کار توسعه صنعت به چندین عامل نیازمند است از آن میان اراده ملی و عامل زمان در شتاب بخشیدن برای گذر تاریخی از دوران نیم صنعتی به دوران صنعتی دارای اهمیت ویژه است کشورهای پیشرفته اکنون به دوران فرا صنعتی با شتاب در حال حرکت‌اند در حالی که کشورهای جهان سوم هنوز به دوران نیمه صنعتی گذشته دست نیافته‌اند

پس با توجه به اهمیت و ضرورت موضوع می‌کوشیم فرآیندهای توسعه و صنعت را در کشورهای جهان سوم و ایران بازگو نماییم

اهداف تحقیق

از آنجا که رشد صنعت در کشورهای جهان سوم رابطه مستقیمی با امکانات این جوامع دارد و در اکثر این جوامع مشکلات زیربنایی زیادی دیده می‌شود که مانع رشد و توسعه صنعت است در این تحقیق می‌کوشیم به سؤالات زیر پاسخ دهیم

عوامل داخلی و خارجی توسعه چه نقشی در فرآیند رشد صنعت دارند؟
نقش استعمار و استبداد در توسعه جوامع عقب مانده چگونه بوده است و آیا باعث رشد این جوامع شده است؟
آیا روند رشد توسعه و صنعت در ایران از مطلوبیت برخوردار است؟

تعریف اصطلاحات

کشورهای جهان سوم: کشورهایی که دارای خصوصیاتی نظیر بالا بودن بی‌سوادی فقر و گرسنگی، فزونی جمعیت و مهاجرت به شهر، عدم رشد توسعه و صنعت و نبودن بهداشت و زاغه‌نشینی و عدم توسعه صنایع پیشرفته می‌باشند

توسعه: فرآیندی خاص از تغییر و تحول که در نهایت محیط زیستی کاملاً نو و تازه برای مردم فراهم می‌آورد و زندگی مرفه‌تری را برای اقشار وسیع‌تر جمعیت امکان‌پذیر می‌سازد به عبارت دیگر به گفته «بروگفیلد» توسعه عبارت است از پیشرفت به سوی اهداف رفاهی نظیر کاهش نابرابری کاهش بیکاری و فقر

انقلاب صنعتی: انقلابی که از کشور انگلستان آغاز شد و باعث دگرگونی در تولیدات کشاورزی، صنعتی، شهرنشینی و مهاجرت و دگرگونی در شیوه‌های تولید کالا شد و عامل سرعت و شتاب را به تولیدات کارخانه‌ها و کالاها افزود

رشد: در واقع رشد هر جامعه تغییرات کمی در سطوح فنی، صنعتی و کشاورزی است اما باید در نظر داشت که جنبه‌های دیگر جامعه یعنی جنبه‌های جمعیتی فرهنگی و سیاسی نیز رشد دارند اما در تعریف رشد تأکید بیشتر بر جنبه‌های اقتصادی هر جامعه است که شاخص و معیار رشد به شمار می‌آید. رشد یکی از شاخص‌های توسعه است

ویژگیهای مشترک کشورهای جهان سوم از نظر دکتر آشفته تهران

پایین بودن سطح مصرف
آلودگی هوا
نبودن بهداشت در سطح شهر
آلودگی محیط زیست
تباهی اجتماعی
انواع جرایم و تنش‌های مزمن اجتماعی
بد خوراکی یا کم‌خوراکی که یکی از همگانی‌ترین دردهای اجتماعی کشورهای روبه رشد شناخته می‌شود
بالا بودن نسبت بی‌سوادان

 تغذیه نامطلوب و نابسنده موجب بیماری و ناتوانی تن و روان کودکان و نوجوانان به ویژه کاستیهای نیروی مغزی نزد آنان می‌شود ملاک تغذیه با میزان درآمد افراد جامعه ارتباط مستقیم دارد و مردم همه درآمد خود را برای خرید مواد خوراکی هزینه نمی‌کنند

بخشی برای آموزش و پرورش و بخش دیگر برای تفریح و سرگرمی و جزء آن هزینه می‌شود. مسائل حاد کشورهای جهان سوم سبب آن است که اولویت‌های بنیادی، اقتصادی و اجتماعی فرو گذارده می‌شود یا به دست فراموشی سپرده می‌شود و رویدادهای دیگر مانند تحولات سیاسی و کودتا و جنگ و جز آن این حالت را شدت بخشد

از جمله باورهایی که در کشورهای کم رشد امروزه مورد توجه و طرفداری است یگانگی ملی و استقلال فرهنگی و خود بسندگی اقتصادی ، افزایش توان ملی و اتکا به خود است. اما این شعارها و باورها چه چیزی را به ارمغان می‌آورد؟

ارمغان این باورها کاهش وابستگی به کالاهای وارداتی (مواد نفتی – مواد خوراکی) و افزایش چگالی فرآوری کشور و دگرگونی نوع مصرف و ساز وبرگ‌های سرمایه‌ای و خود بسندگی نیروی انسانی کارشناسی را به دنبال می‌آورد. اما اکنون که بشر به دوره تکنولوژی پیشرفته رسیده آیا می‌توان بدون صنعتی کردن کشور به این مهندسی زندگی اجتماعی دست یافت؟

اجرای برنامه‌های توسعه تنها بر روی میزان کلی رشد اقتصادی و الگوی تازه توزیع درآمدها و ثروت‌ها استوار نیست بلکه بر پایه‌ی توسعه معنوی و ارزشهای اخلاقی و نیز بر شالوده تغییر الگوهای مصرف و مالکیت دولت و بخش‌های بزرگ فرآوری (مشروط بر آن که دولت از عهده‌ی اداره آنها به خوبی برآید استوار است

نوسازی فرهنگی و علمی نمودن آن: محور تحولات توسعه‌ای

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله مروری بر تاریخچه و تکنیک های پاسخ به نفوذ

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله مروری بر تاریخچه و تکنیک های پاسخ به نفوذ دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مروری بر تاریخچه و تکنیک های پاسخ به نفوذ کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مروری بر تاریخچه و تکنیک های پاسخ به نفوذ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مروری بر تاریخچه و تکنیک های پاسخ به نفوذ :

سال انتشار: 1393
محل انتشار: همایش ملی مهندسی رایانه و مدیریت فناوری اطلاعات
تعداد صفحات: 13
چکیده:
برای ایجاد امنیت کامل در یک سیستم کامپیوتری، علاوه بر دیواره های آتش و دیگر تجهیزات جلوگیری از نفوذ، سیستم هایدیگری به نام سیستم های تشخیص و پاسخ به نفوذ مورد نیاز می باشند تا بتوانند در صورتی که نفوذگر از دیواره ی آتش، آنتیویروس و دیگرتجهیزات امنیتی عبور کرد و وارد سیستم شد، آن را تشخیص داده و چاره ای برای مقابله با آن بیندیشند.در این مقاله ما به صورت کلی به تاریخچه و نحوه پیدایش سیستم های تشخیص نفوذ و سیستم های پاسخ به نفوذ می پردازیم،همچنین تفاوت بین این سیستم هارا بیان می کنیم در ادامه یک طبقه بندی برای سیستم های پاسخ به نفوذ ارائه می کنیم. وسپس رویکردها و تکنیک های پاسخ به نفوذ را بررسی می کنیم و در آخر چالش های پیش رو را مطرح می کنیم.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   81   82   83   84   85   >>   >