سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کاربردهای مبدل اطلاعات

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کاربردهای مبدل اطلاعات دارای 87 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد کاربردهای مبدل اطلاعات کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی کاربردهای مبدل اطلاعات،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن کاربردهای مبدل اطلاعات :

کاربردهای مبدل اطلاعات
فهرست

فصل اول

- اصول ADC های 1

- ملاحضات آهنگ بی بار (سوت ساکن) 17

فصل دوم (کاتربرد های مبدل اطلاعات)

- دقت اندازه گیری وضعیت سنسور 20

- مقدمه 20

- کاربردهای دقت اندازه گیری EDADC 25

- تحلیل طراحی سنجش مقیاس (ترازوی دیجیتال) ADC AD7730 33

- وضعیت ترموکوپل مورد استفاده AD7793 49

- اندازه گیری دیجیتال مستقیم دما 54

- سنسورهای دمای فرعی میکروپرسسور 64

- کاربردهای ADC ها در دستگاه های اندازه گیری توان 72

فصل سوم AD7730/AD7730L

- کاربردها 79

- تحریک DC پل 80

- تحریک AC پل 85

- تحریک دو قطبی پل 89

ضمیمه Data sheet

منابع

 

پیشگفتار :

در این پروژه قصد داریم به بررسی جنبه های نرم افزاری و سخت افزاری مبدلهای آنالوگ به دیجیتال ADC بپردازم ، که در اینجا بیشتر به بررسی یک مبدل خاص با شماره AD7730 پرداخته شده است . چون میکرومبدلها دارای قابلیتهای عملیاتی بالایی هستند در این پروژه علاوه بر نکات جزئی الکتریکی به کابردهای مختلف این سری از مبدلها اشاره شده است . علت پیچیدگی مطالب و درست نداشتن منابع جامع پراکندگی مطالب مربوط به مبدلهای فوق ایجاد یک روند منظم برای آن آسان نیست .بنابراین ممکن است در این مجموعه نتوانسته باشیم توالی مطالب ارائه شده را به دقت رعایت کنیم .

در فصل اول تشریح اصول ADCهای E-Δ پرداخته ایم . و به طور کلی سیکما – دلتاها مورد بحث و برررسی قرار داده ایم علاوه بر آن به کابردهای این سری IC اشاره شده است .

در فصل دوم اجمالاً کاربردهای مبدل اطلاعات را بررسی کردیم در این فصل به طور کامل کاربردهای ADCهای از جمله AD77XX-AD7793-AD7730 را بیان کرده ایم درر مرود هر کدام از این ADCهای E-Δ کاربرد و موارد استفاده آن به همراه بلوک دیاگرام و شکلهای مختلف مورد تحلیل قرار گرفته اند .

کاربردهای ADCهای E-Δ دقت اندازه گیری ، اندازه گیری دما ، اندازه گیری توان از جمله موارد مورد توجهی است که در این فصل مورد بحث قرار داده شده اند.

در فصل سوم در مورد AD7730/AD7730L توضیح داده ایم کاربرد آن و انواع پل های تحریک (AC,DC) و دو قطبی را مورد بررسی قرار داده ایم و با نمایش این پلها با تحلیل آنها و مورد استفاده این ADC پرداختنه ایم .

در آخر هم ضمیمه ای که شامل AD7730/AD7730L Datasheet است را ارائه داده ایم .

در پایان ضمیمه Data shit به جهت معرفی کلی این مبدلها ارائه گردیده است.

در پایان از کلیه کسانی که در تهیه و تنظیم این پروژه به من یاری رساندند قدر دانی میکنم . امید است این پروژه بتواند مورد توجه اساتید محترم و دانشجویان علاقه مند به استفاده از مبدلهای آنالوگ به دیجیتال (ADC) قرار گیرد.

 

کاربردهای مبدل اطلاعات

 

بخش1 : دقت اندازه گیری وضعیت سنسور

« مقدمه»

اندازه گیریΔ-∑ با تفکیک(وضوح)بالا ADC عرص وسیعی از وضعیت 30 سیگنال سنسور دقت وتحصیل اطلاعات رادگرگون کرد. Δ-∑ ADCهای مدرن حالت تفکیک بدون از دست دادن کدبدون نویز 24بیت وبیشتراز19بیت را پیشنهادمی کنند .

اتصال PGAهای یک تکه(on-chip) با تفکیک بالا واقعا نیازبه حالت مداری سیگنال را رفع می کند-سنسور دقت میتواند مستقیما با ADC در حالتهای متعددی قرار بگیرد.

چنانچه در فصل3 این کتاب به تفضیل مورد بحث قرارگرفت.معماری Δ-∑بسیار دیجیتالی است ، بنابراین بالنسبه جمع مشخصات قابل برنامه ریزی وانعطاف پذیری بیشتردر کاربردهای آنها آسان است.میزان(سرعت) فرکانس قطع فیلتر میان گذردیجیتال ، تقویت PGA ،انتخاب کانال ، برش وروش های کالیبراسیون فقط تعدادی از ویژگی های امکان پذیر هستند.یکی از مزایای فیلتر دیجیتال یک تکه( on-chip) شکاف های آن است که می تواند برنامه ای برای تامین مطلوبHz 60/50

بازپس دان منبع تغذیه ارائه دهد. بعلاوه ، هنگامیکه ورودی به یک ADC Δ-∑ بیشترازحد نمونه است،نیاز به فیلتر بدون دوگانگی(antialiasing) ابداً به سختی حالت ADCهای نوع قدیمی مدل نایکوئیست نیست.حالت عادی بازپس دادن همچنین نتیج استفاد وسیع ازورودیهای مرجع و آنالوگ گوناگون است.یک مزیت مهم Δ-∑ ADCها این است که آنها بطور نمونه درفرایندهای CMOS طراحی می شوند، بنابراین آنها نسبتاً ارزان قیمت هستند.

¨ تفکیک بالا

  • کدهای بدون خطای24 بیتی
  • تفکیک مؤثر24 بیتی (RMS)
  • تفکیک کد بدون پارازیت19بیتی (نوک به نوک)
  • PGAهای یک تکه(on-chip)

¨ دقت بالا

  • INL 2ppm تمام مقیاس ~ 1LSB در 19بیتی
  • تقویت جریان ppm/°c 0.5

¨ دیجیتال بیشتر،آنالوگ کمتر

  • توازن قابل برنامه ریزی بین سرعت تفکیک

¨ نمونه گیری بیش از حدوفیلترینگ دیجیتال

 

  • بازپس دادن (Rejection) Hz 60/50
  • فیلتربدون دوگانگی ساده کننده نسبت بیش از حد نمونه

¨ محدوده دینامیک عریض

¨ ارزان قیمت

 

درکابردهای Δ-∑ ADCها ، استفاده کننده باید درحقیقت بپذیردکه بدلیل ماهیت دیجیتالی زیاد وسایل وتوانایی برنامه ریزی پیشنهادی ، واسطهای دیجیتال به پیچیدگی بیشتری از معماری های ADC قدیمی که شباهت زیادی دارند منجر می شوند.بطور مثال هرچند ،هیأتهای ارزیابی کارخانه داران وپیشرفت نرم افزار مرتبط با اوراق اطلاعات کامل می توانند در مجموع بطور قابل ملاحظه ای فرآیند را طراحی کنند.

بعضی ازمزایای معماری و مشخصات اندازه گیری ADC Δ-∑ در شکل 1-8

و2-8 خلاصه شده اند.

¨ اختیارات بافر ورودی آنالوگ

  • راه اندازی مدولاتور Δ-∑ ،کاهش جریان ورودی متحرک

¨ REFIN ، AIN تفاضلی

  • ترکیب نسبت سنجی نیاز به مرجع صحیح را برطرف می کند.

¨ مولتی پلکسر

¨ PGA

¨ کالیبراسیون

  • کالیبراسیون خودی، کالیبراسیون سیستم،کالیبراسیون اتوماتیک

¨ اختیارات برش

  • جریان های جبران کننده(Offset) وجبران نکننده
  • به حداقل رساندن تأثیرات انگل وار ترموکوپل ها

کاربردهای دقت اندازه گیری ADCΔ-

ADC Δ-∑های اندازه گیری تفکیک بالاکاربردهایی در بعضی زمینه ها شامل کنترل فرآیند، وضعیت سنسور ، ابزار دقیق وغیره می یابند که در شکل 3-8 نشان داده شده است. بدلیل نیازهای مختلف ،این Δ-∑ها در نوعی از ترکیبات و اختیارات پیشنهاد می شوند. برای نمونه ، وسایل آنالوگ رایج 2004 بیشتر از24 محصول مختلف ADC Δ-∑ تفکیک بال در دسترس قرار می دهند. به همین دلیل ،قرار دادن همه کاربردها ومحصولات در یک بخش غیر ممکن است ومعقول نمی باشد ، بنابراین ما روی بعضی از نمونه های وضعیت سنسور که با مثال یا شکل مهمترین اصول کاربرد را شرح خواهند داد ، تمرکز خواهیم کرد .

چون بعضی سنسورها بعنوان گیج های فشار ، جریان سنجها، سنسورهای فشار و سلول های بار درمداراتی که بر مبنای مقاومت هستند استفاده می شوند ، ما ADC ، AD7730 را بعنوان یک مثال در سنجش مقیاس(ترازوی مدرج) طراحی خواهیم کرد . یک بلوک دیاگرام از AD7730 در شکل 2-8 نشان داده شده است.

