سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مدیریت تولید درمجموعه دوم مقالات

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این فایل به صورت فایل PDF (پی دی اف) ارائه میگردد

مدیریت تولید درمجموعه دوم مقالات دارای 100 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در PDF می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پی دی اف مدیریت تولید درمجموعه دوم مقالات کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی مدیریت تولید درمجموعه دوم مقالات،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مدیریت تولید درمجموعه دوم مقالات :

مدیریت تولید درمجموعه دوم مقالات

 

مجموعه دوم مقالات مدیریت تولید شامل 11 می باشد.

 

فایل کلیه مقالات PDF

 

لیست مقالات در یک فایل اکسل جداگانه

 

تعداد صفحات مقالات 100

 

حجم فایل زیپ دانلودی 7.65 MB

 

مدیریت تولید درمجموعه دوم مقالات
فهرست مقالات به شرح ذیل می باشد :

 

294 ارائه مدل موفقیت تحلیل متدولوژی چابک در مرحله نگهداشت محصول نرم افزاری از دیدگاه تحلیل گران نرم افزار

295 کاربرد یک مدل ریاضی برای متعادل سازی خط مونتاژ (مطالعه موردی: شرکت تراکتورسازی)

296 الزامات توسعه مارپیچی محصول

297 تعیین نقطه سفارش مجدد برای خرید کالا با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی در شرکت های بازرگانی

298 یک مدل ریاضی جدید جهت حل مسئله بالانس خطوط مونتاژ چند محصولی

299 تعیین عوامل مؤثر بر چابک سازی فرآیند توسعه محصول جدید با استفاده از روش تجزیه به مولفه های اصلی (مطالعه موردی صنایع تولیدی ایران)

300 عوامل کلیدی موفقیت دراستقرارسیستم تولیدکششی (موردمطالعه: صنعت قطعه سازی خودروایران)

301 تدوین برنامه های توسعه جهت حرکت به سمت تولید ناب بر اساس سیستم جکسون

302 پیش بینی راهکارهای بهینه افزایش تولید

303 : بررسی میزان انطباق سازمان های تولیدی با اصول تفکر ناب (مطالعه موردی: شرکت تراکتورسازی ایران - تبریز)

 

304 ارزیابی رابطه بین پاداش و افزایش تولید با استفاده از معادلات همزمان (مطالعه موردی)

 

 

 

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحلیل و بررسی واژه ی آناهیتا

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

تحلیل و بررسی واژه ی آناهیتا دارای 86 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحلیل و بررسی واژه ی آناهیتا کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

فهرست مطالب

ـ واژه ی آناهیتا

ـ خاستگاه آناهیتا

ـ آناهیتا درآبان یشت

ـ آناهیتا در زمان مادها

ـ آناهیتا در زمان هخامنشیان

ـ آناهیتا در زمان اشکانیان

ـ آناهیتا در زمان ساسانیان

ـ نمادهای آناهیتا

ـ نماد حیوانی

ـ نماد گیاهی

ـ نماد انسانی

ـ نماد غیرانسانی و هندسی

 

 

 

 

واژه آناهیتا :

در ایران باستان ، به سبب ارجمندی آب ، چندین ایزد ، مانند ابم نبات و تشتو و خرداد که وظیفه پاسبانی از آب را به عهده داشتند و آناهیتا ، ایزد باندی آب در ایران باستان یکی از بزرگترین و محبوب ترین ایزدان آیین زرتشت است که در یونان : آنائیتیس ، ارمنی : آناهیت فارس : ناهید نامیده می شود. نام کامل این فرشته ، اردوی سوَره آناهیتا ، از ترکیب سه صفت اردوی/ به معنی فزودن و بالاندن که نام یکی از رودهای افسانه ای است و غالباً با سورَه بـه مـعنی زور می آید و بالاخره آناهیتا از ترکیب حرف نفی اَ ( برابر قائده : اَنه ) و آهیَته / به معنی چرک ، پلید و ناپاک درست شده است.

پس آناهیتا یعنی نیالوده ، پاک و بی آلایش. آناهیتا با گذشت زمان به صورت آناهیتا آناهید و ناهید درآمده است.

اردوی سورآناهیتا ایزد بانوی همه ی آب های روی زمین و سرچشمه ی اقیانوس کیهانی است. او برگردونه ای سوار است که چهار اسب آن را می کشند : باد ، باران ابر و تـگرگ. وی سرچشمه ی زنـدگی ، پـاک کننده ی تـخمه ی همه ی نرها و زهدان همه ی ماده ها و تصفیه کننده شیر در پستان همه مادران است. به دلیل ارتباطی که با زندگی دارد جنگویان در نبرد ، زنده ماندن و پیروزی را از او طلب می کنند.2

اما واژه ی آناهیتا در سر زمینهایی که در هزاره ی دوم اول پ. م. ورود اقوام آریایی را تحمل می کردند پند همین الهه به صورتی تازه و با نامهایی هندو و اروپایی ظاهر می شود. سَرَسوَتی در هند ، آناهیتا در ایران و آفرودیت در یوانا معرف این قول نام ها است. هر چند در ادواری که پدر سالاری در آسیای غربی برقرار می شود ، دیگر این الهه ی بزرگ در رأس خدایان قرار ندارد و مقامی فروتر و درجه ی دوم پیدا می کند اما خویشکاری او همچنان بر جای می ماند. سَرَسوَتی در دره ی سندوا آناهیتا در ایران الهه گانی بس قدرتمندند. جنگاوری ازدواج و باروری خویشکاری بزرگ ایشان است.

آناهیتا بارور کننده ی زهد نما است. او دشمن پیروزمند یوان ، جادوان و پریها است. او شهریاری می بخشد. او یـاور انـسانها است. او بـخشنده ی فره1 است. او بـه اهورامزدا یـاری می رساند تا زرتشت مقدس ابراه دین بکشاند. او حامی مؤمنان و دشمن دیوپرستان است.

درباره ی وجه تسمیه ی آناهیتا عقاید صاحب نظران تا حد زیادی با هم متفاوت است :

نظر بارتولمه : ( arddri ـ ) اسم مؤنث ، نام روخانه ای اساطیری غالباً با sure و Anah ita توأماً می آید. در یشت 5 اوستا نام رودخانه ای است که از کوه هوکریه به دریای و روکشه می ریزد.

arddri در اصل به معنای رطوبت / نمناکی است.

Sure به معنای / نیرومند است.

ahita صفت مفعولی به معنای آلوده است.

an-ahita به معنی ( بی آلایش / پاک ) است.

براندن اشتاین اعتقاد دارد این اسم صورت متغیر شکل یافته ی نام مهمترین ایزد بانوی ایلامی یعنی Nanhunte است که بعداً nahiti تبدیل شده است ). نظر رایشت و مای هوفی هم همین تعاریف بسنده شده است.

