سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقاله مشاغل و خدمات دکتر محمود حسابی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله مشاغل و خدمات دکتر محمود حسابی دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مشاغل و خدمات دکتر محمود حسابی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مشاغل و خدمات دکتر محمود حسابی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مشاغل و خدمات دکتر محمود حسابی :

مشاغل و خدمات دکتر محمود حسابی

1- تعیین نقشه راه ها درکشور لبنان (1299)
2- مهندس راه و ساختمان در اداره راه سوریه ، اجرای پروژه بهسازی و راه سازی در شرکت مقاطعه کاری فرانسوی ( ( حما – سوریه ) (1302)
3- استخدام به عنوان مهندس راه و ساختماندر اداره راه لبنان (1302)
4- خدمت در رصدخانه های آن روز فرانسه در ارتفاعات آلپ

5- شناسایی وکار د رمعادن ذغال سنگ ناحیه سار فرانسه و همچنین معادن(دوروز)‌ لبنان (1304)
6- کار به عنوان مهندس برق درراه آهن برقی دولتی فرانسه ، پاریس (1304) .
7- راه اندازی اولین آسیاب آبی تولید برق (ژنراتور) درکشور (آشتیان نزدیک تفرش )

8- تشکیل گروه موسیقی کلاسیک (سنتی ) به نام سن سباستین (نام کوچک باخ) در پاریس ( با همیاری هم کلاسی های فارغ التحصیل پلی‌تکنیک فرانسه )
9- آغاز واژه گزینی و برابر سازی علمی ( نهضت جلوگیری از نفوذ کلمات خارجی در اردروس دانشگاهی و زبان فارسی ) (1306)
10- ایجاد اولین کارگاههای تجربی در علوم کاربردی در ایران (1306)

11- استخدام به عنوان مهندس راه و در وزارت طرق وشوارع عامه ( راه و ترابری ایران) (1307-1306)
12- نقشه برداری و ترسیم نقشه راه ساحلی سراسری بنادر خلیج فارس ( بوشهر – بندر لنگه )‌
13- تأسیس اولین مدرسه مهندسی وزارت راه و تدریس در آن (1307)
14- آغاز واژه گزینی فارسی و برابر سازی علمی (1307)

15- تأسیس دارالمعلمین عالی (تهران)‌و تدریس در آن (1307)
16- ایجاد اولین آزمایشگاه علوم پایه درکشور (1307)

17- ایجاد اولین ایستگاه هواشناسی کشور ( در ساختمان دانشسرای عالی نگارستان تهران ) (1310)
18- نصب و راه اندازی اولین دستگاه رادیولوژی در ایران برای برادرشان آقای دکتر محمد حسابی ، اولین رادیولوژیست ایران (1310)
19- ایجاد انجمن زبان فارسی و بنیانگذاری فرهنگستان زبان (1310)
20- صاحب کرسی و استاد فیزیک از (1310) تا پایان عمر
21- تعیین ساعت ایران (1311)

22- تدوین اصول اندازه گیری و مقیاس گذاری و ایجاد اداره اوزان و مقیاسها (مؤسسه استاندارد ) (1311)
23- رئیس انجمن فیزیک ایران در بدو تأسیس (1311)
24- نقشه برداری محاسبات و احداث راه تهران _ شمشک به منظور بهره برداری از معادن ذغالسنگ (1312)
25- تأسیس اولین بیمارستان خصوصی در ایران :‌بیمارستان گوهرشاد (به نام مادر فاضله شان ) با همکاری برادرشان دکتر محمد حسابی (1312)

26- پایه گذاری تدریس علوم فارسی و تدوین کتب علمی به زبان فارسی (1312)‌
27- طرح تأسیس دانشگاه تهران و تدوین اساسنامه آن (1313)
28- تأسیس دانشکده فنی در (1313)‌و ریاست و تدریس در آن دانشکده .
29- شرکت در تأسیس فرهنگستان ایران (1314)

30- شرکت در کنفرانس علمی بین المللی آکوسفورد (1315)
31- تأسیس دانشکده علوم (1321) و ریاست آن دانشگاه (1327-1321) و از (1336-1330) و تدریس در آن از بدو تأسیس تا پایان عمر (1371)
32- پایه گذاری و عضویت افتخاری در شورای عالی معارف (1321)‌
33- تأسیس مرکز عدسی سازی اپتیک کاربردی در دانشکده علوم دانشگاه تهران (1323)
34- تأسیس اولین رصدخانه در ایران (1324)