¨ کنترل فرآیند

  • mA 20-4

¨ سنسورها

  • مقیاس سنج(ترازوی مدرج)
  • فشار
  • دما

¨ ابزار دقیق

  • مانیتورینگ گاز
  • تجهیزات دستی (قابل حمل)
  • تجهیزات پزشکی

 

قلب AD7730 هست 24 بیتی Δ-∑ است. AD7730 یک پیش فرض (پیش درآمد) آنالوگ برای سنجش مقیاس وکاربردهای اندازه گیری فشار است .شیو دریافت آن به این صورت است که سیگنال های تراز پایین را بطور مستقیم از یک ترانسدیومروخروجی های یک کلمه دیجیتال سریال می پذیرد .

سیگنال ورودی برای یک پیش فرض تقویت قابل برنامه ریزی که اطراف یک مدلاتور آنالوگ پایه ریزی شده است بکار می رود . خروجی مدلاتور بوسیل یک فیلتر دیجیتال قابل برنامه ریزی پایین گذر ، اجاز تنظیم برش فیلتر ،نسبت به خروجی وتنظیم زمان را می دهد . پاسخ فیلتردیجیتال داخلی در شکل 5-8 نشان داده شده است.

 

 

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله بررسی نقش احساس امنیت در توسعه گردشگری نواحی مرزی (مطالعه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله بررسی نقش احساس امنیت در توسعه گردشگری نواحی مرزی (مطالعه موردی: شهرستان مرزی آستارا دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی نقش احساس امنیت در توسعه گردشگری نواحی مرزی (مطالعه موردی: شهرستان مرزی آستارا کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی نقش احساس امنیت در توسعه گردشگری نواحی مرزی (مطالعه موردی: شهرستان مرزی آستارا،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی نقش احساس امنیت در توسعه گردشگری نواحی مرزی (مطالعه موردی: شهرستان مرزی آستارا :

چکیده

امنیت و گردشگری، پارامترهای یک معادله هستند که نسبتی مستقیم با هم دارند. در واقع همانطور که یکی از عوامل مهم توسعه گردشگری وجود امنیت است، رونق گردشگری در یک منطقه و تردد گردشگران در یک مقصد، موجب به وجود آمدن امنیت میشود. افزایش شمار گردشگران موجب رونق گرفتن کسب و کار و افزایش درآمد شرکتها و موسساتی میشود که، در این عرصه فعالیت میکنند. توسعه گردشگری به ویژه در کشورهای کمتر توسعه یافته، عامل موثری برای مقابله با فقر است و موجب افزایش درآمد قشرهای مختلف، کاهش بیکاری و رونق اقتصادی و اجتماعی میشود. هدف پژوهش حاضر، شناخت میزان احساس امنیت و تعاملات مرزنشینان با گردشگران است. روش پژوهش این مقاله توصیفی- تحلیلی و نوع پژوهش کاربردی- نظری میباشد. برای جمعآوری دادهها از روش کتابخانهای و میدانی استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان میدهد که؛ بین احساس امنیت و گردشگری رابطه مستقیمی وجود دارد. به عبارتی ضریب رگرسیون احساس امنیت، حاکی از آن است که، به ازای یک واحد افزایش در احساس امنیت، 0/569 واحد در تمایل به سفر مجدد گردشگران به نواحی مرزی افزایش وجود دارد.

واژگان کلیدی: احساس امنیت، گردشگری، توسعه گردشگری، شهرستان مرزی آستارا.

مقدمه

مناطق مرزی کشور به دلیل کمبود امکانات و عدم سرمایهگذاریهای مناسب همواره از نقاط محروم کشور محسوب میشوند، بررسیهای انجام شده نشان میدهد پدیدههایی چون قاچاق کالا، مواد مخدر، شرارت و کشیده شدن مرزنشینان به فعالیت-

های غیرقانونی ناشی از فقر و بیکاری و کمبود امکاناتی است که بر اثر عدم توجه به مناطق مرزی کشور به وجود آمده است

(محمودی، .(37:1389 صنعت گردشگری که بزرگترین صنعت در دنیا است موقعیت ممتازی در اقتصاد جهانی داشته، بر ظرفیتها و بخشهای واقعی به ویژه بخش خدمات که برای رشد دراز مدت مناسب بوده است. پدیده جهانگردی که به بزرگترین تحرک و جاجایی انسانها در زمان صلح یک پدیده اجتماعی – فرهنگی است. در جهان روزی 2/4 میلیارد دلار درآمد حاصل از جهانگردی و گردشگری نصیب کشورهای مقصد میشود به طوری که این صنعت توانسته خود را در رده چهارم جدول پر درآمدترین صنایع دنیا بعد از سوخت، دارو، تجهیزات پزشکی و وسایل نقلیه موتوری برساند (سلطانی،

.(78:1388

امنیت و گردشگری، پارامترهای یک معادله هستند که نسبتی مستقیم با هم دارند. در واقع همانطور که یکی از عوامل مهم توسعه گردشگری وجود امنیت است، اصولا تا امنیت برقرار نباشد، سفری شکل نخواهد گرفت و سخن گفتن از گردشگری،

418

ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
30 و 31 فروردین – 1391 دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

بیهوده خواهد بود. هرگاه در سطح جامعه جهانی بستر مناسبی فراهم باشد، افراد سفر میکنند و در پی آن است که فعالیتهای مربوط به گردشگری رونق مییابند و اگر گردشگران نسبت به مقصدی احساس ناامنی داشته باشند، هرگز به آنجا سفر نمیکنند. رونق گردشگری در یک منطقه و تردد گردشگران در یک مقصد، موجب به وجود آمدن امنیت میشود. توسعه آن، عامل موثری در مقابله با فقر است و موجب افزایش درآمد قشرهای مختلف، کاهش بیکاری و رونق اقتصادی و در نتیجه بهبود کیفیت زندگی مردم و افزایش رفاه اجتماعی میشود. البته این قضیه همیشه هم صادق نیست، چرا که در برخی مواقع، وجود پدیده گردشگری و رفت و آمد گردشگران باعث ناامنی شده است. با این وجود، صنعت گردشگری و مقوله امنیت ارتباط تنگاتنگی با هم دارند، لذا ملاک امنیت در گردشگری، احساس امنیت توسط گردشگران است.
هدف پژوهش حاضر، شناخت میزان احساس امنیت گردشگران در نواحی مرزنشین، شناخت تعاملات مرزنشینان با گردشگران، بررسی میزان تمایل گردشگران برای سفرهای بعدی به نواحی مرزی میباشد. سوال های اصلی پژوهش: -1 میزان احساس امنیت گردشگران در نواحی مرزنشین چقدر است؟ -2 آیا تعامل مثبت و سازنده بین گردشگران و مرزنشینان وجود دارد؟ -3

تا چه حدی تمایل گردشگران برای مسافرتهای بعدی به نواحی مرزی وجود دارد؟ در انتها راهکارهایی در زمینه های برنامهریزی و مدیریت گردشگری بخصوص احداث مراکز اقامتی، پذیرایی، جاده، خط پرواز مستقیم خارجی و متخصصان گردشگری، تبلیغ فرهنگ گردشگری، امنیت اجتماعی و غیره ارائه داده میشود.

مبانی نظریهای تحقیق

مفهوم امنیت

امنیت به مفهوم رهایی از ترس و خطر و احساس دوری از هر گونه تعهد، یکی از نیازهای اصلی و اساسی انسانها از آغاز زندگی بوده است. امنیت به این معنا پیوند عمیقی با ساختارهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی جامعه دارد. تعاریف لغوی امنیت در فرهنگهای لغت عبارت است از در امان بودن، آرامش ، حفاظت در مقابل خطر، احساس آزادی از ترس و رهایی از تهدید. بر اساس نگرشهای جدید امنیت به همان اندازه که مقولهای فیزیکی است یک مقوله روانی نیز محسوب میشود (هزار جریبی، .(2:1389 به عبارت امنیت هم مسالهای عینی و ذهنی است. در بعد عینی آن گونه که ولفرز معتقد است امنیت یعنی نبود تهدید، برای ارزشهای کسب شده و در بعد ذهنی عبارت است از فقدان هراس از حمله به ارزشهای مزبور( (Colman,

.2002).

مفهوم احساس امنیت

احساس امنیت پدیدهای روان شناختی و دارای ابعاد گوناگون میباشد. این احساس ناشی از تجربههای عینی و اکتسابی افراد از شرایط و اوضاع پیرامونی است. بنابراین، افراد به صورتهای گوناگون آن را تجربه میکنند. باید توجه داشت آنچه مد نظر است احساس امنیت در معنای واقعی آن است و لازم است بین این مساله و ناامنی مرضی که جنبه کاملاً شخصی دارد تفکیک قایل شد. احساس امنیت در واقع یک تولید اجتماعی است یعنی همه نهادهای اجتماعی در شکلگیری آن نقش ایفاء میکنند.