هرمان ولر در اثر خود به نام آناهیتا در این باره چنین می گوید :

ardri : با واژه ی هندی باستان ( شیرین ، ندم ) و مشتق از ریشه rd است که به گونه ی تحول یافته ی ریشه ی r در اصل در جریان یافتن و جاری شدن است. همچنان که rd+nis بـه مـعنای جریان یافتن است و می توان آن را با واژه های هـندی باستان ar-na ( باران ) یا ar-nara ( اقیانوس ) و ardra ( نمناک و ملایم و نرم ) سنجید. اما از آنجا که در این مورد به ویژگی آب به عنوان عنصر باروری توجه می شود ، ولو این واژه را جریان مقدس نمناک مشتق می داند.

به نظر لومل اردوی سور آناهیتا سه نام دارد و این واقعیتی است نسبتاً غیرعادی و همه ی این سه نام را می توان ترجمه کرد : رطوبت ، قهرمان ، پاک.

آناهیتا در یشت 8 ، بند 2 به صورت صفتی برای روشنایی ستاره ی تـیشتر نیز آمده است.1 تیشتر ستاره ی رایومند فرهمند را می ستاییم که منزل آرام و منزل خویش بخشد. آن فروغ سفید افشاننده ی درخشنده ی درمان دهنده ی تن پرنده ی بلند از دور درخشنده را که روشنایی بی آلایش( پاک ) افسانه ... )2

در یشت 10، بند 88 آناهیتا به صورت صفتی برای میترا ، هوم ، برسم ، زوهـر وگفتار می آید :

مهر را می ستاییم کسی که دارای دشت های پهن است که از کلام راستین آگاه است زبان آوری که دارای هزار گوش تست ، خوش اندامی که دارای هزار چشم است. بلند بالایی که در بالای برج پهن ایستاده ، زورمندی که بی خواب پاسبان است.

هوم مقوی درمان بخش و فرمانده ی زیبا با چشم های زردرنگ در بلندترین قله کوه هوئیتی کـه مـوسوم است به هـوکریه از بـرای آن ( مـهر ) بی آلایش آن ( هوم ) بی آلایش از برسم بی آلایش ها و از زوهربی آلایش و از کلام بی آلایش.3

با همه ی این نظریه ها حالا نظریه ی کوروش محسنی را می خوانیم :

واژه ی نـاهید کـوتاه گـشته ی واژه ی « آنـاهیتا = آنـاهیـت است. واژه آنـاهیتـا در اوسـتـا مـرکب از دو بـخش آن / پـا در ، ضد + اهیته / کوده و در یـک جــا بـه چـشم نـاآلوده / پــاک می باشد. نـام ایـن ایـزد ـ پـس از روی کـار آمـدن آیــین و دیــن زرتـشت ـ اوستا بــیشتـر بــه ریـخـت « اردویـسور آنـاهیتـا آمـده کـه بـه چـشم « رود نـیرومند پـاک » می باشد.

ناهید نیز به مانند مهر ، از خدایان باستانی ایران بوده و به وارونه ی باور ریچاردفرای که این خـدا را هم پیوند با تیره های بومی ایرانی. بیش از درونشد ( ورود ) آریایی ها بـه ایـران می داند. این الهه و نشانه های پیرامون آن ، بیشتر آریایی بودن آن را آشکار می سازد.1

ناهید ـ چنان که گذشت ـ هم ایزد آب و باران است و هم نمادی از رسایی و کمال زن فریادرس پشتیبان زنان و نیز بخشنده ی فراوانی ـ کامیابی و پیروزی دولت به شمار می آمد و به همین انگیزه ها ، در و ید ( ذهن ) باورمندانش جایگاهی بس ارجمند در میان ایرانیان و کـشورهای پـیرامون ایران داشته و پـرستشگاه های ویـژه ی فـراوانی داشت کـه از آن مـیان می توان از نیایشگاه های استخر و تخت سلیمان در زمان اشکانیان و سامانیان یاد نمود.

از دیگر برتوی های الهه ناهید ، تاج بخشی به شاهان بوده در نقش رستم و نیز در طاق بستان ، ناهید حلقه ی پادشاهی را به نرسید و پیروز ، شاهان می بخشد. بر پایه ی آیین کهن پادشاهان هخامنش و اشکانی و ساسانی بیشتر در پرستشگاه ناهید استخر و چندی پس از آن شیوه تاج گذاری می کردند.2

از مجموع منبع های در پیوند با آیین زرتشت چنین بر می آید که باور به این ایزد را باید یکی از کهن ترین و پراهمیت ترین باورهای ایرانیان باستان به شمار آورد. هیچ ایزدی در اوستا و آیـیـن زرتـشت تـا انـدازه ی آنـاهیتا با گرمی و دلبستگی یاد نمی شود. از این روی غیر ایرانی بودن این ایزد ؛ که گاهی چنین پنداشته شده ، غیرممکن است.

تاریخ هم گواه است که ایرانیان هرگز به پدیده ای غیر --- مهر چندانی نداشته و هرگز از آن پاسداری نکرده اند.

در حالی که همزاد آناهیتا ، اپم نپات در مقام نوه ی آب ها ، در دریاها می زید ، آناهیتا دوشیزه ی رودها ، تبسم رودی توانگر و افسانه ای ، بیرون از اندازه ی طبیعی و تبلور آب مقدس و همه ی رودها است. او سرچشمه ی همه ی آب های روی زمین است. با اندامی بلندبالا و درونی بی نظیر.

دریای فـراخکرت هـزار دریا ، در نـیمروز و کنار الـبرز ، سرچشمه ی اردویسور است. 1 فره زرتشت برای نگهداری به آناهیتا سپرده شده است.

با این که جدا کردن آناهیتا از بدنه ی آیین زرتشت ناشدنی است ، اما خود او همواره به صورت ایزدی انتزاعی متجلی می شود و هرگز به مثابه ی عنصری از پیکرآیین مزدیت در نمی آید.

همین ویژگی آناهیتا است که نشان از کهن بودن آن دارد و نشان می دهد که آناهیتا کهن تر از زرشت است و ایزدی است که هم میزبـان زرتشت است و هم میهمان او ).1

 

منابع و مآخذ :

ـ اقتداری ، احمد ، دیار شهر یاران ، جلد دوم.

ـ آموزگار ، ژاله ، تاریخ اساطیری ایران ، انتشارات سمت چاپ اول زمستان 1374.

ـ آموزگار ، ژاله ، زبان فرهنگ ، اسطوره ، انتشارات پوریای معین ، چاپ اول 1386.

ـ اوشیدری ، جهانگیر ، دانشنامه ی مزیسنا ، شرکت نشر مرکز ، چاپ اول 1371.

ـ الیاده ، میرجا ، اسطوره ، رؤیا ، راز ، مترجم : رؤیا منجم ، چاپ دوم انتشارات لکه روز 1375.

ـ الیاده ، میرچا ، چشم اندازهای اسطوره ، مترجم : جلال ستاری ، انتشارات توس.

ـ ا. هیوم ، رابرت ، ادیان زنده جهان ، مترجم : دکتر عبدالرحیم گواهی ، نشر فرهنگ اسلامی 1382.

ـ بهار ، مهرداد ، از اسطوره تا تاریخ ، گرد آورنده و ویراستار ، ابوالقاسم اسماعیل پور ، چاپ اول 1376.

ـ بهار ، مهرداد ، بند هش ، فره تبع دادگی ، چاپ اول 1369.