35- مطالعه علمی در دانشگاههای پرینستون و شیکاگو و انتشار دو مقاله علمی در امریکا و انگلیس (1328-1325)
36- تهیه صورت جلسات و خلاصه مذاکرات آکادمی ملی علوم (1326)‌

37- عضو هیئت تحقیقاتی در انستیتوی تحقیقات هسته‌ای شیکاگو (1327)
38- راه اندازی اولین مرکز زلزله شناسی کشور (1328)‌

39- تأسیس بخش آگوستیک در دانشکده علوم و اندازه گیری فواصل و تنظیم گام ها و مطالعات علمی روی نت های موسیقی ایرانی (1325)
40- نماینده مردم تهران در مجلس سنا (دوره‌چهارم ) (1340-1328)
41- مأموریت خلع ید از شرکت نفت انگلیس در دولت دکتر مصرق (1330)‌
42- اولین رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران در دولت دکتر مصرق (1330)‌
43- وزیر فرهنگ در دولت دکتر مصدق (1331 – 1330 )‌

44- پایه گذاری و برنامه ریزی آموزشی نوین ابتدایی و دبیرستان (1330)
45- پایه گذاری مدارس عشایری و تأسیس اولین مدرسه عشایری در ایران (1330)
46- تأسیس و ریاست مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران (1344-1330)
47- پایه گذاری مرکز تحقیقات اتمی دانشگاه تهران (1330)
48- مخالفت با طرح قرارداد ننگین کنسرسیوم در مجلس (1333)

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق تاثیر شیوه های فرزند پروریِ والدین بر شخصیتِ اجتماعی و فره

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

تحقیق تاثیر شیوه های فرزند پروریِ والدین بر شخصیتِ اجتماعی و فرهنگی جوانان دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق تاثیر شیوه های فرزند پروریِ والدین بر شخصیتِ اجتماعی و فرهنگی جوانان کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق تاثیر شیوه های فرزند پروریِ والدین بر شخصیتِ اجتماعی و فرهنگی جوانان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق تاثیر شیوه های فرزند پروریِ والدین بر شخصیتِ اجتماعی و فرهنگی جوانان :