با این دید طبیعتاً همه ارکان جامعه از جمله مردم- حاکمیت- پلیس و;. در تولید و ارتقای سطح آن نقش کلیدی و لاینفک دارند (هزار جریبی، .(6:1389

احساس امنیت حالتی است که احاد جامعه هراس و بیمی نسبت به حقوق و آزادیهای مشروع خود نداشته و به هیچ وجه حقوق آنان به مخاطره نیفتد. احساس امنیت در یک جامعه به احساس روانی شهروندان به میزان وجود جرم و شرایط جرم خیز بالاتر باشد احساس امنیت شهروندان پایینتر است(سعیدآبادی و دیگران، .(4:1389

419

ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
30 و 31 فروردین – 1391 دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

پیر بوردیو به رابطه بین ساختارهای عینی(امنیت) و ساختارها یا پدیده های ذهنی( احساس امنیت) تأکید کرده و اعتقاد دارد از یکسو ساختارهای عینی قرار میگیرند که مبنای صورت های ذهنی را تشکیل میدهند و الزامهای ساختاری را که بر کنش-

های متقابل وارد می شوند تعیین میکنند و از سوی دیگر اگر کسی خواسته باشد تلاشهای روزانه فردی و جمعی را که در جهت تغییر یا حفظ این ساختارهای عمل میکند باید این صورتهای ذهنی را در نظر گیرد (همان منبع:.(7

ارزیابی ذهنی افراد به عنوان کنشگران در تصمیمگیری و شکلدهی الگوهای عملی رفتاری در جامعه نقش بنیادی ایفا می-

نماید. بنابراین، بررسی و تبیین ابعاد و زوایای احساس امنیت و متغیرهای تأثیرگذار بر آن در فضای اجتماعی ضرورت غیر قابل انکار پیدا میکند.

بررسی رویکردهای موجود در حوزه احساس امنیت

• رویکرد سنتی: این رویکرد با پس زمینه تمرکز بر قدرت سخت افزاری از یکسو و مقابله با تهدیدات دشمنان خارجی از سوی دیگر، نقش و جایگاه جامعه (افراد) را به پایینترین حد آن نازل میکند. از این رو زمینه بالقوه برای احساس ناامنی ایجاد میگردد(زرقانی،.(43:1386

• رویکرد اجتماعی: در مقابل دیدگاه فوق را نفی کرده و بر عکس اعتقاد دارد که شرایط مناسبات دو سویه بین دولت و مردم است که امنیت تولید و مبنای توسعه همه جانبه و پایدار قرار می گیرد. در این رویکرد همه افراد جامعه به تناسب در تولید امنیت نقش دارند و مبنای آن هم رضایتمندی افراد جامعه است (همان منبع:.(44

انواع مکتبها

• کارکردگرایی: با تأکید بر توافق حاکم بر روابط اجتماعی در نظام اجتماعی وجود امنیت را در سایه هماهنگی ساختاری و یکپارچگی و انسجام اجتماعی قابل تحقق میبیند(. (Giddens , 2000
• کنش متقابل نمادی: امنیت را با تفسیر ذهنی (احساس امنیت) افراد از شرایط حاکم بر جامعه که از یک سو بر رفتار

چارچوب مشخص سازد و از سوی دیگر به نوعی تحت تأثیر کنش افراد بر ساخته می شود، بنا می سازد. در این دیدگاه احساس امنیت تبیین می شود(.(Darban ,2006

روش شناسی مردمی: این مکتب برای مقررات در زندگی روزمره اهمیت زیادی قائل است و نظم و امنیت را در سایه پیروی مردم از مقررات روزمره بین آنها قابل تبیین می داند. این دیدگاه نظم و امنیت را با تأکید بر اهمیت محوری زبان و سخن درک میکند . (Giddens , 2000)

احساس امنیت در گردشگری

گردشگری بزرگترین و پر رونق ترین صنعت جهان است، انتظار میرود که در قرن بیست و یکم نیز این صنعت پیشتاز بوده و سیر صعودی آن ادامه یابد. جهانگردی یک قدرت اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی بزرگ و البته پدیدهای بسیار سیاسی است و بنابر عقیده پک و لپی طبعیت جهانگردی در هر جامعهای، متأثر از عوامل پیچیده و در هم بافته سیاسی و همچنین ویژگی های جغرافیایی است که دیگران را مجذوب خود می کند (پاپلی و سقایی، .(11:1385 گردشگری دانشی است چند رشتهای که اگر بدون انجام تجزیه و تحلیلهای امنیتی و سیاسی دقیق توسعه و تکامل یابد قطعاً کامل نخواهد بود (سلطانی،

.(102: 1388

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق نهاد اجتماعی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

تحقیق نهاد اجتماعی دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق نهاد اجتماعی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق نهاد اجتماعی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق نهاد اجتماعی :

به طور کلی نهادها یا institution را می توان نظامی تقریباً پایدار و سازمان یافته داشت که شامل الگوهای اجتماعی خاصی است که برخی از رفتارهای نظارت شده را با هدف برآمدن نیازهای اساسی جامعه در بر می گیرد.
و نهادهای اجتماعی مانند یک اندام کل ارگانیسم اجتماعی تصور می شود که نمی تواند جدا از دیگر اندامها ،مفهوم اصلی خود را داشته باشد. از این رو باید آنرا در درون کل ارگانیسم جامعه و با توجه به روابط واکنشهای متقابلی که با دیگر نهادها دارند بررسی و مطالعه کرد.
هر نهاد اجتماعی ویزگیهای خاص خود را دارد. مانند:
1- هر نهاد اجتماعی مبین واقعیتی است که در جامعه ساخته شده و استقرار یافته است.
2- نهاد ساخت اجتماعی است و نقش ویژه ای در حیات اجتماعی دارد.
3- نهادها از نظر ساخت صور گوناگون دارند.
4- همگی هدفمند هستند.
5- ساخت مستقل و منفرد دارند.
6- الگوهای رفتاری ، آداب و عادات هر جامعه اصل نهاد هستند.
7- ارتباط افراد با نهاد موجب انتقال مبراثها می شود .و نهادی شدن عبارت است از فرایند توسعه نظام منظمی از هنجارها ،پایگاه ها و نقشهای مشخص و به هم پیوسته که جامعه آنرا پذیرا شده است. از طریق نهادی شدن ، افتارهای خود انگیخته و پیش بینی ناپذیر ،جای خود را به رفتار نظام یافته و پیش بینی پذیر می دهد.
همچنین برای نهادها می توان کارکردهای اساسی نیز نام برد:
1- الگوهای خاصی را ارائه می دهند.
2- نقشها را تعریف می کنند.
3- بهترین شیوه ها را مشخص میکنند.
4- رفتارها را تنظیم و بر آنها نظارت می کنند.
در بررسی نهاده به این مطلب نیز باید تکیه کرد که برخی از نهادها اصلی می باشند و برخی دیگر نهادهای فرعی می باشند که هر نهاد اصلی چند زیر شاخه فرعی نیز داردو
مثلاً برخی از نهادهای اصلی عبارتند از :
نهاد خانواده ، نهاد اقتصادی ، نهاد آموزشی ، نهاد سیاسی ، نهاد دینی ، نهاد تفریحات سالم
واژه انستیتوسیون فرانسه ریشه لاتین دارد که به معنی «ساختن»ثابت وبر قرار کردن است .
لیکن فرانسویها آن را به معنی «ارگانیسم»ویا مجموعه اعضایی که از نظر قانونی دارای ویژگیهایی بوده وسازمان اجتماعی را تشکیل می دهد بکار برده اند .
این واژه در لغت انگلیسی نیز به معانی «موسسه»تاسیس ،بر پا سازی ،رسم وعرف به کار رفته است .
البته برداشت بعضی از جامعه شناسان معاصر از واژه انستیتوسیون بسیار نزدیک به مفهوم عامه از این اصطلاح است .از جمله گافمن پستیزوومکتباتنومتدولوژی در بحثی از اصطلاح مزبور آن را به مثابه« محیط» یا مکانی Environment تلقی می کند ،که شماری از افراد متناسب با هم همزیستی دارند ،وهدفشان تاثیر در تغییر ودگرگونی هویتشان است .طبق این تعریف گافمن مدارس شبانه روزی ،یتیم خانه ها واردوهای آموزشی را از جمله این نهادها می داند .
در مکالمه ونوشنارهای روزمره خود خانواده را یک نهاد مقدس می شناسیم ویا هلال احمر را یک نهاد خیریه می نامیم .همچنین دانشگاه رایک نهاد علمی وتحقیقاتی می گوییم .در حقیقت همه این عبارات در مفهوم عام کاملا درست هستند .چنانچه در آثار اگوست کنت هم عباراتی در همین ردیف دیده می شود .مانند «میان نهادهای اجتماعی ،خانواده ،سیاست ،اقتصاد ونظایر آنها هم بستگی منظم وروابط متقابل وجود دارد»لیکن اکنون آن عبارات به عنوان یک تعریف فنی وعلمی ،در نظر جامعه شناسان محلی ندارند.آنان نهاد را قسمتی از نوع زندگی ویا فرهنگ یک ملت می دانند همچنانکه «مالینوفسکی»انسانشناس انگلیسی می گوید :«نهاد اجتماعی
عبارتست از اجزای واقعی فرهنگ که دارای حد قابل ملاحظه ای ازدوام عمومیت واستقلال هستند. »

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پروژه بررسی ارتباطات درون شهری و میزان رضایت مردم از عملکرد سازم

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

پروژه بررسی ارتباطات درون شهری و میزان رضایت مردم از عملکرد سازمان اتوبوسرانی ‌ دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه بررسی ارتباطات درون شهری و میزان رضایت مردم از عملکرد سازمان اتوبوسرانی ‌ کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه بررسی ارتباطات درون شهری و میزان رضایت مردم از عملکرد سازمان اتوبوسرانی ‌،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه بررسی ارتباطات درون شهری و میزان رضایت مردم از عملکرد سازمان اتوبوسرانی ‌ :

مرحله اول
انتخاب موضوع : هدف از این پروژه بررسی ارتباطات درون شهری و میزان رضایت مردم از عملکرد سازمان اتوبوسرانی می باشد.
جامعه :سازمان اتوبوسرانی
نمونه : شهروندان ایستگاه ابوتوس
متغیر تصادفی: گروه سنی افراد مسن وجوان
نوع متغیر : کیفی اسمی

روش نمونه گیری : به صورت اعداد تصادفی ساده
روش جمع آوری داده ها : از طریق پرسشنامه کتبی
مرحله دوم

مقدمه:
برای یک فرد عادی کاملاً طبیعی است که در مورد برخورداری از یک سازمان اتوبوسرانی موفق و هماهنگ، سئوالاتی را در ذهن داشته باشد.
ما بطور کلی در چهار موضوع اصلی رفاه و آسایش شهروندان و هزینه بهره مندی از امکانات سازمان اتوبوسرانی و پراکندگی مسیرهای حمل و نقل و مدت زمان مفید رفت و آمد تحقیقات گسترده ای در سطح شهر انجام داده ایم.