ـ بهار ، مهرداد ، پژوهشی در اساطیر ایران ، انتشارات آگاه ، چاپ اول 1375.

ـ پورداوود ، ابراهیم ، دین و فرهنگ ایرانی پیش از زرتشت ، انتشارات سخن ، چاپ اول 1382.

ـ حکمتی ، جمشید ، طراحی باغ و پارک ، تهران ، انتشارات فرهنگ جامع ، چاپ چهارم 1375.

ـ پورداوود ، ابراهیم ، یشت ها به کوشش بهرام فره وشی ، تهران 1356.

ـ حکمتی ، جمشید ، طراحی باغ و پارک ، تهران ، انتشارات فرهنگ جامع ، چاپ چهارم 1375.

ـ رضی ، هاشم ، دین و فرهنگ ایرانی پیش از زرتشت ، انتشارات سخن ، چاپ اول 1382.

ـ رضی ، هاشم ، اوستا ، کهن ترین گنجینه ی مکتوب ایران باستان ، انتشارات بهجت ، چاپ اول 1375.

ـ رضی ، هاشم ، آیین و مغان ، پژوهشی درباره ی دین های ایران ، چاپ اول 1382.

ـ رضی ، هاشم ، جشن های آب ، چاپ گلشن ، چاپ چهارم 1385.

ـ رضی ، هاشم ، جشن های آتش ، چاپ گلشن ، چاپ دوم 1385.

ـ رضایی ، عبدالعظیم ، تاریخ ادیان ( جلد اول ) ، انتشارات علمی چاپ دوم 1380.

ـ رضایی ، عبدالعظیم ، اصل و نسب و دین های ایرانیان باستان ، چاپ سوم 1374.

ـ رضایی ، مهدی ، آفرینش و مرگ در اساطیر ، انتشارات اساطیر ، چاپ اول 1383.

ـ رستگار فسایی ، منصور ، پیکرگردانی در اساطیر ایران ، ناشر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ، چاپ اول 1383.

ـ رجبی ، پرویز ، هزاره ای گم شده ( جلد اول ) ، اهورامزدا ، زرتشت اوستا ، نشر توس چاپ اول 1380.

ـ زرین کوب ، عبدالحسین ، روزگاران ایران ( گذشته باستانی ایران ) ، چاپ دوم بهار 1357.

ـ یرخوش کرتیس ، وستا ، اسطوره های ایرانی ، ترجمه ی عباس مخبر ، نشر مرکز چاپ اول 1373.

ـ عطایی ، امیر ، آفرینش خدایان ( راز داستان های اوستایی ) ، انتشارات عطایی ، چاپ اول تهران ، نوروز 1377.

ـ عرب گلپایگانی ، عصمت ، اساطیر ایران باستان ، انتشارات هیرمند ، چاپ اول 1376.

ـ عفیفی ، رحیم ، اساطیر فرهنگ ایران در نوشته های پهلوی ، انتشارات توس ، چاپ اول 1374.

ـ کانوف ، دیانو ، تاریخ ماد ، ترجمه ی کریم کشاورز ، نشر ، سال .

ـ کـارنوی ، اِ. جی ، اساطیر ایـرانی ، ترجمه ی دکتر احـمد طباطبایی با هـمکاری مؤسسه ی انتشارات ، مهر 1341 ، فرانکلین ، تبریز ، تهران نیویورک.

ـ کامبخش فرد ، سیف ا... ، معبد آناهیتا در کنگاور ، چاپ اول 1374.

ـ گربران ، آلن ، پان شوالیه ، فرهنگ نمادها ، ترجمه ی سودابه فضیلی.

ـ گویدی ، سوزان ، آناهیتا در اسطوره های ایرانی ، تهران انتشارات جمال 1372.

ـ گیرشمن ، رومن ، ایران از آغاز تا اسلام ، ترجمه ی محمد معین ، تهران 1368.

ـ نفیس ، سعید ، تاریخ تمدن ایران ساسانی به اهتمام عبدالکریم ---- ، انتشارات اساطیر ، چاپ اول 1383.

ـ ناردو ، دان ، امپراطوری ایران ، ترجمه : مرتضی ثاقب فر ، انتشارات ققنوس ، چاپ چهارم 1382.

ـ ویدن گرن ، گئو ، دین های ایران ، ترجمه : دکتر منوچهر فرهنگ ، انتشارات آگاهان ایده ، چاپ اول 1377.

ـ هوستون ، فره ایزدی در آیین پادشاهی ایران باستان ، ترجمه : ابوالعلا سودآور ، ایالت متحده ی آمریکا ، نشر --- 1383.

ـ هال جیمز ، فرهنگ نگاره ای نمادها در هنر شرق و غرب ، ترجمه ی رقیه بهزادی نشر سال .

ـ هیلنز ، جان ، شناخت اساطیر ایران ، ترجمه : ژاله آموزگار و احمد تفضلی ، نشر آویشن چشمه ، چاپ سوم 1387 با تجدید نظر.

ـ هیلنز ، جان ، شناخت اساطیر ایران ( جلد واول ) ، ترجمه : محمدحسین باجلان فرخی انتشارات اساطیر 1383.

 

 

نشریات ، مجلات ، سایت ها :

ـ اینترنت : الهه آب ، آناهیتا ، کوروش محسنی ، حضور روان درمان آب در معماری ایران.

ـ کاشانی ، محمد رضا ، پایگاه اطلاع رسانیشهرسازی و معماری.

ـ سیه پوش ، مهسا ، معمار ذهن خود باشید ، قبل از این که ذهن دیگران را معمارانه کنید و کار کنیم.

پی نوشت : نگاهی به مبانی معاماری از فرم تا مکان نوشته : پیرفون مایس ، ترجمه : دکتر سیمون آیوازیان ، ریشه ها و گرایش های نظری معماری : دکتر منصور فلامکی.

ـ درویش زاده ، مسعود ، معمار.

ـ دانشجویان شهرسازی 85 ، دانشگاه بجنورد ، گرافیک محیطی.

ـ منعام ، علیرضا ( دانشجوی دکتری معماری ، دانشگاه علم و صنعت ایران ) ، حور روان درمان آب در معماری ایرانی.

ـ منعام ، علیرضا ، فصلنامه ی علمی ـ پژوهشی هنرهای زیبا ، شماره 22 ، تابستان 1384.

ـ www.Mahtab.com ـ آب در طراحی پارک و باغ های ایرانی.

ـ www.Mahtab.com ـ آب نما کاری زباله قالب جدول بتونی.

ـ گرافیک محیطی ، اینترنت.

 

مقالات :

1- مجموعه مقاله های همایش بین المللی انسان و آب ، به کوشش ، ناشر : پژوهشکده مردم شناسی 13-15 ، تیرماه 1381.

2- لک پور ، سیمین ، نقش مایه های تیشتر در ظروف فلزی ساسانی ، یادنامه ی گردهمایی باستان شناسی شوش.