شخصیتِ اجتماعی و فرهنگیِ فرزندان توسط : خانواده، مدرسه، رسانه ها و محیط های اجتماعی دیگر ساخته می شود.
انسانها در بَدو تولد مانند کاغذ سفیدی هستند که هنوز چیزی بر روی آن نوشته نشده است. (راموز, : ) هر آنچه که ما بر روی آنها بنویسیم, در آینده همان را خواهیم خواند. به عبارت دیگر، شخصیتِ اجتماعی و فرهنگیِ فرزندان توسط : خانواده، مدرسه، رسانه ها و محیط های اجتماعی دیگر ساخته می شود. یعنی, قاعدتا شکل، فرم و محتویِ هر کدام از این منابع, نسبتا مشابه شکل, فرم و محتویِ شخصیتِ روانی، اجتماعی و هویت فرهنگی جوانان خواهد بود.
این منابع بطور یکسان عمل نکرده و تاثیر یکسانی بر روی افراد جامعه ندارند. در بعضی از افراد، خانواده و در افراد دیگر، مدرسه و در تعدادی دیگر, ممکن است رسانه ها بیشترین تاثیر را داشته باشند. اما، همانطوری که تحقیقات نشان می دهند، بیشترین تاثیر در روند جامعه پذیری و فرهنگ پذیری انسان، در نتیجه, شخصیت روانی و فرهنگی او تا قبل از سال پایه ریزی می شود و این زمان را انسان بیشتر در خانواده می گذراند. (دادسون, )
در مواقعی که خانواده بتواند با روابط آموزشی صحیح، فرزند را به سمت خود جذب کند، تاثیر نیروهای دیگر حتی در صورتی که مخالف با فرهنگ رایج خانواده باشند, به حداقل خواهد رسید، و در صورت موافقت نیز تشدید خواهد شد. در صورتیکه خانواده با روابط نا صحیح خود نقش دافعه را نسبت به فرزند داشته باشد، طبیعتا, منابعِ دیگر که رابطه ای بهتر و آموزشی تر از خانواده ایجاد کنند، می توانند بر روی چگونگی شخصیتِ روانی، اجتماعی و فرهنگی فرزندان اثر بسزایی داشته باشند. از منظری دیگر، در صورتیکه رابطه خانواده، رابطه ای بر اساس دمکراسی و آزادی باشد، اولا, فرزند بیشتر به سمت خانواده تمایل نشان خواهد داد، ثانیا, جنبه اجتماعی شدن او بیشتر تقویت شده و وی نقش فعالتری را در جامعه ایفا می کند. در غیر اینصورت غالبا دیده شده که فرد منزوی بوده و با محیط اطراف خود منفعلانه بر خورد خواهد کرد.
وجود شخصیت سالم روانی و فرهنگی فرزندان در گروِ یک نکته اساسی است که در اکثر خانواده های مورد مطالعه این پژوهش کیفی (لاپلانتین, ) که در سلامت روان بسر میبرند، مشترک به نظر می رسید، و این نکته, مسئله حضور والدین در جمع خانواده بود. به عبارت دیگر، مدت زمانی است که والدین در خانه می باشند, و یا شکل فضایی که در خانه حاکم است. البته، وجود زمان و یا فضا به تنهایی کافی نبوده، بلکه در این مدت زمانِ حضورِ فیزیکی، داشتن رابطه آموزشی (هس و ویاند, ) و مسئله وجود ارتباطات کلامی, (بودیشون, ) یعنی گفتگو در بین اعضاء خانواده لازم و مطرح است.
رابطه والدین با فرزندان یا شیوه های فرزند پروری, در گذر از اعمالی است که اهداف گوناگونی را در بر دارد. تربیت اخلاقی و روانی، شناسائی, رشد و پیشرفت استعدادهای فرزندان، آموزش مهارت ها، آشنا کردن با قوانین و هنجارهای جامعه از دید والدین، از جمله این اهداف می باشند. ’پارسنز نیز دو کارکرد اساسی یعنی اجتماعی کردن و شکوفایی شخصیت فرزند را برای خانواده در نظر می گیرد.‘ (اعزازی، : )
این گونه اهداف والدین که شامل تمام فعالیت ها و اعمالی می شود که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم ارتباط آنها را با فرزندان در رفتارهای روزمره نشان می دهد، هسته اصلی این پژوهش بوده، که تحت عنوان فرزند پروری یا رابطه آموزشی مطرح می باشد. این فعالیت ها برطبق نظریه عمل بوردیو جامعه شناس معاصر فرانسوی (بوردیو, ) توسط نیروهائی هدایت و یا کنترل می شوند، که این نیروها به صورت یکسان و به یک اندازه نزد انسانها از جمله والدین وجود ندارد. این نیروها در ارتباط با وضعیت اقتصادی اجتماعی و فرهنگی خانواده می باشند. همچنین تصوراتی که والدین از فرزندان خود دارند, تاثیر بر روی چگونگی نوع روابط یعنی شیوه های فرزند پروری نیز دارند. (منادی، ) تصورات نیز تحت تاثیر طبقه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی فرد (یا سرمایه های فرهنگی) می باشند. تصورات و فرهنگ فرد، یعنی عادت واره (بوردیو، ) هر دو عامل به صورت مستقیم و غیر مستقیم اعمال فرد را هدایت و کنترل می کنند. در این پژوهش، فرهنگ و تصورات والدین و نقش فرزند، هدایت کننده رفتارهای آنها از جمله نوع رابطه با فرزندانشان می باشند.

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

بررسی عوامل موثر بر تعهد سازمانی کارکنان

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

بررسی عوامل موثر بر تعهد سازمانی کارکنان دارای 105 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی عوامل موثر بر تعهد سازمانی کارکنان کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی عوامل موثر بر تعهد سازمانی کارکنان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی عوامل موثر بر تعهد سازمانی کارکنان :

 

 

توضیحات:
پایان نامه رشته مدیریت با موضوع بررسی عوامل موثر بر تعهد سازمانی کارکنان (مطالعه موردی: کارکنان بیمه تامین اجتماعی)، در قالب فایل word و در حجم 105 صفحه، همراه با پرسشنامه تعهد سازمانی آلن و مایر.