این تحقیق اتوبوسرانی در سال 1384 صورت گرفته است که این پرونده با توزیع پرسشنامه در مکانهای مختلف شهر آغاز گشت. در این رابطه داده ها جمع آوری شده و مورد ارزشیابی و تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.در این بررسی از محاسبات آماری، نمودارها و غیره استفاده شده است.

پرسشنامه
آیا افراد مسن (سالخورده ) در داخل اتوبوس از لحاظ رفاهی رضایت چندانی دارند؟
بله خیر متوسط ضعیف
2- از لحاظ بهداشت و ظاهر داخل اتوبوس چگونه می باشد؟
عالی خوب متوسط ضعیف

3- نوع برخورد رانندگان با مسافرین چگونه است؟
عالی خوب متوسط ضعیف
4-در مورد فاصله زمانی رسیده اتوبوسها چه روندی را دارا می باشند؟

ساعتی شبانه روزی
5- آیا مردم از نظر پراکندگی مسیرها حمل ونقل درسطح شهر رضایت کافی را دارند؟ عالی خوب متوسط ضعیف
6- آیا مسافرین از لحاظ روند افزایش قیمت ،بلیط رضایت کافی دارند؟
بله خیر متوسط ضعیف

7- آیا در مورد کاهش هزینه ها مسافرین رضایت از سازمان اتوبوسرانی رادارند؟
بله خیر متوسط ضعیف
8- روند افزایش قیمت بلیط در چند سال اخیر چگونه می باشد؟
بله خیر متوسط ضعیف

 

جمع آوری داده ها:
به دلیل مشکلات زیاد موجود برای جمع آوری داده ها در برخی از نواحی دوردست از مکانهای پر ازدحام در شهر، جامعه آماری ما را تشکیل داده اند.
در این تحقیق از سایر افراد مورد نظر در رده های سنی مختلف برای جمع آوری اطلاعات و پاسخ دادن به پرسشنامه استفاده شده است. به رغم مشکلاتی که برای جمع آوری داده ها موجود است از طریق پرسشنامه توانستیم اطلاعات مورد نیاز را تهیه و تفسیر نماییم.
بررسی سئوالات مورد نظر:
در انجام این پروژه ما با استفاده از تحقیقات و کمک از نمونه ها و آمارگیری های مختلف سئوالات مختلفی را در زمینه های گوناگون راجع به سازمان اتوبوسرانی ارائه داده ایم که در این سئوالات مردم نظر خود را بیان نموده اند.
محتوای برخی سئوالات به شرح زیر است:
در این سئوالات در رابطه با مسائل رفاهی و خدمات سازمان اتوبوسرانی و میزان رضایت مردم از عملکرد سازمان تحقیق بعمل آمده است.
– در رابطه با سکوت و نظافت و مسائل رفاهی درون اتوبوس مسائلی وجود دارد که از آن جمله می توان به مسائل زیر اشاره کرد:
بعضی از افراد مسن از این امور از قبیل مسائل رفاهی رضایت چندانی ندارند. آنها معتقدند، نوجوانان و افرادی با سن پایین که میل زیادی به تحرک و فعالیت دارند به این قبیل مسائل توجه زیادی ندارند و مراعات حال ایشان را نمی کنند.

بیشتر افراد به طور کلی از نظافت اتوبوسها نسبت به چند سال اخیر رضایت بیشتری دارند. زیرا اتوبوسهایی که مدل آنها بالا می باشد و زمان تولید و ساخت آنها بیشتر از چند سال نمی باشد بنابراین علاوه بر پاکیزگی این اتوبوسها از نظر کیفیت و آسایش افراد نیز در سطح بالایی قرار دارند.
– از نظر بر خورد رانندگان با مسافرین باید گفت بدلیل اینکه رانندگان مدت زیادی را به رانندگی می پردازند و روحیه مناسبی ندارند چندان با روی باز و رفتار مناسب با مردم برخورد نمی کنند البته در این میان رانندگانی نیز وجود دارند که واقعاً به بهترین شیوه وظیفه خود را در مقابل مسافرین انجام می دهند و آنها را نیز از خود ناراضی نمی گردانند.

– در مورد فاصله زمانی رسیدن هر اتوبوس به مقصد این نکته مشخص است که با توجه به مقتضیات محدودی مورد نظر تعداد اتوبوسها مشخص شده و هر چه این تعداد بیشتر باشد و فاصله مبدأ تا مقصد کمتر باشد، مدت زمان رسیدن اتوبوس کمتر خواهد بود.
برخی از مردم جامعه در مورد به موقع رسیدن به مقصد خود ابراز نارضایتی می کنند. آنها این مشکل را ناشی از عواملی چند می دانند:
1) ازدحام و شلوغی خیابانها و مسیر رفت و آمد آنها

2) توقف نکردن برخی از اتوبوسها در بعضی از ایستگاهها بدلیل شلوغ بودن اتوبوس
3) زیاد سوار شدن مردم و ازدحام آنها در وسط اتوبوس

– با توجه به داده های بدست آمده از طریق پرسشنامه ها می توان دریافت که مردم از نظر پراکندگی مسیرهای حمل و نقل در سطح شهر تا حدودی رضایت کافی را دارند یعنی تقریباً 40% این پراکندگی مسیرها را در سطح متوسط دانسته و حدود 36% در سطح خوب و خیلی خوب دانسته و 23% نیز در سطح پایین و بد می دانند. اما باید توجه داشت که در برخی از مناطق نمی‌توان مسیرها را به چند بخش تقسیم نموده و یا مسیرها را کوتاه کرد. زیرا در این صورت ممکن است مشکلاتی از قبیل ازدحام و تراکم زیاد در جایی بوجود آید و برخی از مناطق از امکانات اتوبوسرانی محروم گردند.

– با توجه به اطلاعات بدست آمده از پرسشنامه ها می توان دریافت اکثریت مردم در مورد کاهش هزینه آنها در حمل و نقل توسط اتوبوسهای سازمان رضایت زیادی دارند، یعنی در نمونه های تحقیقی همه افراد از این حیث بسیار ابراز خرسندی می نمایند. افرادی که از نظر اقتصادی در سطح پایین تری قرار دارند و رفت و آمد آنها از طریق اتومبیل های شخصی امکان پذیر نیست، از این امتیاز مفید، یعنی هزینه کم و پیمودن مسیرهای طولانی رضایت بیشتری نسبت به سایر قشرهای جامعه دارند.

روند افزایش قیمت بلیطها در چند ساله اخیر:
از این حیث تعدادی از افراد که مخالف افزایش قیمت بلیطها باشند تقریباً برابر تعدادی افرادی است که نسبت به افزایش قیمت بلیطها بی تفاوت است. برخی از افراد در تحقیقات بدست آمده نظراتی را ارائه کردند مثلاً از یکی از افراد مورد نظر که پرسش بعمل آمده چنین بیان نموده که ازدحام و شلوغی درون اتوبوسها بیش از حد است و ایشان که مسیر طولانی را روزانه با همین خط طی می کنند می گویند: به علت ازدحام و شلوغی بعضی از افراد به سختی در اتوبوس ایستاده و هنگام پیاده شدن بسیار اذیت می شوند. در مورد راه حل این موضوع ایشان فرمودند: دولت با در نظر گرفتن مشکلات مردم، می تواتند با وارد کردن واحدهای جدید و افزودن آنها از این مشکلات کاسته و بر از بین بردن این مشکلات تلاش نماید.

در پایان از دولت محترم خواستاریم که به امید خدا برای هر چه بهتر شدن امکانات و تجهیزات خود و همچنین ایجاد آسایش و رفاه کامل برای مردم جامعه بیشتر ازپیش تلاش نماید.
«انشاء الله»

مرحله سوم و چهارم
تنظیم جدول توزیع فراوانی و رسم نمودار – محاسبه پارمترهای مرکزی و پراکندگی
مرحله پنجم
ارزیابی مشکلات
در انجام این پروژه متأسفانه ما با مشکلاتی روبرو بودیم که عبارت بودند از:
1- به دلیل عدم دسترسی به افراد در سایر نقاط شهر مجبور شدیم فقط از نقاط پر رفت و آمد اطلاعاتی جمع آوری کنیم.