 

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پاورپوینت راهکارهای توسعه ی فضا و سازه های شهری جهت ترویج ورزش ه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

پاورپوینت راهکارهای توسعه ی فضا و سازه های شهری جهت ترویج ورزش همگانی دارای 11 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت راهکارهای توسعه ی فضا و سازه های شهری جهت ترویج ورزش همگانی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت راهکارهای توسعه ی فضا و سازه های شهری جهت ترویج ورزش همگانی

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت راهکارهای توسعه ی فضا و سازه های شهری جهت ترویج ورزش همگانی

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پاورپوینت راهکارهای توسعه ی فضا و سازه های شهری جهت ترویج ورزش همگانی :

اسلاید 1 :

راهکارهای توسعه ی فضا و سازه های شهری جهت ترویج ورزش همگانی
سازه های فضاکار گروهی از سازه ها می باشند که رفتار سه بعدی داشته و معمولا دارای فرمهای بدیع مستوی یا منحنی در فضا هستند که با مدولهای تکرار شونده و یکسان طراحی و احداث می گردند. این سازه ها معمولا در خور تولید صنعتی انبوه بوده و قیود فنی و اقتصادی را با تلفیق مناسبی از مفاهیم سازه ها،اصول ایمنی از طریق جلب دیدگاههای زیبایی شناسی ،سرعت در نصب و دقت در اجرا را به ارمغان می آورند. متداولترین کاربرد سازه های فضاکار با تعریف فوق در طراحی و ساخت پوشش ساختمان هایی است که در آنها عملکرد ساختمان ایجاب می نماید که دهانه های بزرگ و وسیع در دو جهت متعامد توسعه یابند.

اسلاید 2 :

 بدیهی است این نوع سازه ها چند منظوره بوده و کاربرد های ویژه ای در استادیوم ها و سالنهای ورزشی دارند.از دیگر مکانهایی که از مزایای این نوع پوشش ها در آنها می توان بهره برد باید به سالنهای اجتماعات ،نمایشگاههای چند منظوره ،مراکز فرهنگی و هنری ،مصلی ها و مساجد،آشیانه هواپیما ها ،سالنهای صنعتی، انبارهای وسیع وانواع پایانه های مسافربری اشاره کرد. این نوع سازه ها به دلیل فرمهای بسیار متنوع از جمله گنبدی، چلیکی،قوسی، شبکه ای مسطح دویا چند لایه و ; علاوه بر کاربرد وسیع دارای زیبایی های ویژه و جذابیت فراوان هستند که توام با دقت در اجرا و ارتقاء کیفیت فضا می باشند.

اسلاید 3 :

در این نگارش تلاش بر این است که با ارائه اصول اساسی مبتنی برطراحی و ساخت با ذکر کاربری های فراوان آن در زمینه ورزشی با مطرح کردن انواع دیگر سازه های فضاکار مانند سازه های کش بستی و تاشو این مفاهیم به دقت مورد بررسی وارزیابی قرار گیرد.

اسلاید 4 :

 

فضاهای ورزشی و طراحی شهری

فضاهای ورزشی گونه ای فضای اجتماعیدر سکونت گاه های انسانی است. است. فضای اجتماعی عنصرذاتی درحیات پویا، وکارکرد موثر شهرها می باشد. در فضاهای ورزشیی کارکردهای ذیل جریان دارند: -1 حضور همزمان ومتراکم جمعیت پر شمار انسانی. – گذران اوقات فراغت وتفریح اهالی شهرهای بزرگ وکلان شهرها. – ارتباطات چهره به چهره. – انجام مسابقات ورقابت های ورزشی بین گروه های جمعیتی . برگزاری میتینگ ها و گردهمایی های غیر ورزشی با اهداف اجتماعی وگاها سیاسی. در میادین ورزشی فعالیت های انسانی محور اصلی و دلیل جودی،طراحی و پدیداری مکان هستند و سایر عوامل از این متغیر اصلی پیروی می نمایند. روش های مشهور شهرسازی ومعماری شهری ایرانی(مانندمکتب اصفهان) به پدیده فضاهای اجتماعی نگاه ویژه ای مبذول نموده وفضای ورزشی را درآن لحاظ نموده اند. ( نمونه میدان نقش جهان ووجود زمین چوگان در مکان مرکزی آن گویای این مهم است .)

اسلاید 5 :

 اما در چند دهه اخیر، شهرهای ایرانی نیز متأثر از ماشینیزم و عواقب صنعتی شدن آن هم به شیوه کشورهای در حال توسعه،درمورد فضای شهری،کاستی ها ونارسائی های بسیاری راتحمل نموده است. به طوری که تعادل بخش های متراکم مسکونی با فضاهای عمومی واماکن تعاملات اجتماعی بین اهالی بر هم خورده و شهر های بزرگ آشکارا از کمبود اینگونه فضاها در مضیقه هستند .

اسلاید 6 :

حال آن که در بافت تاریخی شهرهای کهن ایرانی هر محله دارای یک فضای ورزشی ویژه اهالی محل بوده است.وبزرگترین فستیوال ورزشی شرق درمیدان شاهی اصفهان(نقش جهان) در حضور شاه صفوی وسران کشور انجام می شده است،وشیراز دارای میدان چوگان بیست هکتاری بوده است (که تا سال 1379 ه ش موجود بود وطی چند سال اخیر به مجموعه آپارتمانی بسیار متراکم تبدیل شد.) .

اسلاید 7 :

ضروری است در طراحی شهری امروز کشور فضاهای اجتماعی (همچون فضاهای ورزشی) نه فقط در مقیاس فراگیر شهری بلکه در مقیاس واحدهای همسایگی و نواحی مسکونی جایگاه خود را باز یابد وبرای آن ها با توجه به ضرورت های اجتماعی ،کارکردهای چند منظوره اجتماعی لحاظ گردد.در مقاله پیش به بررسی موضوعی فضاهای ورزشی از دید شهرسازی با ارائه نمونه هائی ازواقعیت های شهری امروز پرداخته خواهد شد.

 

اسلاید 8 :

نقش محیط زیست و طراحی شهری در ترویج و توسعه ورزشهای همگانی

تشویق مردم به انجام پیاده روی بیشتر در زندگی روزمره به منظور بهبود وضع سلامت جمعیت مورد توجه بسیاری از پژوهشگران قرار گرفته است. اگرچه بیشتر مطالعات بر روی تکنیک هایی که به انجام فعالیت های فیزیکی در افراد کم تحرک و استراتژی های رفتاری در سطح فردی کمک می کنند متمرکز گردیده است، اما تحقیقات با محوریت مسائل زیست محیطی و اجتماعی در زیر گروه های غیر فعال به طور گسترده نامکشوف باقی مانده و نیازمند پژوهش بیشتری است.

اسلاید 9 :

در این مقاله سعی شده است بطور کاربردی به ارتباط بین کاهش سطح ترافیک و بهبود و پیشرفت وضع سلامت و بهداشت جوامع پرداخته شود، چنانکه شواهد زیادی وجود دارند که نشان می دهند ایجاد انگیره به تنهایی کافی نبوده و لازم است موضوعات زیست محیطی، به ویژه برنامه ریزی برای ترویج پیاده روی به عنوان یک روش مناسب جابجایی در سطح شهر مورد توجه و تاکید قرار گیرد.