چکیده:
نیروی انسانی هر سازمان منبع گرانبهای آن سازمان است که می تواند آن را در راستای نیل به اهدافش یاری نماید.کارکنان متخصص، وفادار، سازگار با ارزشها و اهداف سازمانی دارای انگیزه قوی و متمایل و متعهد به حفظ و ادامه عضویت سازمانی از نیازهای اصلی و بسیار ضروری هر سازمانی است. سازمان به کارکنانی نیاز دارد که فراتر از شرح وظایف مقرره و معمول خود به کار و فعالیت بپردازند. چه بسا بسیاری از جوامع علیرغم بر خورداری از منابع طبیعی فراوان تنها به دلیل فقدان نیروی انسانی لایق توان استفاده از این مواهب را نداشته حال آنکه ملت های دیگر با وجود عدم برخورداری از منابع طبیعی فراوان تنها به دلیل بهره مندی از نیروی انسانی متعهد مسیر پیشرفت توسعه و ترقی را با سرعت چشمگیری طی نموده اند.
تحقیق حاضر به بررسی تاثیر عوامل شغلی بر تعهد سازمانی کارکنان بیمه تامین اجتماعی پرداخته که نتیجه آن تایید رابطه بوده که داده ها با استفاده از توزیع 190 پرسشنامه که تعداد 180 پرسشنامه برگشت داده شده جمع آوری و همچنین ضریب پایانی و روایی در سطح قابل قبولی بوده است سپس با نرم افزار 22 Spss تجزیه و تحلیل شده است .

بررسی عوامل موثر بر تعهد سازمانی کارکنان
فهرست مطالب:
چکیده
فصل اول- مروری بر ادبیات تحقیق
مقدمه
1-1- بیان مسئله
1-2-اهمیت و ضرورت تحقیق
1-3-اهداف تحقیق
1-4-فرضیات تحقیق
1-5-قلمرو موضوعی، مکانی و زمانی تحقیق
1-6-تعاریف مفاهیم و واژگان
1-7-تعاریف عملیات
فصل دوم - ادبیات تحقیق
مقدمه
بخش اول : میانی نظری تحقیق
2-1-گفتار اول - ویژگی های شغل
- نظریه های مرتبط با ویژگی های شغل
- مدل خصوصیات ویژه شغل
- تئوری ویژگی های شغلی
- نظریه ویژگی های ضروری شغل
- الگوی ویژگی های شغلی
- طراحی مجدد مشخصه های شغلی
- ایجاد شرایط لازم جهت انگیزش درونی
- مشخصه ها یا ابعاد مختلف شغلی
- الف) بامعنی تلقّی نمودن کار
- ب ) احساس مسئولیت
- ج) آگاهی از نتایج انجام کار
- اقدامات مؤثر جهت ارتقاء ابعاد پنج گانه شغلی
2-2- گفتار دوم- تعهد سازمانی
- ابعاد و تعاریف تعهد سازمانی
- تعاریفی دیگر از تعهد سازمانی
- اهمیت تعهد سازمانی
- مدل سه بخشی تعهد سازمانی
- انواع تعهد سازمانی
- ضرورت توجه به تعهد سازمانی
- تعهد سازمانی مفهوم یک بعدی یا چندبعدی؟
- الگوهای چند بعدی
- ویژگیهای شخصی
- ویژگیهای شخصی موثر بر تعهد سازمانی
- ویژگیهای مرتبط با نقش
- ویژگیهای ساختاری
- تجربیات کاری
- مدل های مرتبط با تعهد سازمانی
- خصوصیات شغلی و تعهد سازمانی
2-3- گفتار سوم - دیدگاه ها و مدل های مرتبط با تعهد سازمانی
- دو دیدگاه کلی در مورد تعهد سازمانی
- رابطه رفتار ونگرش
- تمایز بعد رفتاری و بعد نگرشی
- تأثیر مالکیت کارکنان بر تعهد سازمانی
- راهکارهایی برای افزایش تعهد سازمانی
2-4- گفتار چهارم – سازمان تامین اجتماعی
- معرفی سازمان تامین اجتماعی
بخش دوم - پیشینه پژوهش
- الف – پیشینه داخلی
- ب- پژوهش خارجی
فصل سوم - روش تحقیق
مقدمه
3-1- روش تحقیق
3-2- جامعه آماری تحقیق
3-3- روش نمونه گیری
3-4- ابزار گردآوری اطلاعات
3-5- اعتبار و روایی
3-6- روش تجزیه و تحلیل داده ها
3-7- جمع بندی
فصل چهارم - تجزیه و تحلیل داده ها
مقدمه
الف- بررسی توصیفی اطلاعات
ب- بررسی استنباطی اطلاعات
فصل پنجم- جمع بندی و پیشنهادات
مقدمه
5-1- یافته های حاصل از فرضیات
5-2- پیشنهادات
5-3- پیشنهاداتی به سایر پژوهشگران
منابع تحقیق
پیوست ها