2- در این بررسی 10 پاسخ نامه به دلیل مخدوش بودن پاسخ ها کنار گذاشته شد. بنابراین نمونه ها به 30 عدد کاهش یافت.
3- تعداد زیادی از افراد تمایلی به پاسخ دادن پرسش نامه و سئوالات نداشتند. بنابراین به ناچار به افراد زیادی مراجعه کردیم.
نتیجه گیری کلی:

با توجه به اطلاعات و داده های جمع آوری شده مردم از رضایت نسبی نسبت به عملکرد سازمان اتوبوسرانی برخوردار بوده و به طور کلی در زمینه های کاهش هزینه- سرعت حمل و نقل و به موقع رسیدن به مقصد و مکان قرارگیری ایستگاهها ابراز رضایت کرده اند و در زمینه های دیگر از قبیل روند افزایش قیمت بلیط ها و جمع آوری بلیط ها در هنگام سوار شدن و تعداد اتوبوس ها در مسیر رفت و آمد تا حدودی ناراضی بودند و این امور چندان مطلوب آنها نبوده است.
در انتها ما امیدواریم که سازمان اتوبوسرانی امکانات و خدمات رفاهی بیشتری در اختیار مردم قرار داده و با بالا بردن کیفیت آنها از هیچ کاری برای خدمت مفید و موثر به مردم دریغ نورزند.

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله تست ازدواج

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله تست ازدواج دارای 66 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تست ازدواج کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تست ازدواج،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تست ازدواج :

تست ازدواج
از آنجایی که ازدواج تنها پرداختن به مسائل جنسی و پیاده کردن نظریه مصرف برای تولید نیست. لذا برای اینکه خانمها و اقایان بتوانند همسر آیده آل خود را طوری انتخاب کنند که در زندگی آینده خود، نه یک عامل ترمز کننده برای فکر و حرکت، بلکه یک عامل «حرکت بخشی» و همراهی با صداقت داشته باشند پیشنهاد می شود.

گروهی از افراد مورد اعتماد مردم(دارای ایمان و آگاهی و علم) دست به تأسیس سازمانی بزنند که تمام تستها از سراسر کشور به آدرس این سازمان فرستاده شود. کار این سازمان بدینگونه باشد که با مطالعه تستها همسر ایده آل افراد را با‌ آدرس به آنها معرفی کند.
این کار باید با اعتقاد به خدمت برای مردم و صرفنظر از هرگونه چشم داشت صورت پذیرد. این بهترین وسیله است که می توان نزدیکترین انسانها را از دورترین نقاط به هم پیوند داد.

طرز استفاده از تست
خانم یا آقای محترمی که می خواهد قبل از ازدواج از خصوصیات فکری، روحی و جسمی همسر آینده خود مطلع باشد می تواند 2 جلد تست تهیه کرده یک جلد آنرا نزد خود نگاه داشته و به تستها پاسخ بگوید و یک جلد دیگر را برای همسر مورد نظر خود بفرستید و از او بخواهد که به تستها پاسخ گوید.

بعد از پایان این مرحله باید در یک زمان واحد تستها معاوضه شود و بعد از بررسی و مشورت لازم با اشخاص صلاحیتدار که از نظر فکری عالی باشد اقدام به ازدواج بنمایند.
توضیح1-به علت احتمال وقوع اشتباه تستها را اول با مداد پاسخ دهید.
توضیح 2-بر روی «بررسی و مشورت» شدیدا تاکید کنید.

لطفا به سوالهای زیر بطور خلاصه پاسخ بگوئید:
1-تحصیلات فعلی شما تا چه درجه ای است و در چه رشته ای؟
2-آیا برنامه ای برای ادامه تحصیلات خود در نظر دارید؟
3-در کدام مدرسه یا مدارس تحصیل کرده اید؟
4-بکدام زبان خارجی و تا چه میزان آشنایی دارید؟
5-چه کتابهایی را جز کتابهای درسی خوانده اید، بترتیب علاقه پنج جلد آنها را نام ببرید؟
6-در سال معمولا چند جلد کتاب می خوانید؟
7-چه مجله و نشریه هایی را مطالعه می کنید؟
8-چه نوع مطالبی را در نشریه ها بیشتر می پسندید؟ ترتیب علاقه شماره(1،2،3،;) بگذارید:
تاریخی شعر داستان جامعه شناسی
روانشانسی مذهبی علمی فلسفی
اقتصادی ادبی مطالب هنری سیاسی
جنسی
9-سه تن از نویسندگان را که مورد علاثه شما هستند نام ببرید و علت علاقه خود را توضیح دهید:
10-بکدامیک از هنرهای زیر آگاهی دارید؟
آشپزی موسیقی خیاطی مجسمه سازی

نویسندگی نقاشی گلدوزی و غیره
میزان آگاهی
سوالات مربوط به سرویس ارتباطات
1-تا چه اندازه از وسائل سمعی و یصری زیر استفاده می کنید؟
رادیو سینما تلویزیون تئاتر
2-چنانچه از برنامه های ذیل استفاده می کنید به ترتیب اهمیت شماره(1،2،3و;) بگذارید:
موضوعات تفریحی کمدی تراژدیک ترسناک
جنائی عشقی جنگی اخلاقی
مذهبی علمی مسابقه هوش ورزشی
گزارشهای مستند

3-آیا به موسیقی گوش می دهید؟; نوع مورد علاقه خود را روشن سازید:
1- 2- 3-
4-آیا در منزل رادیو تلویزیون دارید؟
سوالات ورزشی و تفریحی
1-به کدام ورزش علاقه دارید؟

شنا کاراته بوکس فوتبال والیبال
بسکتبال تنیس اسکی دو پرش
کشتی
2-در کدامیک از آنها و به چه میزان عملا شرکت داشته اید؟
آیا هنوز هم شرکت دارید؟
3-آیا هیچگاه در ورزش شکست خورده اید؟
1-با شماره گذاری(3،2،1و;) ترتیب علاقه خود را نسبت به تفریحهای زیر روشن نمائید:
استراحت در خانه تئاتر مطالعه
صحبت تلفن مکاتبه با دوستان ورزش راحت
رقص مسافرت سینما
شرکت در سخنرانیهای عمومی دید و بازدید کارهای منزل
کارهای دستی گردش در محیطهای طبیعی

گردش در خیابانهای آرام جمع آوری کلکسیون با ذکر نوع آن
2-آیا تا کنون مسافرت کرده اید؟;. به کجا و به چه منظور؟
سوالات مربوط به نمودهای شخصی
1-تاریخ تولد 2-محل تولد
3-محل سکونت 4-خانواده شما بکدام شهر منسوبند
5-قد 6-وزن
7-رنگ مو 8-رنگ چشم
9-رنگ پوست 10-علامت مخصوص در چهره
11-آیا دیگران شما را خیلی زیبا خوب معمولی و یا قابل قبول میدانند.
12-نظر شما در مورد شکل خودتان چیست؟
13-آیا نسبت به سن خود مسن تر جلوه کنید یا جوانتر؟
14-آیا هیچوقت احساس قشنگی کرده اید؟
15-آیا کمبود و نواقص جسمی در شما هست؟
نوع آن را تعیین کنید:
تا چه حد به ان اهمیت؟
16-هرگاه نقص جسمی در همسر آینده شما باشد تا چه حد در انتخاب خود به آن اهیمت می دهید؟
17-آیا تا کنون بیماری مهمی داشته اید؟
نوع و مدت آن را تعیین کنید:
18-گروه خون شما چیست؟
19-آیا هرگز خستگی اعصاب داشته اید، شدت و زمان آن را با توضیحات لازم مشخص کنید:
خصوصیات مربوط به وضع روحی و عاطفی
1-تا چه اندازه حیوانات را دوست دارید؟

2-از چه حیواناتی می ترسید؟
3-سه حیوانی را که بیشتر دوست دارید با علت، آنها را نام ببرید:
4-آیا از گل خوشتان آید; چرا؟
5-از چه نوع افرادی احساس ناراحتی می کنید.
6-فکر می کنید! انسانهای دیگر را بکدامیک از دلایل زیر دوست دارید؟
الف-چون همه انسانند
ب-چون بهترین راه پیشرفت را دوستی با افراد تشخیص داده اید
ج-چون اگر دوستی نکنید دیگران هم شما را دوست نخواهند داشت
د)چون دوستی شما می تواند برای آنها مفید باشد. و یا;
لطفا سوالهای زیر را با بلی و یا خیر پاسخ دهید:
7-فکر می کنم که اگر مواظب خودم نباشم بیشتر مردم مرا گول خواهند شد چرا؟
8-لحظات خوش زندگی من تا کنون بیش از لحاظت ناخوش بوده
9-فکر می کنم در تحمل غمهای زندگی تنهایم و هیچکس به فکرم نیست
10-تصمیم گرفتن برایم مشکل است
11-بیشتر اوقات خسته و افسرده هستم
12-سعی می کنم وقایع ناگوار را زود فراموش کنم
13-درباره بیماری و مرگ زیاد فکر می کنم
14-به آسانی می خندم یا لبخند می زنم
15-بیشتر اوقات در خود احساس یک نوع نگرانی می کنم و قادر نیستم این نگرانی را نادیده بگیریم و درباره آن فکر نکنم.
16-در یک مهمانی وقتی غذایی را جلوی من می گذارند که آن را دوست ندارم
الف- از روی ادب آن را می خورم.