اسلاید 10 :

 

نگرشی به ورزش از دیدگاه شهر

این مقاله با جستاری چند در خصوص ضرورت و اهمیت ورزش در دنیای امروز ، به مقایسه متون جهانی شهر سازی در خصوص ورزش و شرایط شهر های ام روز دنیا می پردازد و به اختصار شرایط شهر های ایران را مورد تجزیه و تحقیق قرار می دهد . مقاله در پنج قسمت تهیه شده است ، در قسمت نخست اهمیت تحرک جسمی و اجتماعی جمعیت در ارتباط به گسترش انواع فناوریهایی که زمینه های تحرک بخش زندگی جمعیت را محدود می سازد ، مو رد توجه قرار می گیرد . در قسمت دوم ساختار دیروز و امروز شهر ها از نظر تحرکات فردی و اجتماعی و نقش ورزش در آنها مورد بررسی قرار گرفته است . در قسمت سوم به بررسی معیار های شهری در خصوص کاربری های زمین ورزشی مورد توجه قرار می دهد . در قسمت چهارم شرایط شهر های ایران از نظر امکانات ورزشی مورد توجه قرار می گیرد و بالاخره در قسمت پنجم به تجزیه و تحلیل این شرایط با معیار های شهر سازی پرداخته می شود. این مقاله در نتیجه گیری مهمترین راه در زمینه آرامش اجتماعی جمعیت و سلامت فردی جمعی آنرا تحقق اهداف و معیار های ورزشی شهر سازی و توجه کامل مدیریت شهری به دستیابی به این اهداف میداند.

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

کارآموزی مدیریت، نظارت و اجرای نقشه های ساختمانی (اسکلت فلزی)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کارآموزی مدیریت، نظارت و اجرای نقشه های ساختمانی (اسکلت فلزی) دارای 57 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد کارآموزی مدیریت، نظارت و اجرای نقشه های ساختمانی (اسکلت فلزی) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی کارآموزی مدیریت، نظارت و اجرای نقشه های ساختمانی (اسکلت فلزی)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن کارآموزی مدیریت، نظارت و اجرای نقشه های ساختمانی (اسکلت فلزی) :

بخشی از فهرست کارآموزی مدیریت، نظارت و اجرای نقشه های ساختمانی (اسکلت فلزی)

فصل اول
مقدمه
شرح: مدیریت کارهای ساختمانی
فصل دوم
محل احداث پروژه
انواع نقشه های ساختمانی
روش های اجراء
روش های انبار و نگهداری مصالح ساختمانی
ساختمانهای اسکلت فلزی
اجرا تشکیل دهنده ساختمان های فلزی
ستون
دسته های اتصال
چگونگی اتصال تیر به ستون
نکاتی در مورد ساخت تیرها
وصل تیرهای سراسری
وصل نمودن دو نقطه تیرآهن به همدیگر
تیرچه
پروفیل های اتصال و میل مهار
بادبند
پله
سقف تیرچه بلوک
فصل سوم
مزایای و معایب ساختمان فلزی
مراحل کامل اجرای یک پروژه ساختمانی
نکات اجرایی در اجرای ساختمان
ضمائم

اجرای ساختمانی اسکلت فلزی به آگاهی از یکسری مسائل فنی که به علم رشته های مختلف ساختمان بستگی دارد، نیازمند است.
بدیهی است عدم توجه به مسائل تئوری معماری، محاسباتی و تأسیساتی در اجرا و ساخت اشکالات را در پی خواهد داشت که به زودی به تعمیر ساختمان منتهی خواهد شد، که باید در اسرع وقت ساختمان را به وسیله تعمیر محافظت کنیم و ضمن اجرای اصولی تعمیر، عمر مفید ساختمان را تداوم بخشیم. چرا که در بعضی مواقع، اشتباه در تعمیر ساختمان خسارت مالی و جانی جبران ناپذیری در بر خواهد داشت.
در این گزارش کارآموزی سعی شده اطلاعاتی در مورد ساختمانهای فلزی و روش اجرای آنها داده شود.
در پایان از زحمات سرپرست محترم خودم جناب آقای مهندس ………… و همچنین از استاد عزیزم جناب آقای مهندس …………. کمال تشکر را دارم.
چگونگی انجام کارهای ساختمانی:
شرح:
روشهای اصلی ساختن تسهیلات در شکلهای ذیل نشان داده شده اند. این روشها به شرح زیرند:
1- نیروی کار ساختمانی کارفرما (انجام کار توسط خود کارفرما)
2- مدیریت کار ساختمانی توسط کارفرما
الف) استخدام اعضای خود سازمان برای انجام کار (امانی)

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله نقش معماری معاصر(پس ازانقلاب اسلامی) در ارتقاء فرهنگ

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله نقش معماری معاصر(پس ازانقلاب اسلامی) در ارتقاء فرهنگ دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نقش معماری معاصر(پس ازانقلاب اسلامی) در ارتقاء فرهنگ کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نقش معماری معاصر(پس ازانقلاب اسلامی) در ارتقاء فرهنگ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نقش معماری معاصر(پس ازانقلاب اسلامی) در ارتقاء فرهنگ :

چکیده

معماری، تصویر تمام نمای فرهنگ هر جامعه ای است که رابطه ای نزدیک با وضعیت ساختاری، تاریخی، سیاسی، اقتصادی واجتماعی آن جامعه دارد. مردم هر جامعه نیز در معماری خود به دنبال بهره گیری از مادیات برای بیان ارزش ها واعتقادات خود هستند. در اینصورت می توان گفت تغییر در سبک معماری باعث دگرگونی در نگرش های اجتماعی وفرهنگی می شود و آنچه که به عنوان معماری نامیده می شود، بگونه ای نمودی از فرهنگ است که در کالبد معماری نمایان شده است. محیط و فرهنگ تاثیرات متقابلی بر یکدیگر دارند و معماری به عنوان کالبدی که انسان را در برمی گیرد، در فرهنگ وی بسیار تاثیر گذار است و از اینرو نقش معمار به عنوان زمینه ساز تغییرات فرهنگی در کاربران انکار ناپذیر می نماید. در این مقاله تاثیر معماری پس از انقلاب اسلامی ایران به عنوان بخشی از قلمرو محیط مصنوع بر روی ارتقاء سطح فرهنگ جامعه بررسی شده و ریشه های تاثیر محیط بر انسان و رابطه میان معماری وفرهنگ، با ذکر نمونه هایی در این بازه زمانی، مورد ارزیابی قرار گرفته است و در نهایت توصیه هایی به عنوان نتیجه گیری ارائه خواهد شد که اهداف آن می تواند رسیدن به عوامل ایجاد محیطی مصنوع در جهت اصلاح وضع موجود وارتقای کیفی محیط بگونه ای که ضمن امحاء تاثیرات منفی فرهنگی بتواند به عنوان عامل ارتقایی فرهنگی نیز ایفای نقش نماید.

واژه های کلیدی: فرهنگ، معماری معاصر، محیط زندگی، انقلاب اسلامی ایران، ارتقاء کیفیت.