 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پرسشنامه نظمجویی شناختی هیجان (CERQدر نسخه 18 آیتمی)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

پرسشنامه نظم‌جویی شناختی هیجان (CERQدر نسخه 18 آیتمی) دارای 5 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پرسشنامه نظم‌جویی شناختی هیجان (CERQدر نسخه 18 آیتمی) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پرسشنامه نظم‌جویی شناختی هیجان (CERQدر نسخه 18 آیتمی)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پرسشنامه نظم‌جویی شناختی هیجان (CERQدر نسخه 18 آیتمی) :

پرسشنامه­ ی نظم‌جویی شناختی هیجان (CERQ- نسخه 18 آیتمی)

نسخه­ ی فارسی پرسشنامه ­ی نظم‌جویی شناختی هیجان (CERQ- نسخه 18 آیتمی): CERQ یک پرسشنامه 36 آیتمی است که شامل 9 خرده مقیاس می باشد(گرانیفسکی و کرایج،2006). هر خرده مقیاس نیز از 4 آیتم تشکیل شده است.هرآیتم به چگونگی تفکر هر شخص بعد از تجربه یک رویداد تهدید آمیز یا استرس آمیز می پردازد. CERQ برای اندازه گیری استراتژی های شناختی که سبک واکنش به رویداد های استرس آمیز افراد را مشخص می کند، کاربرد دارد. CERQ پرسشنامه خود گزارش دهی است که می توان درافراد 12 سال به بالا انجام گیرد.هر آیتم بر اساس مقیاس 5 گزینه ای لیکرت که عبارت است از 1 (اغلب/هرگز) تا 5(تقریبا همیشه/ همیشه). نمره هر خرده مقیاس با جمع کردن آیتم کردن چهار آیتم هر خرده کمقیاس به دست می آید، بنابراین دامنه نمرات برای هر خرده مقیاس 4 تا 20 می باشد.هر چه نمره فرد در خرده مقیاس ها بیشتر باشد نشان دهنده استفاده بیشتر از آن استراتژی شناختی می باشد. مشخصات روانسنجی CERQ در مطالعات خوب و مناسب گزارش شده است(گارنفسکی و همکاران،2002؛ گارنفسکی ، بان و کرایج، 2005؛ کرایج و همکاران،2003). ضریب آلفای کرونباخ در بیشتر موارد بالای 70/0 بوده و حتی برخی مطالعات آلفای کونباخ بالای 80/0 می باشد. همچنین نتایج نشان دهنده اعتبار سازه و اعتبار عاملی خوب و مناسب این پرسشنامه بود.

 

 

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مبانی نظری کم توانی هوشی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مبانی نظری کم توانی هوشی دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مبانی نظری کم توانی هوشی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مبانی نظری کم توانی هوشی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مبانی نظری کم توانی هوشی :

پیشینه ومبانی نظری پژوهش کم توانی هوشی

توضیحات: فصل دوم تحقیق کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)

 

  • همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو تحقیق
  • توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
  • پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
  • رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
  • منبع : دارد (به شیوه APA)
  • نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc

قسمتی از مبانی نظری متغیر:

کم توانی هوشی بیماری نیست؛ بلکه حاصل یک فرایند بیمارگونه در مغز و با محدودیت در کارکرد هوشی و انطباقی است. علت آن غالباً نامشخص می‌ماند و پیامدهای کم توانی هوشی در مشکلات بیمار در کارکرد هوشی و مهارت‌های زندگی تظاهر می‌کند. والدینی که باید با مشکلات یک کودک مبتلا به معلولیت شدید مقابله کنند، با دو بحران مواجه می‌باشند: اولین بحران مرگ سمبولیک کودک است که برایشان اتفاق افتاده است. والدینی که در انتظار تولد کودکی می‌باشند، به صورت اجتناب‌ناپذیر درباره کودکی که هنوز متولد نشده است، فکر می‌کنند. آنها هدف‌هایی نظیر موفقیت‌ها، تحصیلات و امنیت مالی برای کودک خود در نظر می‌گیرند. اینگونه والدین پس از مرگ سمبولیک کودک، از بر باد رفتن آرزوها و رویاهایشان دچار رنج می‌شوند. بحران دوم که در واقع با بحران اول متفاوت است، مساله مراقبت‌های روزانه از کودک استثنایی می‌باشد. این اندیشه که کودک فرآیند طبیعی رشد را طی نخواهد کرد و نخواهد توانست به بزرگسالی مستقل تبدیل شود، بر دوش والدین سنگینی می‌کند بنابراین برخی از خانواده‌ها قادرند خود را با مشکل داشتن کودکی که دچار کم توانی هوشی است تطبیق دهند در حالی که دیگران دچار آشفتگی می‌شوند(کرک و کالاگ، 1993 به نقل از کجباف، 1377).

مفهوم کم توانی هوشی(عقب ماندگی ذهنی) از دیدگاه متحولی پیاژه

 

حرکتی که در تشخیص کم توانی هوشی از حدود سال 1940 آغاز شده و همچنان ادامه دارد براساس نظریه متحولی پیاژه و همکار برجسته او اینهلدر است که با تحقیقات و پژوهش‌های مستمر، پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته است. در این نظریه دو مفهوم اساس کار قرار گرفته: تثبیت و چسبندگی. وقتی که وضع عقلی یک کودک کم توان هوشی را به کمک آزمون‌های عملیاتی تعیین می‌کنیم نشان داده می‌شود که این کودک، بی‌چون و چرا در مرحله‌ای از تحول، تثبیت شده است به دلیل اینکه تست‌های غیرعملیاتی زیربنای تحولی و مرحله‌ای ندارند، این واقعیت را نشان می‌دهند. بر پایه استفاده از الگوی تحولی در تشخیص کم توانی هوشی که نخستین بار توسط همکار برجسته پیاژه، اینهلدر تحقق پذیرفت، تحول روانی در کم توان هوشی عمیق در پایان دوره حسی- حرکتی، کم توان هوشی شدید و نیمه شدید در دوره پیش عملیاتی و کم توانان هوشی خفیف در دوره عملیات عینی متوقف می‌شود(رابینسون و رابینسون، 1975 به نقل از کجباف، 1377).

تعریف سازشی: آسیب دیدگی‌های رفتار سازشی به عنوان محدودیت معنی دارد و توانایی شخص جهت کسب معیارهای پختگی، یادگیری، استقلال شخصی و مسئولیت پذیری شخصی که از سایر افراد یک سطح سنی و گروه فرهنگی مقایسه مورد انتظار خواهد بود، تعریف شده است. رفتار سازشی یک شخص توانایی سازگاری یا غلبه بر تقاضاهای محیطی می‌تواند از خفیف یا شدیداً عمیق توصیف شود. گروسمن(1983) تفاوت بین هوش و رفتار سازش را ترسیم کرده است. از نظر او رفتار سازشی به مراقبت‌هایی که افراد از خودشان و دیگران در طی زندگی روزمره به عمل می‌آورند گفته می‌شود تا توانایی هوش انتزاعی مقیاس‌های رفتار سازشی عموماً یک فرد را در قالب هنجارهای ثابت (از لحاظ سنی و فرهنگی) که در جنبه‌های مراقبت از نیازهای شخصی، نشان دادن صلاحیت‌های اجتماعی و اجتناب از رفتارهای دشوار خلاصه می شود، مقایسه می‌کند(گروسمن، 1983 به نقل از شریفی درآمدی، 1381، ص105).

 

 

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   21   22   23   24   25   >>   >