ب-می گویم این غذا را دوست ندارم
ج-با غذا بازی می کنم و نمی خورم
و-;18-به نظر شما برای جلب دوستی دیگران چه باید کرد؟
19-اعتیادهای خود را شرح دهید:
سیگار و مقدار آن مشروب و مقدار آن
مواد مخدر و مقدار آن
20-آیا حاضرید و می توانید در صورت خواستن همسر اعتیاد خود را ترک کنید؟
21-نظر شما در مورد رعایت مد در لباس پوشیدن چیست
22-چه نوع لباس را در محیط های زیر مناسب پوشیدن بانوان محترمه می دانید؟
الف)در منزل با افراد خانواده و پیشخدمت
ب)با همسر خود و به تنهایی در منزل
ج)در مسافرت
د)در مهمانی های مختلف

ه)در پیک نیک های دسته جمعی
س)با همسر و فرزندان خود در منزل
ط)در خیابانهای شهر
چ)در کوهنوردی و راهپیمایی
ت)در میهمانیهای زنانه
23-وقتی عکس یا فیلم یک هنرپیشه مشهور را با لباس شیک و آخرین مد می بینم
الف)به آن توجه نمی کنم
ب)سعی می کنم ظاهر و هیکل خود را مانند آن تغییر می دهم
ج)درصدد مقایسه فرم لباس و آرایش او با شخصیت و محیط خود بر می آیم.
24-نسبت به چه چیزهایی وسواس دارید و تا ان را تکرار نکنید آرامش نمی یابید؟
25-آیا در میان جمعی بی اختیار به خنده افتاده اید؟

26-دوست دارید تحصیلات همسر شما تا چه پایه هایی باشد و آیا به این مسئله زیاد اهمیت می دهید؟
27-خود را تا چه میزان اجتماعی می دانید؟
28-در اصطلاح یک فرد یا جامعه به چه شکل و تا چه حدودی تلاش می کنید؟
29-تا چه اندازه در زندگی منطقی هستید؟
30-تا چه اندازه در زندگی منطقی هستید؟
31-آیا تا کنون عصبانی شده اید؟
32-آیا تا کنون دروغ گفته اید؟
33-معمولا از چه مسائلی ناراحت می شوید و ناراحتی خود را چگونه منعکس
می کنید؟
34-در چه مسائلی سختگیر هستید؟
35-به نظر شما انتقاد چیست؟
آیا انتقاد را می پذیرید؟
چگونه انتقاد می کنید؟
36-آیا از لحاظ روحی و شخصیتی بین آنچه که هستید و آنچه که دوست دارید باشید فاصله ای احساس می کنید؟

این فاصله در چیست؟
37-آیا برنامه ای برای برطرف کردن فاصله دارید؟
38-دو کار را که اگر در عمر خود موفق به انجام دادن آن ها شوید مایه نهایت افتخارتان خواهد بود بنویسید:
اول-
دوم-
39-تصور می کنید که در حل مسائل و مشکلات زندگی چه کسی بهتر می تواند به شما کمک کند به ترتیب اهمیت درجه بندی یا شماره گذاری کنید:
پدر خودتان همسر
متخصص برادر دوستان
خانواده- همسر هیچکس فقط فراموشی هیچ کس فقط با گذشت زمان
40-آیا تا کنون از خانواده خود دور بوده اید؟
برای چه مدت؟
و این دوری چه تأثیری روی شخصیت شما گذارده است.
41-از لحاظ روحیه کدامیک از صفات زیر را در خود مشخص تر و قویتر یافته اید به ترتیب اهمیت و با شماره مشخص کنید:
آرام پرکار خونسرد تودار صبور
پرتحرک عصبانی اخمو غمگین پرنشاط
بدبین حساس افتاده خودنما مدبر
منطقی مغرور رهبر آزاده خون گرم خوشبین
سازنده تحت فرمان مردم دار گوشه گیر واقع بین

رویایی صریح و قاطع
شدت احساس خود را نسبت به پرسشهای ذیل با کلمات (اصلا- کم- خیلی- متوسط- فوق العاده) بیان کنید.
1-معمولا میان احساس شادی و اندوه سرگردانم
2-آدمی رویایی هستم حتی در بیداری و تنهایی
3-احساس مس کنم بعضی کارها را مجبورم همیشه تکرار کنم مانند شستن دست
نوع آن 1- 2- 3-
سوالات مربوط به امور مذهبی
1-آیا به خدا اعتقاد دارید؟
2-مذهب شما چیست؟
چه مقدار از دستورات مذهبی را انجام می دهید؟
3-مذهب برای شما چه جنبه ای دارد با کلمات (اصلا- کم-خیلی-فوق العاده-شدید) مشخص کنید:
الف)جنبه عادی و تشریفات ظاهری دارد
ب)پر کننده خلاء های روحی شماست
ج)عالیترین وسیله و برنامه برای تکامل خود را اجتماع می دانید
د)تنها جنبه ارثی داشته و شناختی نسبت به آن ندارید
س)آیا میل دارید شناخت خود را نسبت به آن زیادتر کنید.
4-به نظر شما نسبت به افراد زیر با گرایش های مختلف مذهبی چیست؟
پای بند مذهب
بی تفاوت به مذهب
مخالف مذهب

5-آیا تمام افراد مذهبی را بیک شکل می بینید؟
در غیر این صورت آنها را به چه گردهمائی تقسیم می کنید:
6-نظر شخصی شما در مورد کدامیک از گردهمایی نام برده مثبت است؟
7-آقا، آیا می خواهید همسر آینده شما با حجاب باشد؟
به چه صورت؟
8-خانم، شما تا چه اندازه حجاب را رعایت می کنید؟
به چه صورت:
9-خواسته های همسر و یا خانواده او تا چه اندازه در تغییر دادن عقیده شما نسبت به امر حجاب می تواند اثر بگذارد؟
10-در زندگی به چه معتقد هستید؟
11-آیا می توانید هدف خود را از زندگی بیان کنید؟
12-زندگی و طرز فکر شما به کدمیک از افکار زیر و تا چه میزان شباهت دارد؟ میزان و ترتیب هم فکری خود را با کلمات(اصلا- تا اندازه ای- کاملا) مشخص کنید:
الف-ما باید تنها تابع عقل و وجدان خود رندگی کنیم
ب-در زندگی می بایست هم رنگ جماعت شد
ت-ما زندگی می کنیم تا از این دنیای مادی حداکثر لذت را ببریم
ث-در زندگی تنسان می بایست مفید باشد خواه این قید برای او لذت بخش و خواه ناراحت کننده باشد

ج)تمام لحظات زندگی، تحت نظارت و محاسبه الهی قرار می گیرد یا
هرگاه پرسشنامه را تا این جا بطور مداوم پاسخ گفتید توصیه می شود مطالعه سوالات و پاسخ به آنها را به بعد موکول فرمائید
(2 الی 4) ساعت پس از رفع خستگی روانی را پاسخ گفته و سپس در صورت آمادگی سوالات بعد را جواب دهید.
تقاضا می شود در پاسخ سوالات (19-1) شدت علاقه خود را با کلمات فوق العاده- شدید- کم-خیلی- اصلا روشن نمائید:
1-الف-هرگاه خطائی از من سر بزند احساس گناه می کنم
ب-هرگاه خطائی مرتکب شوم تا پیش کسی اعتراف نکنم ارامش وجدان نمی یابم
2-الف-من دوست دارم مسائل و موضوعاتی را که به نظر دیگران خیلی مشکل است حل کنم
ب)من دوست دارم مراحل حل مشکلات و گرفتاریهای مردم از من کمک خواسته شود
3-الف-من دوست دارم که در زندگیم بدون توجه به نظر دیگران راه خود را بروم
ب-من دوست دارم که زندگیم یکنواخت و بدون تغییر باشد
4-الف-مایلم خطاکاران را در حضور دیگران مورد انتقاد و سرزنش قرار دهم.
ب-احساس می کنم که فایده ای و نتیجه ای که از شکست های زندگی رفته بیش از سخن های آنها است
5-الف-دوست دارم بجای اینکه به تنهایی کار کنم به طور دسته جمعی فعالیت کنم
ب-مایلم دوستانم با گرمی و صمیمیت با من روبرو شوند.
6-الف-مایلم دوستان جدید پیدا کنم
ب-مایلم به افراد نیازمند کمک کنم

7-الف-معتقدم هر وقت خطائی از من سر بزند باید بخاطر آن تنبیه شوم
ب-دوست دارم همیشه از آداب و رسوم اجتماع خود پیروی نموده و مانند سایر مردم زندگی کنم
8-الف-مایلم برای دیگران از حوادث جالبی که برایم اتفاق افتاده صحبت کنم
ب-مایلم دوستانم بمن اعتماد کنند و مشکلات خودشان را با من در میان بگذارند و
9-الف-مایلم و دوست دارم که مطابق دستور و خواسته دیگران عمل کنم
ب-مایلم دوستانم را در مواقع گرفتاری کمک کنم
10-الف- مایلم دوستانم را در مواقع گرفتاری کمک کنم هرگاه ارزش کمک من را احساس کنند.
ب-مایلم در هر کاری که عهده دار می شوم حداکثر سعی و کوشش خود را بکار اندازم.
11-مایلم با گرفتاریها و مشکلات (چه حل شوند و چه حل نشوند) سرسختانه مبارزه کنم
ب- مایلم که دیگران متوجه من باشند و در مورد من اظهار نظر کنند
12-الف- دوست دارم هرکجا هستم برای اطرافیان جالب توجه باشم
ب-دوست دارم هنگام بیماری دوستانم به من سر بزنند و مرا دلداری دهند
13-الف-دوست دارم در هر امری آزاده بوده و راه زندگیم را خودم انتخاب کنم
ب)دوست دارم در انچه که بمن تعلق دارد با دوستانم سهیم گردم
14-الف-مایلم بدون دخالت و نفوذ دیگران برای خودم فکر کنم و تصمیم بگیرم
ب-مایلم که همیشه به کارهای جدید و تازه ای دست بزنم
15-مایلم داستانهائی را بخوانم که قهرمانان آن مشکلات مرا داشته باشند ولی بالاحره بر آن پیروز شوند
ب-دوست دارم کاری انجام دهم که خیلی مهم است
16-الف-مایلم در مورد مسائل مختلف اظهار نظر کنم
ب-احساس می کنم از دیگران عقب تر و از اهمیت کم تری برخوردار هستم
17-الف-دوست دارم به دیگران نشان بدهم که کار مشکلی انجام داده ام
ب-مایلم از مردم سوالاتی نمایم که اطمینان دارم جواب آنرا نمی دانند
18-الف-مایلم دست به کارهای جدیدی بزنم زیرا انجام دادن کارهای گذشته خسته ام می کند
ب-در پیش آمدهای تلخ زندگی خود را بیشتر از دیگران مقصر می دانم
19-مایلم به دوستانم وفادار بمانم
ب-مایلم در هرکاری حداکثر کوشش و جدیت خویش را به کار بیندازم