-1 مقدمه

فرهنگ پدیده ی پیچیده ای است که درباره ی آن؛ از منظر رویکردهای مختلف، تعاریف بسیاری ارائه شده است. از جمع بندی تعاریف گوناگون، چنین بر می آید که فرهنگ از سه رکن اصلی ومرتبط با یکدیگرتشکیل شده است که عبارتند از: ارزش ها، هنجارها وچیزهای مادی. فرهنگ هر جامعه ای، از طریق مظاهر ملموس ومادی خود نظیر زبان، هنر ومعماری نمود می یابد.

معماری به عنوان ظرف زندگی انسان وتصویر تمام نمای فرهنگ هر جامعه ای است که رابطه ای نزدیک با وضعیت ساختاری، تاریخی، سیاسی، اقتصادی واجتماعی آن جامعه دارد. مردم هر جامعه در معماری خود به دنبال بهره گیری از مادیات برای بیان ارزش ها واعتقادات خود هستند. در این صورت می توان گفت تغییر در سبک معماری باعث دگرگونی در نگرش های اجتماعی وفرهنگی می شود. در کشور ایران، تبلور فرهنگی معماری سابقه ای کهن دارد. آنچه که به عنوان معماری نامیده می شود، بگونه ای همان نمودی از فرهنگ است که در کالبد معماری نمایان می گردد.

این مقاله با فرض اینکه معماری،مظهری کامل از فرهنگ انسانی است، می کوشد تا با استفاده ازروش تحقیق مطالعه موردی، سیر تطور تأثیرپذیری فرهنگ از اثر معماری را در آثار معماری معاصر ایران پس از انقلاب اسلامی مورد تحلیل و بررسی قرار دهد. در این مسیر، ابتدا با نگرشی تحلیلی- تاریخی، ویژگی های بارز معماری ایرانی بازشناسی شده و روشهای بازنمود آنها در آثار این دوره مورد نقد قرار می گیرد .

-2 فرهنگ:

واژه ی فرهنگ، از مناظر گوناگون، تعاریف مختلفی یافته است .هرچند ممکن است فرهنگ تعریف ی میان حوزه ای و مشتمل بر کلیت ساختاری داشته باشد، اما تفکیک و تمایز میان حوزه های تعریف، باعث می شود که جایگاه بحث ها و جهت گیری های آتی ماکاملاً مشخص شده و مسیرارزیابی آن برای منتقدان، هموارتر گردد.
اولین کاربرد واژه ی فرهنگ در انگلیسی مربوط به پرورش حیوانات و به عمل آوردن محصولات زراعی بودو همچنین با مفهوم عبادات دینی ارتباط داشت. از قرن شانزدهم تا قرن نوزدهم، فرهنگ کم کم به معنای بهبود و اصلاح جامعه در کلیت آن نیز به کار رفت و به منزله نوعی معادل ارزشی برای تمدن استفاده شد. با ظهور مکتب رمانتیسیزم در دوره انقلاب صنعتی واژه ی فرهنگ برای سنجش رشد معنوی به کاررفت اما با ظهور ملیت گرایی رمانتیک در قرن نوزدهم، تعریف تازه ای از واژه ی فرهنگ ظاهر شد که تأکید خود را بر سنت و زندگی روزمره به عنوان ابعاد فرهنگ می نهاد.

این تحولات گوناگون تاریخی به نحوی مبهم در سه نوع کاربرد رایج اصطلاح فرهنگ انعکاس یافته است:

• اشاره به رشد فکری، روحی و زیبایی شناختی فرد، گروه و . جامعه به این معنی که فرهنگتقریباً معادل با تمدن و پیشرفت اخلاق فردی و جمعی در نظر گرفته می شود .

• دربر گرفتن تعدادی از فعالیت های ذهنی و هنری و محصولات آنها ( فیلم، هنر و تئاتر). فرهنگ در این کاربرد کمابیش معادل با هنرهاست.

• برای مشخص کردن کل راه و رسم زندگی، اعمال، فعالیت ها، باورها و آداب و رسوم تعدادی از مردم، یک گروه یا یک جامعه(اسمیت، .(1383
• در پژوهش های اخیر، تعریف دیگری نیز به تعاریف فوق افزوده شده است . در این تعریف که رویکرد روان شناسی به فرهنگ نام دارد، فرهنگ یکی از پایه های اصلی زندگی روانی انسان ها شناخته شده است. به بیان دیگر، ادراک انسان از محیطی که دور و برش است، تابع فرهنگ اوست.

فرهنگ از منظر افراد دیگر، تعاریف متفاوتی یافته است،به بیان گیدنز در بهترین حالت می توان فرهنگ را به مجموعه ای از شیوه های زندگی تعریف کرد (احمدی، .(1382 شیوه های خاص زمانمند و فضا مندی که در وضعیت واقعی تعریف شده باشند . این شیوه های زندگی از سه رکن اصلی تشکیل شده اند، ارزشها( که مردم آنها را حفظ می کنند) ، هنجارها(که مردم آنها را تبعیت می کنند ) و چیزهای مادی ( که مردم آنها را به کار می گیرند؛ از کالاها تا سیستم های حمل و نقل تا

ساختمان ها و تسهیلات شهری ) این سه رکن اصلی فر هنگ در ارتباط کامل با یکدیگر قرار دارند. (همان). درگیری مداوم فرهنگ با عناصر مادی،جریان فرهنگی را یک جریان بی وقفه تغییر و تعدیل سیستم های ارزشی پیشین و تفسیر و تطبق سیستم های ارزشی نو ساخته است. از این رو فرهنگ ها ثابت نبوده ودائماً در حال انتقال و تغییرند. گوناگونی و تمایز، ویژگی اصلی فرهنگ های معاصر است.
یکی از معانی شگرف فرهنگ در زبان فارسی، تعبیر آن به قنات و کاریز است .صاحب واژه نامه فرهنگ که به تازی فرهنج گویند، کاریز، قنات و دهانه آن ;»: برهان قاطع در تعریف فرهنگ می گوید با گشتی به گذشته و گ ذری بر زیست – بوم خشک فلات مرکزی ایران زمین، و تجه به اختراع .« است منحصر به فرد قنات، در می بابیم که فرهنگ یعنی آشکار نمودن و شکوفا ساختن استعدادهای نهفته ی و درونی؛ و آن ملتی بافرهنگ است که استعدادهای درونی را پیدا و هویدا سازد. نمایان ساختن استعدادهای نهفته ی انسان و محیط، توسعه و پیشرفت را به دنبال خواهد داشت. با این نگرش، به این حقیقت دست می یابیم که توسعه بدون فرهنگ میسر نخواهد شد (فلاحی، .(1382

-1-2 وضعیت فرهنگی کشوردر سال های بعد از انقلاب اسلامی

برای ارزیابی اجمالی وضعیت فرهنگی کشور در سال های بعد از انقلاب، کافی است به یکی ازمصوبات »شورای انقلاب فرهنگی« در اوایل .فرهنگی کشور نفی و تقبیح شده ونسبت به خطر گسترش آن بصورت اخلاق اجتماعی هشدار داده شده است. معنی این امرآن است که دولت مردان و صاحبان فکر واندیشه شاهد و نگران فراگیر شدن این صفات به عنوان یک ارزش و هنجار مسلط در جامعه می باشند(کاظمی،.(1376