سوالت مربوط به وضع اقتصادی

شغل فعلی:
شغل سابق بطور دقیق:
میزان درآمد در حال حاضر:
احتمالا در آینده:
از این درآمد به چند نفر کمک می کنید:
وتا کی این کمک ادامه خواهد داشت:
2-آیا پس انداز دارید تا بتوانید در تشکیل زندگی جدیدتان تکیه کنید؟
3-چه میزان از وسائل زندگی در اختیار شخص شماست؟
4-کمبودهای اقتصادی شما برای زندگی جدید چیست؟
5-چه میزان از درآمد شما اختصاص به زندگی زناشویی شما خواهد داشت؟
6-اگر احساس می کنید که درآمد فوق کافی نیست بر اساس چه برنامه ای برای انتخاب همسر خود قدم برداشته اید؟
7-وضع نظام وظیفه شما چگونه است؟
8-خانم، در ابتدای امر، ماهیانه با چه مبلغی می توانید زندگی مشترک را اداره کنید؟
و در زندگی پس از تثبیت کامل همسر از لحاظ موقعیت کاری:
9-خانم آیا علاقه دارید خارج از منزل کار کنید؟
چه کارهایی را دوست دارید؟
10-آقا آیا مایلید خانم شما در خارج از خانه کار کند؟
با چه نوع کاری موافقید؟
11-معتقد هستید درآمدتان صرف چه کاری شود؟
12-نظر شما در مورد تشکیل یک زندگی که وسایل آن بطریقه اقساط خریداری شود چیست؟
13-هرگاه همسری مطابق میل شما پیدا شد ولی بعلتهای تحصیلی و یا اقتصادی فعلا قادر نبودید با او ازدواج کنید به کدامیک از راههای زیر اقدام می کنید:

اگر چند راه حل برای شما قابل قبول است بترتیب انتخاب خد را با شماره گذاری3،2،1و; روشن سازید
الف-از ازدواج منصرف می شوم
ب-نامزد(محرم) می شویم و تا ایجاد شرایط مطلوب صبر می کنیم
ت-عقد می کنیم و تا ایجاد شرایط مطلوب صبر می کنیم
ث-ازدواج کرده و در منزل خودم با همسرم«پانسیون مانند زندگی می کنیم»
ج-ازدواج کرده و یک زندگی ساده ای را شروع می کنیم
ازدواج کرده و هر دو نفرمان کار می کنیم و زندگیمان را تضمین می کنیم
ازدواج کرده و از خانواده هامان وام می گیریم.
سوالات مربوط به زندگی آینده شما
1-به نظر شما مهمترین عامل موفقیت در زندگی زناشویی چیست؟
2-نکاتی که در شخصیت همسر آینده خود طالب هستید به ترتیب از (3،2،1و;)شماره گذاری کنید:
رشد علمی و فرهنگی رشد مذهبی اهل زندگی خانواده
اهل تفریح شهرت اجتماعی وضع جسمی قوی
روح تجددخواهی زیبائی رشد اخلاقی
ثروت معاشرتی
از لحاظ روحیه:
آرام قاطع بدبین تحت فرمان دیگران
پرتحرک صبور منطقی خودنما
پرکار پر نشاط حساس آزاده
عصبانی غمگین مغرور مدبر
خونسرد واقع بین افتاده خونگرم
گرمخو رویایی رهبر مردم دار
تودار خوش بین سازنده گوشه گیر
3-تا چه میزان اختلاف سن بین خود و همسرتان را معقول می دانید
حداقل اختلاف حداکثر اختلاف
4-شما علاقه کمند به داشتن چند فرزند می باشید؟

5-تاچه اندازه به افکار مذهبی خانواده همسرتان اهمیت می دهید؟
اصلا متوسط فوق العاده کم خیلی
6-تا چه اندازه به ارزشهای فرهنگی همسرتان اهمیت می دهید؟
اصلا متوسط فوق العاده کم خیلی
7-تا چه اندازه به ارزشهای شغلی همسرتان اهمیت می دهید؟
اصلا متوسط فوق العاده کم خیلی
8-از مشاغل زیر کدامیک را با خانواده خود نزدیکتر می بینید. به ترتیب (3،2،1و;)مشخص فرمائید:
ارتش اداری تاجر کشاورز معلم
فرهنگی کاسب استادکار کارگر روحانی
10-تاچه اندازه به توانایی اقتصادی خانواده همسرتان اهمیت می دهید.
11-تصور می کنید که هزینه خانواده شما در چه حدود است میزان آن را بریال تعیین کنید.
کمتر از 3000 از 15000 تا 20000 از 30000 تا 6000
از 20000 تا 3000 از6000 تا 10000 از 30000 تا 50000
از 10000 تا 15000 ریال بالاتر از 50000 ریال

ویژگی های خانواده موفق و رضامند
خانواده سالم مجموعه ای است که همه مناسبات میان افراد آن روال طبیعی و موفق دارد. اعضای چنین خانواده از قدرت و نیروهایشان جهت مشارکت، تعاون، تفرد و ارضاء نیازهای فردی و جمعی خود استفاده می کنند. خانواده موفق خاک سالمی است که از آن افراد سالم رشد کرده و انسان بالغ می شوند. رسیدن به این مهم مشتمل بر نکات زیر می باشد:
الف-خانواده واحدی برای رشد و بقا است
ب-خانواده مکانی است که نیازهای احساسی و عاطفی همه اعضای خود را تأمین
می کند از جمله این نیازها می توان به تعاون میان استقللا و وابستگی اشاره کرد.
ج-یک خانواده سالم رشد و اعتلای همه اعضای خود و از جمله پدر و مادر را در نظر می گیرد.
د-خانواده مکانی است که در آن عزت نفس ایجاد می شود
ه-خانواده واحد مهمی از اجتماع می باشد و برای جامعه ای که قصد دوام دارد حائز اهمیت کامل است.
یستر معتقد است که در یک خانواده رضامند و بالنده(موفق)

انسان اصالت، محبت و علاقه را می کند. در چنین خانواده ای اعضای آن براحتی به همدیگر ابراز علاقه نموده و همچنینبه دقت به حرف های هم گوش می دهند. و لذا احساس اهمیت و ارزش
می کنند. سومین خصیصه اینکه قدرت ابراز وجود و اعتماد به نفس در افراد از کوچک به بزرگ وجود دارد. افراد به راحتی به استقبال خطرات می روند، زیرا که بقیه افراد خانواده متوجه هستند که با خطر کردن حتما اشتباهاتی رخ می دهد، و اشتباهات فرد خود نشانه ای از رشد وی بوده و افراد احساس می کنند حقوقی مجزا از هم دارند که از طرف اعضا مراعات می شود.(سیتر 1361)
سیتر در تصیف خصوصیات خانواده های بالنده و رضامندی چنین می گوید:«هرکس می تواند سرزنده بودن در چنین خانواده ای را ببیند و بشنود، حرکات بدن ها ملیح و حالت چهره ها ارمیده است، هرکس دیگری را همانگونه که هست می پذیرد و با اهنگی پرمایه و روشن حرف می زند. در روابطشان با هم هماهنگی و روانی وجود دارد. حتی وقتی که خردسال هستند، به نظر گشاده رو و مهربان می آیند. هر
خانواده ای که این افراد در آن میزیند، گرایش دارد که سرشار از نور باشد. آشکارا
می توان دید که مردم در آن برای راحت و لذت خود زندگی می کنند نه بعنوان نمایشگاهی برای همسایگان. زمانی که سکوت برقرار است، نه صدای غرشی رعدآسا برای خفه کردن صدای دیگران، به نظر می رسد که وقت آن را خواهند داشت که سخن خود را به گوش دیگران برسانند. افراد خانواده بالنده با هم درد دل می گویند.‍(سیتر1982(11)

خانواده های بالنده برنامه ریزی می کنند و اگر چیزی مزاحم برنامه آنها شد می توانند به آسانی خود را با آن تطبیق دهند. همین عامل سبب می شود براحتی همه مشکلاتشان را حل نمایند. والدین چنین خانواده هایی خود را همسر حس می کنند نه ارباب، و والدین وظیفه خود می دانند که چگونه در هر موقعیتی انسان بودن واقعی را به فرزندشان بیاموزند. با فرزندانشان در مورد اشتباه در قضاوت، به همان سهولت سخن می گویند که در مورد درست بودن آن، و در مورد آسیب و خشم و ناکامی به همان آسانی که در مورد خوشی و شادیشان، رفتار آنان با فرزندان با انچه به او می گویند، مطابقت دارد.