-3 معماری ایران پس از انقلاب اسلامی

انقلاب اسلامی، یک انقلاب فرهنگی است: شکل گیری انقلاب ناشی از تحول ورشد فرهنگی جامعه و روی آوردن اقشار مختلف- به ویژه قشرهای جوان وفرهنگی جامعه- به ارزش های اسلامی بوده است و آرمان اصلی انقلاب هم تحقق جامعه ای نمونه و برخوردار از شاخص های رشد وتعالی انسانی واسلامی است(پرسمان،.(1384 جریان هویت طلبانه ای که از اواخر دهه1340 در معماری نیز بروز یافته بود، با وقوع انقلاب اسلامی جانی تازه یافت و فضای حاکم فکری آن روزگار، که سرشار از مطالبات حق طلبانه ای نظیر تمایل به حاکمیت بر سرنوشت سیاسی و اقتصادی کشور بود بر تمامی بخش های فرهنگی جامعه و به تبع آن بر معماری تأثیری ژرف نها د . گرایش های هویت طلبانه در این دوره به سمت هویت طلبی دینی جهت گرفت وسعی کرد تا مفاهیم معماری و شهرسازی اسلامی را احیاء نماید(انصاری، .(1385

پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، معماران ایرانی، تحت تاثیر دو پدیده ی موازی قرار داشتند. اولین تحول تاثیر گذار در این دوران، اندیشه ها وکارهای ساخته شده ی پیشگامان نسل دوم بود که سودای آشتی دادن معماری مدرن باسنن وفرهنگ ایرانی را در سر می پروراندند، ودومین جریان تاثیر گذار که ریشه در تمدن وفرهنگ غرب داشت، واز جریان اول نیز پررنگ تر وتاثیرگذار تر بود، آشنایی معماران ایرانی با جنبش پست مدرن کلاسیست(پومو)، که بین دهه های 60و70 میلادی در معماری اروپا وامریکا شکل گرفت وجریانات معماری پست مدرن دهه ی 90میلادی بود. معماران بعد از انقلاب اسلامی، که کار این معماران طیف وسیعی از گرایش ها وجنبش های هنری را شامل می شود، سعی در سوق دادن معماری ایران به سوی هویتی آزاد داشته اند و در مواردی، عمدتا کارهای متاخریت نسل دوم معماران معاصر ایران بخصوص فارغ التحصیلان دانشگاه تهران،درراستای میراث فرهنگی ومعماری خودی بوده است.

گرایش های معماری بعد از انقلاب اسلامی را می توان در هشت گروه بصورت شماتیک دسته بندی نمود: -1 احیای عین به عین -2 بوم گرایی

-3 گرایش تفننی به سبک های معماری غربی

-4 تداوم مباحث معماری مدرن متعالی
-5 تلفیق مفاهیم وعناصرمعماری ایرانی
-6 گرایش به تکنولوژی برتر
-7 گرایش به معماری نئو مدرن

– 8 معماری کامپیوتری(بانی مسعود،.(1391

-4 رابطه فرهنگ ومحیط

فرهنگ وتمدن از طریق ایجاد ارتباط با محیط وبرخورد با سایر فرهنگ ها صیقل می خورد وبه زندگی شاداب وپویایی خود استقرار می دهد . حال اگر به هر دلیل مانعی در مقابل این ارتباط برقرار شود، فرهنگ به عنوان عنصر حیات بخش تمدن به حال رکود وخموشی وخفتگی در می آید، واین مرحله انحطاط است. در عصر ارتباطات، فرهنگی که در مبادله با محیط نباشد محکوم به زوال است. عرصه فرهنگ نه تنها از طریق مبادله ودادوستد با محیط، ماندگار وپویا می شود بلکه هویت خود را نیز از این طریق کسب می کند. فرهنگ ایرانی با عناصر واسباب خاص هویت آفرین خود، زمانی معنی ومفهوم پیدا می کند که در عرصه ای گسترده تر، ارزش های خویش را مطرح کرده ودر چالشی تنگاتنگ با ارزش های دیگر، قدرت، صلابت، استحکام، جسارت، خلاقیت، مداومت ودیگر صفات و ویژگی های پویای خودرا به ثبوت برساند.

فرهنگ در سیر تطور خود، در برخورد با محیط در یک داد وستد مستمرقرار می گیرد. در این مبادله آنچه را که مطلوب وقابل هضم است می گیرد وآنچه که دیگران خریدار وخواهان آن هستند میدهد. در این عرصه، معمولا فرهنگ های پویا و زنده که دارای ارزش های جذاب وفراگیر هستند، زمینه مساعد تری برای مبادله دارند. طبیعی ایت که فرهنگ ها هر چه بارزتر وحاوی ارزش های جهان شمول تر باشند، قابلیت وظرفیت بالاتری برای صدور یا القا ارزش های خود دارند (کاظمی،.(1376

-1-4 فرهنگ، فضا و معماری

برای درک رابطه ی فرهنگ و معماری، ابتدا به رابطه ی فضا و فرهنگ اشاره می کنیم .فضا نیز همچون فرهنگ دارای ساختی اجتماعی است که در جریان شکل دهی به تصور مردم از خودشان ساخته می شود. فضا در تقویت و تحول فرهنگی نقش اساسی دارد، زیرا الگوهای رفتاری مورد انتظار در داخل فضای خاص، ارزش های فرهنگی خاصی را منعکس می سازد. این تعریف، دلالت بر ساخت فضایی ذهنی دارد . تأثیر پذیری از فضای ذهنی، در محدوده ی فضای عینی و کالبدی، قابل درک می شود. معماری، عمل سازماندهی فضای ذهنی و عینی، به صورت در هم پیوسته است.

طرح رابطه ی فرهنگ و معماری به ویژه در حوزه ی روان شناسی، نیاز توجه به رابطه ی انسان با محیط مصنوع خویش را روشن می سازد . با این نگرش، فرهنگ، عامل یا مسیر ارتباط انسان با محیط مصنوع است و بر دو دسته از عوامل محیطی دلالت دارد:

الف -رفتارها، اندیشه ها و احساسات استاندارد شده

ب -محصولاتی که نتیجه یا وسیله ی تداوم رفتارها و تفکرات افراد در یک جامعه ی مفروض باشد. همچنین فرهنگ از دو راه بر شکل گیری فضای معماری مؤثر است:

-1از طریق ایجاد قوانین وآداب رفتاری که منجر به بروز ساماندهی عملکردی و سلسله مراتب فضایی می شود.

-2 از طریق ایجاد خاطره ها، باورها و نشانه ها در قالب کالبدی سمبلها، کهن الگوها و استعاره ها که باعث خلق معنا در فضای معماری می شود (شایان،.(1386

-5 مولفه های تاثیر محیط بر انسان

ادراک محیط براساس دانش واطلاعاتی که انسان نسبت به اشکال وفضاها وعملکرد ومعنای ظاهری و باطنی آن ها دارد، یکی از اولین نتایج مرتبط برتماس انسان با محیط می باشد.این ادراک سبب می گردد تا انسان مراتب مختلف ارتباط اعم از احساس هویت، احساس حقارت، احساس سرور وخوشی، احساس غم واندوه، احساس تفوق، احساس از خود بیگانگی وبسیاری احساسات وارتباطات روانی را محیط برقرار نماید که هر کداماز این احساسات ثمره ی رابطه ای است که اصول وارزش های فرهنگی انسان با ارزش های نهفته ویا متجلی در محیط که در واقع همان ارزش های منبعث از جهان بینی سازنده محیط می باشند، برقرار می نماید.