پدران و مادران بالنده می دانند که فرزندانشان عملا بد نیستند. اگر عملی خرابکارانه رخ داد متوجه می شوند که سوء تفاهمی در کار است. یا ارزش فردی به حد خطرناکی کم شده است. آنها می دانند که چه وقتی آمادگی یادگیری دارند که خود را با ارزش بدانند. و احساس کنند که دیگران هم برای او ارزش قائل هستند.
ارتباط خانواده های موفق عینی، مستدل و تجربی است که از خصوصیت زیر برخوردار می باشد.
1-آگاهی کافی از خود و دیگران
2-مستدل و با احساس مسئولیت برای«من»
3-میل به ابراز احساسات، خواسته ها و دانستنی های خود
4-با برخورد به موقع و بجا درباره رفتار شخص مقابل
مقررات در خانواده موفق روشن بوده و زن و شوهر از تفاوت های ارتباطی، رفتاری و نگرشی خانواده های خود آگاهند، و آنها را بدون تعصب و بی آنکه بدرست بودن یا نبودن آن کاری داشته باشند، می پذیرند.

زن و شوهر هرکدام در جهت راه حل های مصالحه آمیز قدم بر می دارند، ظرفیت قبول اختلاف نشانه صمیمیت و نشانه یک خانواده سالم و موفق است. اختلاف سالم خوب و سازنده است.
پیرسون معتقد است مقش ارتباط در حفظ روابط سالم و طولانی زناشویی نقش مهمی است، ارتباط در خانواده به عنوان یک نیروی پویا و اساسی در حفظ روابط است و رشد خانواده رضامند و سالم را تسهیل می کند. خانواده ها بوسیله قوانین کنترل شده برنامه ریزی می شوند و قابلیت پیش بینی پیدا می کنند. انعطاف پذیری در این خانواده های موفق و سالم جریان دارد، سبب آرامش و تسهیل امور اعضاء و حل مشکلات و مسائل می باشند.

در یک ازدواج موفق زن و شوهر متعهدند که بر سر تفاوت های خود به توافق رسند و در تضاد و اختلاف باقی نمی مانند و به این هم تن نمی دهند که با هم بحث و مخالفت نکنند، و بجای آن برای مصالحه و صمیمیت تلاش می کنند. گفتگو به عنوان بخشی از تماس و مصالحه بحساب می آید، زوج های موفق با هم درگیر می شوند، اما با اختلافات خود برخورد منصفانه می کنند. برخورد منصفانه مستلزم جنبه های زیر است:
1- جرأت داشتن بجای پرخاشگری
2- توجه به زمان اکنون و اجتناب از مراجعه به سوابق امر
3- اجتناب از سخنرانی و نپرداختن به جزئیات
4- اجتناب از داوری
5- صداقت داشتن و توجه به واقعیات به جای کمال طلبی
6- اجتناب از سرزنش
7-گوش کردن پویا
8-پرداختن به یک موضوع بخصوص در هر زمان
9-توجه به راه حل بجای تلاش برای اثبات نظریه خود
در خانواده های موفق اشتباه فرصتی برای رشد است. شرمسار کردن مجاز نیست، مقررات سالم بر شادی خانواده ها می افزاید. افراد خانواده هر کدام ارزشمند، منحصر به فرد و تکرار نشدنی باقی می مانند.(منبع قبلی)

نتیجه گیری:
خانواده سالم افراد سالم را تحویل اجتماع میدهد و خانواده ناسالم موجب بروز مسائل فراوانی در سطح جماعه خواهد شد و اگر سعی در بهبود و پیشرفت خانواده نشود مشکلات اجتماعی روز بروز بیشتر شده و چراغ عمر جامعه رو به افول و زوال خواهد بود. (سیتر 1361)
افزایش سرسام آور طلاق و کم شدن متوسط طول ازدواج و یا زندگی اجباری و تحمیلی بدون رضایت از وضع بین همسران، بررسی اینکه چه عواملی سبب دوام و بقای زندگی زناشویی شده و کدام عوامل موجب گسسته شدن پیوندهای زناشویی
می گردد را ضروری می نماید.
افزایش مشکلات روانی و رفتاری در جامعه را می توان به عنوان دلیلی هم یاد کرد که متأسفانه در بررسی های انجام گرفته در ارتباط با اتیولوژی مشکلات خانواده و روابط ناسالم زناشویی مهمترین عامل بوده است.
اهمیت صمیمیت در زندگی زناشویی
در زمینه اهمیت روابط شخصی شواهد تجربی بسیار وجود دارد از جمله کلینگر از 138 دانشجو سوال می پرشد که چه چیزی به زندگی آنها معنا می بخشد 89% پاسخها برقراری روابط شخصی را در بر می گیرد. برای عده زیادی این روابط تنها منبع رضامندی و کسب معنای زندگی است.
از نظر جامعه شناسان انسان با این روابط اجتماعی پذیرفته شده، هنجارها را درونی
می کند و جامعه بدون هنجار غیر قابل زندگی است. افراد متاهل نسبت به مجرد از آرامش بیشتری برخوردار و از زندگی لذت بیشتری می برند. پرلامان نقل از ملازاده و این را تا اندازه ای ناشی از حفاظت و حمایت اجتماعی در مواقع بحران دانسته اند. لونتان(1968) اهمیت اختصاصی روابط صمیمی در محافظت از بزرگسالان مسن در مقابل از دست دادن نزدیکان و بیوه شدن بازنشستگان مشخص نمود.

ریز(1984) نتیجه گرفت به احتمال قوی رفاه و آسایش روانی از تماس با نزدیکان عاطفی و یا همسر صمیمی نشات می گیرد و احساس رضایت خاطر از زندگی مشترک احساس آرامش روانی همبستگی مثبت داشته است. فریدمن(1978) مشاهده کرد افرادی که در عشق خود خیلی راضی بودند بیش از 90% در زمینه های دیگر زندگی نیز رضایت داشته اند ویس(1973) بین تنهایی ناشی از فقدان پیوند دوستی و تنهایی عاطفی ناشی از فقدان روابط صمیمی تمایز قایل شده و شدت اثر تنهایی عاطفی را دو برابر بیشتر می داند.(همان منبع) کاترونا(1982) دریافت که نابسامانی روابط صمیمی شخصی مشکل اصلی عده زیادی از مراجعان درمان،

مسایل بین شخصی را در بر می گیرد. گلدبرگ(1976) عدم وجود رابزطه نزدیک و صمیمی در عده ای از مردان با میزان خودکشی آنها ارتباط معنا داری دارد. هریس (1978): گفت زنهایی که تجربه های منفی شدیدی در رویدادهای زندگی داشته اند مطالعه و به این نتیجه رسیدند آنهایی که فاقد یک دوست صمیمی بودند از افراد در معرض عوامل مشابه اما همراه با یک روابط صمیمی ده برابر بیشتر افسردگی داشتند، در حقیقت از دست دادن یک دوست صمیمی یا همسر یا شریک می تواند به تنیدگر و استیصال منجر شده و مشکلاتی را برای فرد و اطرافیان ایجاد کند.

صمیمیت بین زنان و مردان
جامعه شناسان بر لین نکته اشتراک دارند و آن اینکه زنان به مسایل هیجانی- اجتماعی علاقه بیشتر داشته و مردان وظیفه مدار هستند، زنان عواطف خود را نشان داده و مردان آنرا سرکوب می کنند. زنان در میانسالی از نظر عاطفی نسبت به مردان روابط غنی تری برقرار می کنند پیلوا 1982 تاکید کرده که زنان به سهیم شدن در مسایل عاطفی و برقراری ارتباط کلامی علاقه مندند و مردها بیشتر به مشارکت با یکدیگر در فعالیت های مورد علاقه شان تاکید دارند برای تبین عللی که مردها نسبت به زنها صمیمیت کمتری ابراز می کنند توسط لویز تلاشی صورت گرفته است وی چهار عامل را در مردان آمریکا دخیل می داند: رقابت مردانه- فوبیای همانند بیزاری نسبت به آسیب پذیری عاطفی و باز بودن هیجانی (فقدان یا نقص الگوی نقش). نوع واکنش آنها در مقابل خود افشا سازی دیگران هم نقش دارد.

نظریه های صمیمیت
الگوی تحولی(گسترده زندگی)
الگوی انگیزش و الگوهای تعادل جویی
الگوی تحولی:کسانی مثل سالیوان و اریکسون با دید تحولی نسبت به ظرفیت درگیر شدن در روابط صمیمی نگاه مرده اند. بر اساس نظر سالیوان حساسترین زمان برای آغاز شکل گیری روابط صمیمی پیش نوجوانی است. ظهور یک دوست صمیمی هم جنس در این زمان را نماینگر یک انتقال احساس در زمینه ادراک روابط بین فردی
می داند.
تا کنون قبل از 5/8 سالگرد چنین حالتی پدیده نیامده است، البته انتقال تحول ممکن است در نتیجه فهم این واقعیت دردناک که فقدان صمیمیت می تواند یک ماهیت بسیار منفی داشته باشد به صور مختلف تجربه شده است.

اریکسون مواجهه موفقیت آمیز با بحران هویت در مقابل انجام نقش را به عنوان یک پیش نیاز جهت تجربه صمیمیت ذکر می کند. فقط پس از یک احساس هویت است که اوکان استقرار صمیمیت با جنس دیگر قابلیت تحقق می یابد. تثبیت یک احساس هویت شخصی بزرگسالانه جوان را از ترکیب هویتش با دیگری مضطرب می کند.

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   16   17   18   19   20   >>   >