معنا دار بودن محیط وتاثیری که محیط از طریق حواس بر ذهن انسان می نهد، و بالنتیجه معنایی که از تماس با محیط و با قرار گرفتن انسان در فضایی به او القاء ویا به ذهن اومتبادر می شود و نهایتا تحولات فرهنگی ورفتاری ناشی از تاثیرات محیط، موضوعاتی هستند که نه تنها از طریق استدلال منطقی تایید می شوند، بلکه این فرایند با روش های تجربی نیز به اثبات رسیده اند. بارز ترین ویژگی های تاثیر گذار محیط بر انسان عبارت از نمادها، نشانه ها، تناسبات، صدا، نور، عملکردها و منشا آن ها می باشد، که این ها تنها وجه مادی وظاهری بوده واثرات ناشی از آن ها را درمقولاتی چون هویت، تشخص، احساس تعلق به مکان، احساس راحتی، احساس امنیت، احساس حقارت و تذکر معانی معنوی روحانی می توان مورد توجه وبررسی قرارداد. بارزترین وجهی که می تواند این عوامل ظاهری واثرات ناشی از آن ها را تواما معرفی نماید، کیفیت فضا است. کیفیت فضا، همواره در مطالعات جایگاه ویژه ای را دارا بوده است، به نحوی که تاثیرات ناشی از کیفیت فضا به انسان، هم ارزش هایی را به انسان القا نموده وهم اینکه قادر به سوق او به انحطاط وتباهی می باشد. در واقع محیط می تواند با القای ارزش ها وضد ارزش ها جهت گیری فرهنگی جامعه را تعیین وهدایت نماید(نقی زاده، .(1381

بررسی و تحلیل تلاش معماران در این دوره از منظر فرهنگی، مستلزم شناخت کلید واژگان تحلیل است تا ما را از مبانی کالبدی و مادی بنا، به رهیافت های مفهومی مربوط به ساخت و شکل گیری بنارهنمون شود در اینجا لازم است که این موضوعات با تفصیل بیشتری شرح داده شوند.

-1-5 مصالح

مصالح به عنوان یکی از عناصر کلیدی، نقش مهمی در بازشناسی فرهنگی معماری پس از پیروزی انقلاب اسلامی بر عهده گرفته است . مهمترین عضو این گروه از مصالح، آجراست که در معماری معاصر ایران به عنوان سمبل استفاده و الهام از معماری سنتی پذیرفته شده است.

-2-5 فناوری
تحولات فناوری را در قالب دو جریان می توان در معماری این دوره مورد بازشناسی قرار داد .در موج اول، صنعت به خدمت می آید و دگرگونی در اندیشه موجب شکل گیری دگرگونی در معماری می گردد. در موج دوم، تکنولوژی نو مریدانی مخلص می یابد . کسانی که تکنولوژی روزآمد و ظواهر آنرا می پرستند.حاصل این جریان دگرگونی در صنعت است که به دگرگونی در اندیشه از نوع جدید می انجامد. فناوری، به عنوان مهمترین مظهر مدرنیسم، تقابل ویژه ای با مفهوم سنت در این دوره یافته است.

-3-5 معماری سنتی، معماری بدوی، معماری بومی، معماری نمادین
واژگان فوق، بارها در ادبیات تحلیل معماری معاصر پس از انقلاب به کار گرفته شده است .شناخت صحیح تعاریف و کاربردهای هر یک، می تواند از تحلیل های نادرست جلوگیری کند. در معماری بدوی، هر کس قادر است با بهره گیری از مصالح و شیوه های ساخت بومی، خانه ی خود را بسازد . در معماری بومی،خانه ها توسط بنایان و بر اساس مدل های توسعه یافته و دارای معانی مشخص ساخته می شوند. این معماری مورد قبول اجتماع و تصویرگر ایده آلهای جامعه است. معماری سنتی، بیشتر بر کاربرد اصول تأکیدمی کند. این سنت می تواند بدوی، بومی یا مدرن باشد . به اشتباه، معماری سنتی تنها به گذشته نسبت داده می شود. معماری نمادین قصد دارد تا تأثیرگذار باشد و ارتباط عمیقی با مفهیم زیب ایی شناسانه دارد. معماری نمادین پس از انقلاب، بیشتر بیانگر اغراق آمیز از توجه به فرهنگ بومی را نشان می دهد.

-4-5 ساختار،هندسه

ساختار، بخشی از سیستم بیان مفاهیم فرهنگی در معماری است و هندسه، عامل ترکیب بندی معماری و ارتباط دهنده ی قسمت های مختلف ساختمان با یکدیگر است. معماری پس از انقلاب از طریق الهام از ساختار و هندسه ی معماری سنتی، نمودی فرهنگی یافته است.

-5-5 استعداد مکان

توجه به استعداد مکان، به معنای توجه به روح آن مکان است .بهترین نمونه ها این روح را تسخیر و به صورت کیفیت های ذاتی درون چشم انداز یا فرهنگ ارایه می کنن د. فرهنگ با مکان و محیط، ارتباط تنگاتنگ دارد. توجه به روح مکان و تأثیر آن در معماری، به احیای هویت ختم می شود.

-6-5 کهن الگوها
معماری و در معنای عام تر تمامی هنرها، محل تجلی نشان ها و نمادهای فرهنگی و کهن الگوهای تاریخی می باشند . نماد های هنری ارتباط جهت دار و بی واسطه ای دارند . همچون نماد ها یک کار هنری باید قادر باشد تا تاثیر بی واسطه ای از خود نشان دهد .بنابراین باید به وضوح در یافت و فهمیده شود. از این رو هدف اصلی تولید فرم های انتزاعی، تحریم تمامی ارتباطات و استدلا لهای مبهم با گذشته و بی بهره ساختن فرمها از معانی خاص منتسب به آنها و باز کردن دیدگاه جدیدی به سوی این فرم هاست. در معماری اسلامی ایران همواره با نمادها و کهن الگوهایی مواجه بوده ایم که فرآیند معناداری را در بیان معماری تکمیل می کردند، موضوعی که امروزه بیش از پیش به آن نیازمندیم.

-7-5 فضا، تجربه ی فضایی
برای درک و سپس تحلیل معماری، توجه به جوهر و مایه آن، یعنی فضا اهمیت فراوان دارد . فضای معماری،با بررسی مفاهیمی سلسله مراتب، ضرب اهنگ، مقیاس، تعادل و توده درک می شود . نگاه فرهنگی به معماری پس از انقلاب، درمواردی به بازنمود فضای معماری سنتی نسبت داده می شود . در چنین شرایطی، نگاه مفهوم گرا در مقابل نگاه فرم گرا اهمیت می یابد(شایان، .(1386

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   36   37   38   39   40   >>   >